Şimdi Ara

Tereyağı fırsatları-sadece sıcak fırsatlar (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
544
Cevap
52
Favori
58.286
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Olgunlaştırılmış peynirde ipek çiftliği ve süzülmüş kardeşler sert olan. Gerisi boş açıkçası, markaya vs takılmayın, yıllardır olgunlaştırılmış peynir harici peynir kullanmıyorum, her markayı kullandım bu ikisi piyasaya göre bariz iyi. İpek çiftliği groslarda 600 gr 24-25 liraya alınabiliyordu. Aynı şekilde süzülmüş kardeşler internet üzerinden uçuk fiyatlara satılsa da instagramdan vs kırklareli-tekirdağ şarküterilere ulaştığınızda 40 lira altına bulunabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CSB yazmayan adam

Nasıl ovduysen artık gittim denedim arkadaş Güzelmiş aslında gayet. Ama bu pervin önceden bu kadar iyi değildi diye hatırlıyorum. Ama bence torku sekin altında kalır.
    Bimin zeytinyağı da güzeldir. Üreticisini araştırın sağlam bir firmadır.
    Onun dışında muratbey, ta 2005 lerde ilk çıktığında müthişti. Bir kaşarı vardı süperdi. Sonradan bozdular bence. Ama Eminönü ndeki sert beyaz peynirleri muhteşem ötesi, ve ucuz. Bim falan yaklasamaz. İtimatin da cok iyi, 240 gün olgunlastirilmis peyniri var mesela o super. 90 larda yediğimiz delikli guzel peynirleri andırıyor. Azıcık konu dışına çıktık ama olsun.

Alıntıları Göster
    BİM'in yağlarının hepsi aynı değil. Plastik ambalajda 950 gr. olanlar ile vakumlu olanların üreticileri farklı. Yanlış hatırlamıyorsam kovada olan Ermenek üretimi, diğer vakumlu olan ise bölgesel çalışıyorlar.

• Herkes kendi tereyağını evde yapabilir en azından ne yediğinizi bilirsiniz.

Geçen hafta Torku doğrudan marketten büyük teneke kaymak aldık. Yanılmıyorsam 4600 gr 189 TL'ydi, 3 seferde büyük plastik kapta mıncıklayarak suyunu çıkardım,

daha büyük kova gibi birşey varda tek seferdede yapabilirsiniz, çıkan suyu atmayın yoğurt çorbası benzeri bir çorba yapılıyor oldukça lezzetli.

Su çıkmayacak hale gelince biraz tuz ilave ettik. Tuzlanmayınca buzdolabındada olsa hemen çilleniyormuş (hanım söyledi, daha öncede yapmıştık)

Yarım kiloluk küçük plastik kaplara hava almayacak şekilde koydum ve derin dondurucuya yerleştirdik.

Yapabilirmiyim diye kendinize güvenemiyorsanız 1 kg yağ kaymağı alıp deneyebilirsiniz, ortalamada % 10-15 su çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: GreatWhite

Herkes kendi tereyağını evde yapabilir en azından ne yediğinizi bilirsiniz.

Geçen hafta Torku doğrudan marketten büyük teneke kaymak aldık. Yanılmıyorsam 4600 gr 189 TL'ydi, 3 seferde büyük plastik kapta mıncıklayarak suyunu çıkardım,

daha büyük kova gibi birşey varda tek seferdede yapabilirsiniz, çıkan suyu atmayın yoğurt çorbası benzeri bir çorba yapılıyor oldukça lezzetli.

Su çıkmayacak hale gelince biraz tuz ilave ettik. Tuzlanmayınca buzdolabındada olsa hemen çilleniyormuş (hanım söyledi, daha öncede yapmıştık)

Yarım kiloluk küçük plastik kaplara hava almayacak şekilde koydum ve derin dondurucuya yerleştirdik.

Yapabilirmiyim diye kendinize güvenemiyorsanız 1 kg yağ kaymağı alıp deneyebilirsiniz, ortalamada % 10-15 su çıkıyor
    Tarifi verir misiniz hocam? Tereyağ kaymaktan mı yapılıyor? Ayrandan yapılıyor diyenler var?

• Bugun tire aldim bakalim nasil cikacak? 250 grami 17,95 tl

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde memleketten geliirken 60 tl den ev yapımı alırdım bu sefer kalmamıştı Nasıl bulursunuz bilmem ama Malatya'nın Arı Gıda diye markası var normalde 40 Tl ısrarla tavsiye ederim..
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Sıkıntı da bu hocam, üretim yeri hep Ankara ve Eskişehir'deki kendi fabrikaları gözüküyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AlleinMann A kullanıcısına yanıt
    Süt kreması alıp kolayca yapabilirsiniz arkadaşın dediği gibi. Geçen ben de denedim, kilosu 35 liradan 700 gr aldım, kasede mıncıkladım, suyunu bırakıyor çok zorlamadan. Suyunu değerlendirin yağı da soğuğa koyun. Toptan tenekeyle krema alırsanız çok daha uyguna gelir. Ama en güzeli direkt sütün ya da yoğurdun yayık ile karıştırılmasıyla elde edilen tereyağı. Bir de sadece yoğurdun kaymağı ile yapılan var ki, eşsiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: fragman44

Genelde memleketten geliirken 60 tl den ev yapımı alırdım bu sefer kalmamıştı Nasıl bulursunuz bilmem ama Malatya'nın Arı Gıda diye markası var normalde 40 Tl ısrarla tavsiye ederim..

