Şimdi Ara

TERCİHLER BUGÜN AÇIKLANIYOR HERKES KAZANDIĞI LİSEYİ BURAYA YAZSIN :) [ANA KONU] (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
907
Cevap
11
Favori
29.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr.Blof

Gençlerin umutlarının kırılması en son isteğim.Yeğenimin dünden beri ağzını bıçak açmıyor.
    Ben de yarı veli olarak bu işe biraz kafa yormuş bir insanım o kadar.Yanlış bir değerlendirmem veya gözümden kaçan bir nokta varsa lütfen bilen biri uyarsın.
    Yine de tamamen bu iş olmaz demek olmaz.Olasılığın olduğu yerde umutta vardır.Moralinizi bozmayın ama mutlaka olur da demeyin.Daha önünüze çok seçenek,çok yol haritaları çıkacak.

Hocam dikkatli bakınca ufak bir detayı atladığınızi fark ettim.. Cagaloglu için eğer 30 kontenjan olursa en iyi ihtimalle sıra 90. Gelir yazmışsınız. Fakat cagaloglu öğrencileri de yedeklerde olabilir. Yani yedek kayıt döneminde de boşalan kontenjan sayısı artabilir.. Ve bununla beraber geçen sene ile bu sene kılavuzlarını karşılaştırınca hiçbir farklılık gözüme çarpmadı. Sadece geçen sene 4 bu sene 3 yedek yerleştirme olacak.. Bilginize.. Yeğeniniz şansı bence var.. Umarım yerleşir Cagalogluna

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu yıl cidden her açıdan öncekilerden farklı...

Yedek konusunu da 2011 ve daha öncesine göre kıyaslamayın...

Sonuçta 10 gün sonra belli olur yedekten asile geçmeniz...

Bayramın ve tatilin keyfini çıkarın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serbes

Bu yıl cidden her açıdan öncekilerden farklı...

Yedek konusunu da 2011 ve daha öncesine göre kıyaslamayın...

Sonuçta 10 gün sonra belli olur yedekten asile geçmeniz...

Bayramın ve tatilin keyfini çıkarın...

Hocam aslında bu seneki kılavuz 2011 tekrarı gibi..İkisini de okudum ve aynı ibarelere rastladım fakat kılavuz dışında meydana gelen olaylar var.. Aobp olayı,yedekler ile ilgili spekülasyonlar.. İlginç şeyler oluyor bu sene.. Beklemek kalıyor artık bize..Bekleyip göreceğiz

• quote:

Orijinalden alıntı: RageAgainstTheMachine

quote:

Gençlerin umutlarının kırılması en son isteğim.Yeğenimin dünden beri ağzını bıçak açmıyor.
    Ben de yarı veli olarak bu işe biraz kafa yormuş bir insanım o kadar.Yanlış bir değerlendirmem veya gözümden kaçan bir nokta varsa lütfen bilen biri uyarsın.
    Yine de tamamen bu iş olmaz demek olmaz.Olasılığın olduğu yerde umutta vardır.Moralinizi bozmayın ama mutlaka olur da demeyin.Daha önünüze çok seçenek,çok yol haritaları çıkacak.

Hocam dikkatli bakınca ufak bir detayı atladığınızi fark ettim.. Cagaloglu için eğer 30 kontenjan olursa en iyi ihtimalle sıra 90. Gelir yazmışsınız. Fakat cagaloglu öğrencileri de yedeklerde olabilir. Yani yedek kayıt döneminde de boşalan kontenjan sayısı artabilir.. Ve bununla beraber geçen sene ile bu sene kılavuzlarını karşılaştırınca hiçbir farklılık gözüme çarpmadı. Sadece geçen sene 4 bu sene 3 yedek yerleştirme olacak.. Bilginize.. Yeğeniniz şansı bence var.. Umarım yerleşir Cagalogluna

