Şimdi Ara

Tercih yaptım (TM 5K) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen, sizin de gönlünüze göre gelir umarım : )
  • 15bindeyim

ITÜ ekonomi
    Bilgi işletme
    Bahçeşehir işletme
    Şehir Üniversitesi işletme

Arasında kalmıştım senin tercih listen beni cesaretlendirdi bende ticaret hayatının içinde olmak istiyorum yurt içi yada dışı sence bende bilgi mi yazmalıyım birde neden işletme ekonomi yazmıyorsun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cumadangeldim kullanıcısına yanıt
    Bilgi Üniversitesi hakkında bi gün iyi şeyler duyuyorum bir gün kötü . Mesela LSE olayının çok da kolay olmadığı ve sözlü mülakatlarda istedikleri öğrencileri geçirdiklerini duydum . Mesela ortalaman yetse bile sadece ortalamayla olmuyo . Mülakatların hepsinden de başarılı olman gerekiyo . Garantisi yok . İTÜ yazıcam daha net bi üniversite . Bilgi call center'ı arıyorum bi çalışan başka konuşuyo diğeri başka . Şu an İTÜye çok daha sıcağım .

• Ben senin yerinde olsam kesinlikle Boğaziçi Uluslararası Ticaret yazardım.
    Tm 1 sıralamam 7k ben de bilmiyorum nereyi yazacağımı. Odtü,İtü,Özyeğin üçlüsünden birini yazacağım mecbur yurt dışı benim için de en önemli faktör.
  • Soprannaturale S kullanıcısına yanıt
    Uluslararası Ticaret bölümünü iktisadi idari bilimler fakültesi çatısı altına alsalar babamı ve kendimi daha rahat ikna edebilirdim . Malesef tamamen aklımdan çıkardım . İTÜ yazıcam sanırım .

• Sana tavsiyem bilgileri cikarip boun galatasaray iktisat ve koc sabanci yazman en altada odtu yazabilirsin garanti olarak

• jeangreen J kullanıcısına yanıt
    Ankara'da okumayı kesinlikle istemiyorum . Dediğin diğer tercihlerde gelmez büyük ihtimalle :/

• Ozelde tam burslu zor tabii ama ozellikle iibf bolumlerinde okul ismi sana herseyin kapisini acmaz ama dogru kullanirsan bir adim onde baslatir o yuzden yazmayida unutmusum bilkent ve odtuyu bir daha dusun derim butun mesajlari okumadim ama isletme mba den yoneticilik dusunuyosan lisansda bi tek isletmeyle sinirlama kendini eger boun gs ve ozellerde puanda sikinti yasiyosan cunku gunumuzde dogru lisans sonrasi egitimle alanlar arasi kaymalar cok musait

• jeangreen J kullanıcısına yanıt
    Özel mesaja bakabilir misin?

• arasqwe030 A kullanıcısına yanıt
    Kampüs konusunda eleştirilerinizde haklı olabilirsiniz şehirden uzak,ben Bilgi Üniversitesi'nin kampüsünede gittim.Ulaşım kesinlikle daha kolay,ama kampüs içinin iyi olduğunu söylemem.Akademik konularda Özyeğin,Bilgi'den fersah fersah önce.Uluslararası bilinirlik derken akademik kadronun doktoralarına bakın,Özyeğin'de İşletme Fakültesi'nde Türkiye'den doktoralı 1 hoca var yalnızca.Bilgi'de büyük bir kısmı İstanbul Üniversitesi kaynaklı olan hocalar var.Uluslararası imkanlara baktığımızda LSE'ye geçmek kolay değil ve ücretli olduğunu biliyorsunuzdur umarım.Uluslararası imkanlara baktığımızda Özyeğin'de Goldman Sachs,Citigroup,Deutsche Bank gibi çok önemli uluslararası kuruluşlarda staj imkanı var.Ayrıca Minnesota,Florida,Georgia State,Alberta,Waterloo,Texas,Tilburg,European Business School gibi okullarla ortak olan bir Özyeğin var.Bilgi ise Kendall(Gastronomi) ve Vassar College ile ortak.Ulaşım için evet Bilgi,kampüsteki canlılık için Bilgi olabilir ama geri kalan herşey için Özyeğin.

• ikaraer İ kullanıcısına yanıt
    Söylediklerinizin hepsine harfiyen katılıyorum ancak benim özyeğindeki staj imkanları dışında anlaşmalı olduğu üniversiteler ile pek bi ilgim yok neden diye sorucak olursanız üniversite sürecinde eğitimi Türkiye'de veya yurt dışında bi üniversitede sürdürmekten ziyade mezun olduktan sonra yurt dışında MBA Masterı yapmayı planlıyorum çünkü okul esnasında yapıcağım erasmus ve benzeri değilim programları gidiceğim yerlerin yaşayışını ticarete bakışını öğrenmemde etkili olucak ancak ben daha önce bi dönem Rusya bi dönemde İngiltere de bulunduğum için az çok bilgi sahibiyim yaşayışlarından . Master yapıcağım süreçte de söylediğim ticarete bakışı iş hayatındaki duruşlarını ve iş ahlaklarını öğrenmiş olucam . Ben şu an için mezun olduğumda hangisiyle 1 adım önde başlarım diye bakıyorum ve söz konusu LSE olunca şu an söylediklerime karşı çıkıcak birçok insan olabilir ama boğaziçi bile çok arka planda kalıyo LSE'den söz edildiğinde . LSE'nin ücretli ve çok kolay olmadığını biliyorum ancak zaten hedeflerimi yüksek tuttuğum için elimden gelen herşeyi yapmaya çalışıcam üniversite döneminde . Özyeğini kampüsü yüzünden istemiyorum evet başka bi nedenim yok eğitiminin ve olanaklarının çok iyi olduğunu biliyorum ama LSE imkanına eş değer değil diye düşünüyorum . Şu an için bilgi bi adım önde ama o ikisinin de önünde İTÜ var . Ilginiz için çok teşekkür ederim bu arada bilmediğim bazı şeyleri sayenizde öğrendim .

