Şimdi Ara

Tercih yaptım (TM 5K)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
2
Favori
2.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben dün tercihlerimi yazdım . 4 tercih yaptım bana bu başlık altında yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim .

Tercih listem şöyle :

1 - Boğaziçi Üniversitesi - İşletme
    2 - Koç Üniversitesi - İşletme (Tam Burslu)
    3 - Galatasaray Üniversitesi - İşletme
    4 - Koç Üniversitesi - İşletme (%50 Burslu)

Ben büyük ihtimalle %50 Burslu okuycam Koç'ta . Herkes hakkında hayırlısı olsun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arasqwe030 -- 8 Temmuz 2014; 13:49:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam boun uluslararasi ticaret var ygs6 ile aliyor dusundunuz mu ?

• SenNeymişsinBe S kullanıcısına yanıt
    Lys sıralamam bu kadar kötü geldiğinde ilk işim ona bakmak oldu . Mezunlarının çalıştığı alanlara baktım iyi yerlere gelen birçok mezun var ancak her ne kadar 4 yıllık olsa da Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu çatısı altında yer alması Güney değil de hisar kampüsünde yer alması beni o alandan soğuttu . Hayalini kurduğum boğaziçi ortamını görüp o ortama dahil olamamak beni yıpratır . Boğaziçi'nden tamamen vazgeçmiş değilim . Bu yıl lys edebiyat beni dibe batırdı ancak önümüzdeki yıllarda ne olur bilinmez belki tekrar bi sınav macerasına girerim önümüzdeki yıl .

• muhendislik fakulteleri de kuzey kampuste bence kampuse bu kadar takilma hisardada boun ortamini yakalarsin tabi uygulamali bilimler y.o. olmasi seni sogutmus olabilir haklisin . isletme okuduktan sonra muhtemeelen iktisat masteri yapicaksin iktisat okursanda isletme. iktisat hakkinda yukarda yazdiklarina harfi harfine katiliorm ama bana sorarsan iktisat mezunu isletme mezunundan daha donanimli oluyor alani cok daha genis sonucta birde iktisatci isletmecinin isini yapamaz diye bir sey yok iktisati da dusunebilirsin

• hocam koc universitesi dusunmez misiniz yari burslu ?

Ben mezun olunca MBA Master'ı yapıcam . Iktisat düşünülebilir tabi ama iktisatta işlenen matematik beni zorlayabilir . Matematiğime güveniyorum ama yıpratan bi matematikle beynimi yormak yerine daha çok yönetim alanında eğitim alıp pratiğe erken geçiş yapmak istiyorum 20 yaşındayım 24 yaşında iş hayatına atılıcam tam anlamıyla ne kadar erken başlarsam o kadar iyi diyorum bakalım . Bilgi Üniversitesi hakkında ne düşünüyorsun kardeşim ?

Koç uluslararası bi üniversite ve öğrencisini iyi yetiştirmeye çalışan bi üniversite ancak 1. Sınıf işletme derslerine baktığımda sanki kendi bünyesinde çalıştıracak eleman arıyomuş gibi bi ders programı gördüm . Bu beni soğuttu biraz . Bilgisayar kullanma teknikleri , konuşma yazma okuma teknikleri gibi dersler var ortak çekirdek dersleri ne biliym bunları 1 yıl vermek bana gereksiz geldi .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5k - 7k arası tavsiye
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam dun aradilar beni bilgiden universitemizi tercih edin diye . bilgi cok gelisen bir universite kampusu de cok guzel . ayrica london school of economynin turkiye temsilcisi . yani belli bir ortalaman tutturursan bilgide london school of economyden de diploma alma sansina sahipsin 2 diploman olmus olacak . bilgi isletme ekonomi alaninda cidden iyi okullardir internetten bir arastirma yap ne demek istedigimi anlayacaksin tabi yazmadan once bir de kampusunu gez pisman olmayacaksin

Söylediklerini bildiğim için tercih listeme yazdım zaten :)

• quote:

Orijinalden alıntı: arasqwe030

Söylediklerini bildiğim için tercih listeme yazdım zaten :)

sen kararini vermissin zaten hakkinda hayirlisi olsun

Değerli yorumların için çok teşekkür ederim . Bilgi paylaşımı çok iyi oldu bu saatte :) senin için de en iyisi olur umarım .

• quote:

Orijinalden alıntı: arasqwe030

Değerli yorumların için çok teşekkür ederim . Bilgi paylaşımı çok iyi oldu bu saatte :) senin için de en iyisi olur umarım .

ne demek

• Bence özel yazacam diyorsan direk özyeğin yaz. Özyeğin işletme tam burslu 11k dan kapamış geçen sene ama sıralamalara çok bakma, bi de ilk 10binde oldugun icin bi 300 400 tl aylık da bağlarlar.
    Ama olay para değil, özyeğin üniversitesi ciddi anlamda çok güçlü bir üniversite. Staj imkanları olsun hocaların akademik düzeyi, yurtdışı olanakları, girişimcilik gibi alanlarda kendini ispatlamış. Benim taptığım bir üniversite şahsen ama işletme iktisat yazarsam boğaziçi yazarım sonuçta. Senin yerinde olsam kesinlikle özyeğin yazardım

Özyeğin üniversitesini kuran FİBA holdingin sahibi hüsnü özyeğin biliyorsun zaten. Bundan dolayı en çok önem verilen bölüm işletme.. Düşünmeden orayı yaz bence 4. tercihe.

Youtubedan şu tanıtımı izlemiştim gayet iyi açıklıyor üniversitenin misyonunu :http://www.youtube.com/watch?v=NPbvIOWUHhY
    yaklaşık bir buçuk saat ama bu senin üniversite tercihin sonuçta bence hepsini izle.

