Özellikle her iki seçeneği de stil açısından pek fark yaratmadan sunan otomobiller için tercihleri merak ediyorum. Örneğin, BMW 3 serisi, 4 serisinin ayrılmasından önceydi ve genel olarak eski otomobiller arasında daha popülerdi (2010 yılına kadar, stil farklılıkları biraz daha belirgin hale gelene kadar). Pratiklik? Stil? Ne ve neden? Bazen arka koltuk başkaları tarafından kullanılmıyorsa 2 kapılı bir aracın yeterince pratik olduğunu, bazı durumlarda ise sadece arka alanı depolama amaçlı kullanıyorsanız 4 kapılı bir araçtan daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Eşyalarınızı almak için sadece bir kapıyı açmanız yeterli, dışarı çıkıp kapıyı kapatmanıza, başka bir kapıyı açmanıza ve onu kapatmanıza gerek yok. Aynı zamanda, bunun ne kadar büyük bir avantaj olduğundan pek emin değilim, çünkü 2 kapılı araçların kapıları daha uzun ve bu da dar park alanlarında manevra yapmayı daha zor hale getirebilir, çünkü 4 kapılı araçların daha kısa kapılarını daha fazla açabilirsiniz. Ayrıca, 4 kapılı bir aracın arka koltuğuna oturmak gerektiğinde oraya geçmek daha kolaydır. Ancak 2 kapılılar daha şık duruyor, bu da hoşuma gidiyor (önemli/bariz stil değişiklikleri olan otomobilleri saymazsak). |
Tercihiniz nedir: 4 kapılı mı yoksa 2 kapılı mı?

-
-
satis fiyati fark etmese 2 hatta convertible
-
Otomobillerin üretimi otomasyon anlamında ne kadar pratik ve robotize bir hale gelse de, günümüzde araç maliyetleri özellikle Avrupalı otomobillerde çok çok yüksek. otomobiller inanılmaz karmaşık, kompleks, teknoloji ve güvenlik detayı ile dolu ve en önemlisi bunların entegrasyonu/regülasyonlara uyum, her bölge için ayrı tip onayları falan filan büyük çabalar gerektiriyor artık. durum böyle olunca görece az satan modeller elimine edilmeye başladı ve tüm emek tek kasa tipi, herkesin işini bir şekilde görecek ortadan giden modellere kaymaya başladı son 10-15 senede. 2k grand tourer coupeler, 2k pickuplar, 3k hacthback, roadster, cabriolet, küçük spor coupe'ler, hatta micro 3k şehir otomobilleri vesaire yok olmaya yüz tuttu.
Bir de otomobillerin yapısal büyümesi ve rijitliğinin artması da 2-3 kapı araçları teknik olarak biraz gereksiz kılıyor. mesela küçük otomobiller küçük, kompakt otomobiller adı üzerinde "kompakt" gibiyken, iki tarafta birer kapı, kapıyı dev gibi yapmadan yetiyordu ve araçların rijitliği de iyileşiyordu. günümüzde araçlar fazlasıyla büyük ve rijit, dolayısı fazladan kapı göz çıkarmıyor gibi. stil olarak ne kadar az kapı o kadar iyi tabi.
-
Bekarken 2 kapılı bir arabam var. Pratikte 4 kapılı bir arabaya göre ne bir artısını ne de eksisini gördüm. Sadece satışı epey zor oldu. Şimdi evliyim ve bir çocuğum var. Bugün olsa binemezdim.
2 kapılı bir araba tercih edilecekse bu kesinlikle sıradan bir araba olmamalı. Bana göre "Coupe" demek sportiflik demek. İç, dış tasarımı ve motoruyla bana bunu hissettirmesi lazım.
-
Tamamen ihtiyaca bağlı tercihtir otomobiller farklı ihtiyaçlara yönelik olarak tasarlanır üretilir ve satışa sunulur spor bir pist arabasına 2 kapı bile fazladır sadece şoför binse yeter ancak geniş aile aracaı bir suv veya panelvana 4 kapı şart.Veya bir ticariye sürgülü kapı olması daha büyük transit tarzı kamyonlara çift kapak bagaj yüklemek için daha iyi.Bir formula aracına kapı koymak bile saçmadır sürücüsü üstten biner.Yani neye göre iyi kime göre iyi.
Ben sürgülü kapıları çok pratik ve kullanışlı buluyorum üretim maliyeti mühendislik sorunları gibi sorunlar olmasa 2 sürgülü kapılı araba ticari bagajı bile yukarı sürgülü olsun isterim.Hatta orta direklerin olmamasını isterim
Ford b max buna güzel bir örnektir daha geliştirilebilir ama güvenlik zafiyeti olduğunu kimse inkar edemez yakıt tüketimi güvenlik üretim vs çok fazla parametre işin içine giriyor ancak hayal gücü yüksek insanlar hayal etmeye ve istemeye devam etmeli.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X