• arasqwe030 A kullanıcısına yanıt
    İyi bir akademik kadro(doktorasını dünyanın TOP 10 okullarından almış olan)size yüksek lisansa o üniversitelere burslu girmeniz konusunda yardımcı olur.Tercih yaparken bunu da dikkate alın.Ayrıca bana kalırsa yurtdışındaki bir üniversiteyi direk olarak okumak için seçmeniz daha avantajlı olabilir.Sıralamanız da hazır iyiyken.Gerçi başvuru dönemi geçmiş olabilir.
  • ikaraer İ kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı her zaman kafamda var ama bakalım hayırlısı .

• Benim de tm1 6100, tm2 4300, tm3 2700. Hayalum hep Bogaziici isletmeydi, yapabilecegimi de dusunuyordum ama olmadi. Aynen senin gibi tm1 boslugundayim. Oyleki su ana kadar hic dusunmedigim hukuk bile yazmayi dusunuyorum.

Bogazici uluslararasi iliskuler 4 yillik cok guzel bi bolumdur, yonetim bilisim sistemleri de. Fakat resmiyette meslek yuksekokulu gibi gecer, fakulte degildir. Bu cok sorun olmaz sonucta Bogazicinde 4 yillik bolum ayni kampuste.

Bilgi isletmenin liverpool programi iptal oldu gibi bi soylenti var iyi arastirn, cunku yazdiginiz gibi tercih yaparsaniz %90 bilgi gelicektir.

• Bende TM1 de 5152. oldum ve uzun süre odtü gs itü nün iktisat(ekonomi)ları arasında kaldım.2 Yabancı dil yerine çok sağlam bir ingilizcenin yeterli olacagını düşünüyorum işletme-iktisatta.Hemde franzsıca gözümü korkuttğu için gs yi eledim.İtü odtü arasındada edindiğim bilgiler sonucu odtüye kaydım.Matematiğime inanılmaz güvenmeme ragmen senin gibi çok ağır bir matematikle kafa yormak istemediğimi düşündüm.Ve en sonunda 1 yıllık iktisat düşüncemi değiştirip işletmede karar kıldım gibi ( ODTÜ ) . Senin konuna gelecek olursak bilginin 1 yıl liverpool üniversitesi anlaşmalı bölümü artık öğrenci almayacak olması beni üzdü çünkü orayı ciddi düşünüyordum. Orası olmayınca sıralamada bilginin 4ve5 te olması mantıklı bence . Zaten fransızcayıda sorun etmiyorsan sıralaman çok mantıklı bence . Ama İTÜ yede kaymışın sanırım sonradan ekonomisine ? Onu sıralamada nereye koymayı düşünüyorsun ?

• quote:

Orijinalden alıntı: arasqwe030

Bilgi Üniversitesi hakkında bi gün iyi şeyler duyuyorum bir gün kötü . Mesela LSE olayının çok da kolay olmadığı ve sözlü mülakatlarda istedikleri öğrencileri geçirdiklerini duydum . Mesela ortalaman yetse bile sadece ortalamayla olmuyo . Mülakatların hepsinden de başarılı olman gerekiyo . Garantisi yok . İTÜ yazıcam daha net bi üniversite . Bilgi call center'ı arıyorum bi çalışan başka konuşuyo diğeri başka . Şu an İTÜye çok daha sıcağım .

Hafta sonu istanbulda olacağım konuşmamı görmemi tavsiye ettiğiniz şeyler var mı büyük oranda hedeflerimiz benzer şekilde zaten

Birde teknik üniversitede eşit ağırlık bölümü okumak beni korkutan sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cumadangeldim -- 5 Temmuz 2014; 17:46:47 >
  • kanaryafurki K kullanıcısına yanıt
    Sıralamalarımız yakın düşüncelerimiz de yakın . Bilgiyi kimse önermiyo ondan uzaklaştım biraz itü ondan bir adım öne çıktı çünkü ODTÜ yazmayı düşünmüyorumm Ankara istemiyorum .

• Cumadangeldim kullanıcısına yanıt
    Şu an Türkiye'deki bankacılık sektörünün önde gelen isimlerinin %60-70'i ODTÜ işletme mezunu . Teknik üniversite olmasına bakma önemli olan eğitim .

Özyeğine mutlaka uğrayın bence .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasqwe030 -- 5 Temmuz 2014; 18:38:04 >
  • D-Can kullanıcısına yanıt
    Çok kararsızım kardeşim ya . Bilgiyi kimse övmüyo . Onu geçtim kötüleyen bile var . Özyeğin'in de kampüsü istemediğim bi yerde itü yazıcam herhalde

• quote:

Orijinalden alıntı: arasqwe030

Şu an Türkiye'deki bankacılık sektörünün önde gelen isimlerinin %60-70'i ODTÜ işletme mezunu . Teknik üniversite olmasına bakma önemli olan eğitim .

Özyeğine mutlaka uğrayın bence .

İtü ekonomi yada Marmara hukuk düşünüyorum artık bilgi güven vermiyor özyeğin tutmuyor itü ekonomi mezunu olduğumda işletme mezunu ile aynı işi yapabilir miyim ?

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.