Şimdi Ara

Tereyağı fırsatları-sadece sıcak fırsatlar (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
52
Favori
58.289
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    güzeldi hocam fakat tuzluydu birazcık.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Askaparta

Ben içmelik aldığımız çiğ sütü de kaynatmıyorum. 85 dereceyi gördüm mü tamamdır.
    Çiğ sütü kaynatmamak da ciddi bakteri riski ama.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ali222 A kullanıcısına yanıt
    Aslında normal şartlarda, doğada otlayan hayvanın sütü çiğ de içilir, ama şu anda biraz riskli. Her şey fabrikada yetişiyor.
  • xxxcem kullanıcısına yanıt
    Hocam maalesef bu tür hileler tadına bakılarak anlaşılamıyor zaten bir çok ürünün sahtesini yaparken odaklanılan ilk şey gerçeğinden lezzet olarak ayırt edilememesi.

Tereyağı fırsatları-sadece sıcak fırsatlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mithrandir24 -- 11 Şubat 2020; 9:42:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Legend_84

Carrefourda pinar 1kg tereyagi 49,95 tl, tadi nasil alinirmi?

https://www.carrefoursa.com/tr/pinar-tereyag-1000-g-p-30011273
    Valla ben aldım bütün market tereyağlarını denemiş biri olarak Torku hariç,Pınar ve Sütaşı begeniyorum sadece,ne Sek ne Tİkveşli bei para etmez
  • mithrandir24 kullanıcısına yanıt
    biliyorum hocam kotunun iyisi...

• ali222 A kullanıcısına yanıt
    Pastörizasyon sıcaklığı yeterli hocam. Patojen bakterileri öldürür.

Merhabalar, biz de normal şartlarda memleketten bildiğimiz köyden senelik tereyağımızı alıp çeşitli şekillerde (eritip kavanozlama, buzluğa koyma) muhafaza ediyoruz. Ancak bazen ihtiyaç gereği Kebir Markasının bahsi geçen tereyağını kullanıyoruz. Daha önce yaptığım araştırmayı buraya da koymayı uygun buldum

Kebir'in kendi sitesindeki açıklaması:
    http://www.kebirsut.com.tr/tr/urun/tereyagi-250g/

Gıda Bilgi İnternet sitesinden aldığım bilgi:

• orislevin kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten bir ürünün Katkı Maddesi olarak kullanılabilmesi için tüketen canlının sağlığına doğrudan zararlı bir etki barındırmaması gerekmektedir. Aksi halde kullanımı yasaktır katkı maddesi grubuna alınamaz. Fakat izlenilebilirde olsa kalıntı bıraktığını hepimiz biliyoruz.

Burada sorun şu en basit tereyağında bile renklendirici kullanmak neyin nesi oluyor peki?

Bu marka Trabzonun Vakfıkebir ilçesinin ismini taşıyor, zaten isminde yazdığı gibi Vakfıkebir'de oranın yerel hayvanlarından JERSEY cinsi sığırlardan elde edilen süt ile yapılıyor olsa zaten herhangi bir katkı maddesi olmadan sap sarı tereyağı elde edilecektir, JERSEY cinsinin sütü yüksek yağlı ve sarı renkli olduğundan koyu sarı renkli tereyağ bu bölgeye özeldir. Fakat buradan anlıyoruz ki bu ürünün üretiminde kullanılan ne hayvanların nede sütlerin Vakfıkebir ile herhangi bir alakası yok bunu da gizlemek veya göz boyamak için renklendirici kullanıyorlar.

Tercihlerinize sonuna kadar saygı duyarak, açıkçası ben süte beyaz olsun diye renklendirici katmakla tereyağına sarı olsun diye renklendirici katmak arasında bir fark görmiyorum.

Katılıyorum şu an migrosun kendi tereyağıda renklendiricili,Ak gıdaya ürettirmiş,lakin suç bunlarda değil bunlara izin veren gıda tebliğindedir öncelikle..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: righteous@

Katılıyorum şu an migrosun kendi tereyağıda renklendiricili,Ak gıdaya ürettirmiş,lakin suç bunlarda değil bunlara izin veren gıda tebliğindedir öncelikle..
    Hocam fason üretimlerde yani migros, şok, bim gibi markalı ürünlerde üretici firmaya fiyat ve istedikleri özelliği belirtiyorlar, üretici de ona göre üretiyor.

Dediğiniz bunun çok güzel bir örneği mesela, Ak gıdanın (İÇİM) kendi tereyağında renklendirici yok fakat migros için ürettiğinde var. Çünkü bunu migros talep ediyor ya maliyetten kaçmak yada albenisini artırmak gibi sebeple üreticiye ''ben böyle istiyorum'' demesi yeterli.

Mesela Şok markette satılan Mis yoğurt yine Ak gıdaya ürettiriliyor ve kendisi Ak gıdanın İçim adıyla ürettiği yoğurttan daha lezzetli bir inceliyorsunuz İçimin kendi yoğurdu 4 yağlı Şok firması ise 4.3 yağlı yaptırıyor kendine, tabi ona göre de fiyat belirleniyor.

• Ankara ve Eskişehir de Çağdaş marketlerde Bahçıvan tereyağı 39.90 tl (şarküteri bölümünde açık şekilde. Rafta farklı fiyat)

• biyolog_1907 B kullanıcısına yanıt
    Hangi köyden gönderim yapıyorsunuz manda tereyağı bulunur mu

• Muğla milas tan

• internet üzerinden karstan köy tereyağı sade yağ veya manda tereyağı alıp deneyen oldumu??
  • quote:

Orijinalden alıntı: sami

internet üzerinden karstan köy tereyağı sade yağ veya manda tereyağı alıp deneyen oldumu??
    Buyukzavotlar dan dün sipariş geçtim peynir tereyağı kaşar olarak bakalim nasıl gelecek haber veririm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bahçivan iyimidir sizce?

• sami S kullanıcısına yanıt
    Koçhan

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.