Staj olanakları ve mezunların ortalama 2.5 staj yaparak mezun olması çok ilgimi çekti

• arz-ı hal kullanıcısına yanıt
    Özyeğin benim bilgi üniversitesini yazmadan önce düşündüğüm bir üniversiteydi . Benim öncelikli hedefim mezun olduktan sonra yurt dışında çalışmak Özyeğin Üniversitesi tamam mükemmel gerçekten mükemmel bi üniversite yeni kampüsüyle olsun 5 yıldaki çıkışıyla olsun kurucusuyla olsun hocalarıyla olsun gerçekten çok kaliteli ancak bilginin Amerikan ortaklı bi üniversite olması hepsinden önce işletme bölümü öğrencilerine LSE ( Dünyanın sosyal bilimler ve ekonomi alanında en iyi 2.üniversitesi ) diploması vermesi okları bilgiye çevirdi . Özyeğindeki eğitimle bilgideki eğitim arasında uçurum olduğunu sanmıyorum. Birbirine çok yakın üniversiteler ancak LSE faktörü beni çok etkiledi . Ayrıca Özyeğin'in kampüsü de benim çok istediğim bi yerde değil üniversite okurken bunlar benim için önemli . Tercih listesi yapmadan önce de ayrıntılı bi araştırma yaptım her ikisi hakkında ikiside gözümde aynıydı ancak Bilgi bi adım öne geçti dediğim gibi . Çok teşekkür ederim ilgilendiğin için yine de düşünücem özyeğini .

• benim düşüncelerimi zaten biliyorsun bir kez de burda yazayım dedim.bende hala karar vermeye çalışıyorum ilk sıraya hangisini yazsam diye.bilginin tanıtımı sırasında bir veli özyeğin mevzusunu açarak bilgi ve özyeğini karşılaştırmıştı.sorusu tamda benim aklımda olanlardı aslında.özyeğindeki gibi değerli bir hocanın gitmesi durumu bilgide yaşanır mı kısa zamanda kurulmasına rağmen çok büyük atak yapan özyeğin düşünülebilir mi gibi soruları vardı.adamın kendide söylediği en önem verdiği şey akademik kadro.bende bilgi ile özyeğin karşılaştırması yaptığımda akademik kadro farkını görmüştüm.bana göre bir tık ötede özyeğinin kadro.bilgi-özyeğin karşılaştırmasında bir diğer ayak ise abd bağlantıları okullara bakarsan gerçekten erhan hoca çok sağlam okulları bağlamış.ama bir de kampüs hayatı var tabi burda da bilgi çok baskın özyeğin de okuyanlardan duyduğum kadarıyla baya cansız bir ortam var özyeğinde.kısacassı nerden tutsan elinde kalıyor

• Aras merhaba,
    Uzuldum sıralamanın boyle dusmesine.
    Bu sıralamada yapabilecegin en mantıklı 2 okul var Bilgi üniversitesi İsletme Uolp ve ozyegin isletme.
    Bilgi tm bolumlerinde oldukca basarılı yukardada belirtilmis LSE faktorude var. ancak okul yanılmıyorsam birkac yıl once el degistirmis biraz para odaklı olmus diye okudum bi yerde.
    Ozyegine zaten diyecek yok. Bana gore tek sıkıntısı kampüsun yeri.
    Hayırlı tercihler. :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mimar*ugur kullanıcısına yanıt
    Uğur senle aynı boşluktayız bilgi paylaşımı da yapıyoruz . Ancak dediğin gibi tam olarak bi kapı açılmıyo . En çok korktuğum şeyi yaşayıp TM1in boşluğuna düştük . Şu an en iyi ihtimali değerlendirmemiz gerekiyo . Sen neredeyse hepsinin tanıtımına gidip bilgi alıyosn zaten . ODTÜ istanbulda olsa hiçbir sorunum kalmycaktı . Napıcam bende bilmiyorum ama bende bilgiye biraz sıcağım .

• Bar Filozofu kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim . Bende böyle bi düşüş yaşamayı beklemiyodum ama kısmet değilmiş ya napalım hayırlısı . Dediğin şeylere katılıyorum şu an ikiside dengede tercih listemi oluşturmadan önce forumdan fikir almak mantıklı olur diye düşündüm sen de yardımcı oldun diye arkadaşlar gibi teşekkür ederim tekrar . Sen bi aksilik yaşamamışsındır umarım :)

• Ayrıca sen Bogazici ybs ve uluslararası ticareti tekrardan bi arastır. Bildigim kadarıyla hisar güneye yürümelik bir mesafede. evet onemlidir bolumun nerde oldugu ama Bogazici hayallerini kısmen gerceklestirirsin hem Ybs ve Uluslararası Ticaret oyle uyduruk bolumler degilki. :(
    Ben senin durumunda olsam Ozyegin İsletme yada Boun Ybs arasından bırini yazardım. Bana gore Ybs daha mantıklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bar Filozofu kullanıcısına yanıt
    Ybs çok bana göre değil ya çünkü tek odaklı bi çalışma yok ben veritabanı öğrenmek istemiyorum açıkcası . Kodlama dilleri flan benim uzak olduğum konular . Özyeğin'in kampüsü çok uzak bi de durağan bi kampüsü var . Bilgiye daha sıcağım şu an . Kadro olarak Özyeğin bi adım önde ama diğer olanaklarla bilgi eksiğini kapatıyo . Boun şu an için ikinci planda ama ben o üniversitenin işletme bölümü öğrencisi olucam belki bu yıl değil ama bir gün mutlaka

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.