Doğru demişsin.Her zaman bu kontenjan boşalması olabilir.Bu durumda 3 Eylüldeki ilk açık kontenjanlar açıklandığında fazla bir yedek yerleştirme olmayabilir.Hatta hiç olmayabilir.Çünkü sistem herkesi bir yerlere yerleştirdi.Kayıt yaptırmayınca da hakkınızın kaybolma ihtimali var.Burada tek boşalma etkeni özel okula yerleşip anadolu lisesine kayıt yaptırmayanlar.
    Ama 2 ve 3. kontenjan açıklamasında alt taraf üste doğru hareket edecek.Dolayısı ile hareketlilik asıl o zaman başlayacak.2. önkayıt döneminin daha belirleyici ve hareketli olacağını düşünüyorum.
    Ancak bu seneki sistem kesinlikle geçen seneden farklı.Ne tür bir sonuç yaratacağını kestirmek de güç.

• Bu arada belirteyim 8.sınıf 490 üstü alıp İstanbul'daki özel okullara yerleşen yaklaşık 350 civarı öğrenci var.Ama bu öğrencilerin bir kısmı sadece 8. sınıfta yüksek,6 ve 7 de düşük puan almış(Puanları CAL.KAL,Kabataş vs yetmeyen)ya da İstanbul dışından gelmiş olabilirler.Yani önümüzde kesin 350 kontenjan açıldı diye de düşünmemek lazım.
  • YA lütfen biri cevap yazsın ben alparslan anadolu lisesini yazdım.Yedek listesinde 246.oldum girebilme ihtimalim nedir allahını seven cevap atsın @@@@@

• Abi lütfen cevap verin ya bayramım zehir olucak yoksa.Kabataşın almanca bölümüne 158.yedeğim ne olur bir şey söyleyin
  • quote:

quote:

quote:

Doğru demişsin.Her zaman bu kontenjan boşalması olabilir.Bu durumda 3 Eylüldeki ilk açık kontenjanlar açıklandığında fazla bir yedek yerleştirme olmayabilir.Hatta hiç olmayabilir.Çünkü sistem herkesi bir yerlere yerleştirdi.Kayıt yaptırmayınca da hakkınızın kaybolma ihtimali var.Burada tek boşalma etkeni özel okula yerleşip anadolu lisesine kayıt yaptırmayanlar.
    Ama 2 ve 3. kontenjan açıklamasında alt taraf üste doğru hareket edecek.Dolayısı ile hareketlilik asıl o zaman başlayacak.2. önkayıt döneminin daha belirleyici ve hareketli olacağını düşünüyorum.
    Ancak bu seneki sistem kesinlikle geçen seneden farklı.Ne tür bir sonuç yaratacağını kestirmek de güç.

Kesinlikle aynı fikirdeyim.. 2.Yedek dönemi bize kesin fikir verecek olan dönem.. Herkes için hayırlısı olur umarım

• quote:

Orijinalden alıntı: smrx

ben bu sene tercih yaptım kazanamadım çok üzüldüm.
    seneye okul puanı eklenmiyor değil mi
    bir de bu sene tercih yaptığım için seneye puan düşürür mü....
    şimdiden çok teşekkürler....

Okul puanı? Seneye ne puanı düşecek ki? Dostum burası SBS konusu.. Bu sınavlara bir kere giriliyor..
  • quote:

Bu arada belirteyim 8.sınıf 490 üstü alıp İstanbul'daki özel okullara yerleşen yaklaşık 350 civarı öğrenci var.Ama bu öğrencilerin bir kısmı sadece 8. sınıfta yüksek,6 ve 7 de düşük puan almış(Puanları CAL.KAL,Kabataş vs yetmeyen)ya da İstanbul dışından gelmiş olabilirler.Yani önümüzde kesin 350 kontenjan açıldı diye de düşünmemek lazım.