Burada var hocam , 1900 Gr ı 90 TL diyor. Nasıldır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• birikideneme B kullanıcısına yanıt
    Yemeklerde kullanılan demiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

Olgunlaştırılmış peynirde ipek çiftliği ve süzülmüş kardeşler sert olan. Gerisi boş açıkçası, markaya vs takılmayın, yıllardır olgunlaştırılmış peynir harici peynir kullanmıyorum, her markayı kullandım bu ikisi piyasaya göre bariz iyi. İpek çiftliği groslarda 600 gr 24-25 liraya alınabiliyordu. Aynı şekilde süzülmüş kardeşler internet üzerinden uçuk fiyatlara satılsa da instagramdan vs kırklareli-tekirdağ şarküterilere ulaştığınızda 40 lira altına bulunabiliyor.
    Peynir için nevigurme.com ve diğer sitelerde satılan paçal peyniri var. Bir kaç yıl öncesine kadar 20-25 e alınıyordu kg ı şimdi 3 kg vakumlu pakette alırsanız 50 TL ye geliyor kg su.
    Ama bilen bilir çok güzel bir peynirdir, uzun süre soğuk hava deposunda saklanır olgunlaştırılır. Yanlış bilmiyorsam koyun ve inek sütü karışımı kullanılıyor.

Hatta önceki yıllarda nevigurme yetkilisi forumda kampanya yapar uyguna gelirdi. Keşke devam etseler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birikideneme -- 30 Nisan 2020; 14:1:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Askaparta

Yemeklerde kullanılan demiş.
    Evet öyle demiş ama denenebilir, 150 TL üstü kargo ücretsiz yazmışlar.
    Artık insanda öyle bi tik oldu ki hazırların hepsinde mutlaka katkı var diye düşünüyor

Doğrudur hocam, karışık sütten yapılır, keçi de koyan olur.

En çok satan ürünmüş, denenebilir dediğiniz gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Askaparta

En çok satan ürünmüş, denenebilir dediğiniz gibi.
    Askaparta beyefendi sanırım veterinersiniz, benim abimde öyle. Manisa'da veteriner, gidip geldiği yerlerde ev yapımı ürünleri alır gelir. Geçen sene 40 TL ye tereyağ alırdı. Ama halis tereyağı. Öyle denk getirme imkanınız yok mu sizin de? Şahsen yerinizde olsam hele ki Balıkesir gibi bi yerde hakiki ürün bulmak zor olmasa gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: edgar1899

Paçal peynir gerçekten çok lezzetli eskiden nevigurme donanımhaber için kampanyalar yapardı o zaman çok alışverişim olmuştu sonra bir daha kampanya falan bitince almadım.İnstagramdan önereceğiniz şarküteri var mı?Alışveriş için

• quote:

Orijinalden alıntı: AnsenAnsen

Paçal peynir gerçekten çok lezzetli eskiden nevigurme donanımhaber için kampanyalar yapardı o zaman çok alışverişim olmuştu sonra bir daha kampanya falan bitince almadım.İnstagramdan önereceğiniz şarküteri var mı?Alışveriş için

Alıntıları Göster
    3 kglık paket alırsanız 150 TL ye gelir kilosu da 50 TL olmuş olur. Piyasaya baktığınızda yine makul açıkçası

Doğrudur hocam. Köy peynirleri pek pastörize edilmez ve olgunlaştırılmaz, o yüzden pek tercih etmiyorum. Bir de inanılmaz tuzlu oluyor çoğu. Ama bu işi biraz daha profesyonelce yapan köylülerin koyun ve keçi peynirlerini bulursam ki çok olmuyor alıyorum. Hele ki keçi peynirleri harika. Sipariş verince de ikram olarak yediğim gibi leziz olmuyor ne yazık ki. Benim istediğim, yağı alınmamış, uzun süre olgunlaştırılmış, şirden mayasıyla mayalanmış peynirler. Doğruluk, Sarıtaş, Süzülmüş Kardeşler gibi peynirler. Ama bazen küflü peynir bile buluyorum, tadı o gün damağımdan gitmiyor. Dağ köylerinde bulma ihtimali daha fazla. Dediğiniz gibi Balıkesir mandıra kültürü açısından çok zengin. Aygören, Gezenler, Dikici, Sarı Altın, Peynirci Ana gibi mahalli peynirlere de bakıyorum.

Bizde peynir denince kelle peyniri akla gelir. Peynirler kelle ve diğerleri diye ikiye ayrılır bizde. Ona ayrı bir paragraf lazım.

Güzel tereyağı bulmak da eskisi gibi kolay değil. Uğraşan azaldı. En son teklif edilen de 15 kg sütten 500 gr tereyağı idi. Ne yazık ki yapılan tereyağına bir kaç tane teremyağ atılıyor ve işlem tamamlanıyor. Hakikate de hakikiye de ulaşmak zorlaştı ne yazık ki.

Geçen 30 yumurta aldım, taze bayat karışık çıktı köyde. Ama yıllar içersinde bölgeyi tanıyıp tecrübe ediyorsunuz. Çiğ süt, yumurta, peynir, mantar, karpuz gibi ürünleri aldığım yerler az çok belirginleşti.

Bir de farklı lezzetler peşindeyim, her ürünü tatmayı severim. Tabi fiyatı ve kalitesiyle orantılı olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 30 Nisan 2020; 14:32:21 >

• Hadi taşınalım peynir tavsiye konusuna. Meşgul etmeyelim tereyağını. Migros Taciroğlu kampanyasını yazdım oraya.

• Onur markette Teksüt tereyağı 1 kg 42 liraya düşmüş. Tadı nasıldır deneyen oldu mu hiç?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.