Kal, Kabataş ve Atatürk feni kazanıp kayıt yaptırmayacak (Robert kolej ve kendi özel liselerine gidecekler) 6 öğrenci biliyorum, ki bu sadece Bursadaki bir özel okuldan ...

Yani çok umutsuz olmayın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serbes

quote:

Bu arada belirteyim 8.sınıf 490 üstü alıp İstanbul'daki özel okullara yerleşen yaklaşık 350 civarı öğrenci var.Ama bu öğrencilerin bir kısmı sadece 8. sınıfta yüksek,6 ve 7 de düşük puan almış(Puanları CAL.KAL,Kabataş vs yetmeyen)ya da İstanbul dışından gelmiş olabilirler.Yani önümüzde kesin 350 kontenjan açıldı diye de düşünmemek lazım.

Kal, Kabataş ve Atatürk feni kazanıp kayıt yaptırmayacak (Robert kolej ve kendi özel liselerine gidecekler) 6 öğrenci biliyorum, ki bu sadece Bursadaki bir özel okuldan ...

Yani çok umutsuz olmayın...

İnşallah olur hocam.. Ömrümde yaşamadığımız kadar stresliyiz öğrenciler olarak..

• Merhaba arkadaşlar kardeşim 463,5 puan aldı, İzmir'de yaşıyoruz. Yaptığımız tercihler sonucunda Karşıyaka Atakent Lisesini 132. sıradan asil olarak kazandı. İzmir Kız Lisesi (ALM) 96. sıradan yedek, 60. Yıl Anadolu Lisesi 138. sıradan yedek sizce bu liselere yerleşme olasılığı nedir, konuyla ilgili fikri ve bilgisi olan varsa beni aydınlatabilirmi acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgabatir

Merhaba arkadaşlar kardeşim 463,5 puan aldı, İzmir'de yaşıyoruz. Yaptığımız tercihler sonucunda Karşıyaka Atakent Lisesini 132. sıradan asil olarak kazandı. İzmir Kız Lisesi (ALM) 96. sıradan yedek, 60. Yıl Anadolu Lisesi 138. sıradan yedek sizce bu liselere yerleşme olasılığı nedir, konuyla ilgili fikri ve bilgisi olan varsa beni aydınlatabilirmi acaba.

yedek olduğu liselerin kontenjanını verirsen yardımcı olabilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

okullarin puanlari aciklandi mi ? mezun oldugum liseye bakicam

• Arkadaşlar merhaba kuzenimin sonucu belli olmuş,izmir'de yaşıyoruz ve İzmir buca anadolu lisesi fransızcaya girmiş.
    İzmir Anadolu lisesi ing.için 22.yedek okulun kontenjanı 90
    Övgü terzibaşıoğlu için 147.yedek okulun kontenjanı 120.

Sizce hangilerine girebilir yedeklerden ? Şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Overtakes

Arkadaşlar merhaba kuzenimin sonucu belli olmuş,izmir'de yaşıyoruz ve İzmir buca anadolu lisesi fransızcaya girmiş.
    İzmir Anadolu lisesi ing.için 22.yedek okulun kontenjanı 90
    Övgü terzibaşıoğlu için 147.yedek okulun kontenjanı 120.

Sizce hangilerine girebilir yedeklerden ? Şimdiden teşekkürler.

büyük ihtimalle ızmir anadolu. :)

• Yahu beyler herkes 3 yedek yazmışta ben de sadece bir okul yedek gösteriyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dönülmez yola gidiyorum

Yahu beyler herkes 3 yedek yazmışta ben de sadece bir okul yedek gösteriyor ?

hocam kaç tercih yaptın ?

• quote:

quote:

10 tane.
  • quote:

quote:

quote:

10 tane.

Kardeşim eğer tek bir okula yedeksen bunun tek açıklaması olabilir o da asil kazandığın okulun üstündeki 3 tercihten birine yedek olarak kazanmışsin.. Diğer okulların yedeğine girememişsin yani

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.