Şimdi Ara

Tereyaginda UNU KAVURMAK --acil yardim bekleniyor--

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
14.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir suru yemek tarifinde geciyor , yagi eritioz ustune unu dokuyoz kavuruyoz yaziyor . Fakat ben erittigim yagin ustune unu dokunce hamurumsu bi cisim olusuyor. Fiziksel ve kimyasal olarak kavrulması mumkun degil . Anlamadim gitti. Bi yardim edin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Tereyağında Unu Kavurmak: Acil Yardım

    Tereyağında un kavurmak, sosları ve çorbaları koyulaştırmak için yaygın bir tekniktir. Ancak unu çok fazla kavurursanız, yanarak acı bir tat ve istenmeyen bir koku oluşabilir. İşte unun kokusu çıkana kadar tereyağında nasıl kavurulacağına dair bir rehber:

    Unun Kavrulduğunu Nasıl Anlarsın?

    Un kavrulduğunda, rengi beyazdan altın sarısına döner ve hoş bir fındık kokusu yayar. Eğer un koyulaşıp koyulaşmaya başlarsa yanmak üzere demektir.

    Unun Kokusu Kaç Dakikada Çıkar?

    Unun kokusu, kavurma süresine ve sıcaklığına bağlı olarak değişir. Orta ateşte yaklaşık 2-3 dakika içinde unun kokusu çıkmalıdır.

    Unun Kokusu Nasıl Çıkar?

    Unun kokusu çıkmadıysa, tencereyi ateşten al ve karışımı soğumaya bırak. Soğudukça koku da azalacaktır.

    Un Nasıl Kavrulur?

    • Bir tencerede tereyağını eritin.
    • Tereyağı eriyince unu ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın.
    • Unun rengi altın sarısına dönene ve hoş bir fındık kokusu yayana kadar kavurmaya devam edin.
    • Unun kokusu çıkmadıysa, tencereyi ateşten alın ve karışımı soğumaya bırakın.

    Kokusu Çıkana Kadar Kavurmak Ne Demek?

    "Kokusu çıkana kadar kavurmak", unun yanmadan altın sarısı renge dönüp fındık kokusu yayana kadar kavurulması gerektiği anlamına gelir.

    Unu kokusu çıkana kadar kavurmak, sosları ve çorbaları koyulaştırmanın ve lezzetini artırmanın basit bir yoludur. Yukarıdaki adımları takip ederek unun yanmasını ve kötü bir tat elde etmeyi önleyebilirsiniz.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaposu1

    Bir suru yemek tarifinde geciyor , yagi eritioz ustune unu dokuyoz kavuruyoz yaziyor . Fakat ben erittigim yagin ustune unu dokunce hamurumsu bi cisim olusuyor. Fiziksel ve kimyasal olarak kavrulması mumkun degil . Anlamadim gitti. Bi yardim edin


    Önce sade un kızgın tavada hızla karıştırılarak kavrulacak. Rengi istenen koyuluğa gelince unu yakmadan önce tereyağı konulacak. Tereyağı eriyip unla iyice karışır karışmaz iş bitmiştir. Tereyağı çok ısıtmaya gelmez yanar, tadı kaçar.
  • @seyfi84 @cengizumur

    Kuymak yapmaya calisiyorumda butun tariflerde yagi eritip unu kavurun yaziyor. O kadar Tereyagi bosa gitti.. 3 kez denedim . Ogrenci adamiz tereyagi elmas gibi bisey benim icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unu fazla ya da yağı az koyuyorsundur belki. Birde eleyerek unu koyarsan her noktaya dağılır aniden hamur olmaz.
    Genelde çorbalara kullanıldığı için çok farketmiyor ama yaptığın şeye göre ayar vermen lazım. Çorba dışında tecrübem yok bu konuda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karaposu1

    @seyfi84 @cengizumur

    Kuymak yapmaya calisiyorumda butun tariflerde yagi eritip unu kavurun yaziyor. O kadar Tereyagi bosa gitti.. 3 kez denedim . Ogrenci adamiz tereyagi elmas gibi bisey benim icin


    Aslında önce tereyağı eritilip sonra un eklenip, Network'un dediği gibi elenmiş olması faydalı, ikisini beraber kaşıkla eze ezede pişirebilrsin.

    Birazda istediğin tada bağlı. Eğer tereyağındaki süt kokusunun korunmasını istersen ilk söyledigim gibi önce unu tek kavur sonra tereyağını üstüne koy erisin, karıştır.

    Yok bizim mutfağımızda genellikle aşina olduğumuz, sevmeyenlerce ağır tereyağı kokusu diye tabir edilen yanık tereyağı kokusunu istiyorsan önce tereyağını yak sonra unu koy eze eze pişir.

    Tereyağının pişmesi diye birsey yoktur. Tereyağı eridikten sonra ısısı arttırılmaya devam ederse içindeki sütten kalan komponentler hemen yanar.

    Tereyağı bu haliyle kızartmaya uygun değildir.

    Kızartmada kullanılacak tereyağına ön hazırlık yapmak gerekir; Tereyağı eritilir, bir kaşıkla yüzeyinde toplanan beyaz süt komponentleri alınır. Geriye kalan kısım daha yüksek sıcaklıkta kızartma, kavurma yapmaya uygundur, süt tadı maalesef biraz kaybolmuştur.

    EDİT; Bu bahsettiklerim genel un ve tereyağı pişirme tekniğidir muhlama veya kuymak yapılırken böyle yapılmayabilinir.

    Birde mısır unu değilde buğday unu kullanacaksınız galiba , öylemi ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 15 Kasım 2013; 18:23:14 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizumur

    quote:

    Orijinalden alıntı: karaposu1

    @seyfi84 @cengizumur

    Kuymak yapmaya calisiyorumda butun tariflerde yagi eritip unu kavurun yaziyor. O kadar Tereyagi bosa gitti.. 3 kez denedim . Ogrenci adamiz tereyagi elmas gibi bisey benim icin


    Aslında önce tereyağı eritilip sonra un eklenip, Network'un dediği gibi elenmiş olması faydalı, ikisini beraber kaşıkla eze ezede pişirebilrsin.

    Birazda istediğin tada bağlı. Eğer tereyağındaki süt kokusunun korunmasını istersen ilk söyledigim gibi önce unu tek kavur sonra tereyağını üstüne koy erisin, karıştır.

    Yok bizim mutfağımızda genellikle aşina olduğumuz, sevmeyenlerce ağır tereyağı kokusu diye tabir edilen yanık tereyağı kokusunu istiyorsan önce tereyağını yak sonra unu koy eze eze pişir.

    Tereyağının pişmesi diye birsey yoktur. Tereyağı eridikten sonra ısısı arttırılmaya devam ederse içindeki sütten kalan komponentler hemen yanar.

    Tereyağı bu haliyle kızartmaya uygun değildir.

    Kızartmada kullanılacak tereyağına ön hazırlık yapmak gerekir; Tereyağı eritilir, bir kaşıkla yüzeyinde toplanan beyaz süt komponentleri alınır. Geriye kalan kısım daha yüksek sıcaklıkta kızartma, kavurma yapmaya uygundur, süt tadı maalesef biraz kaybolmuştur.

    EDİT; Bu bahsettiklerim genel un ve tereyağı pişirme tekniğidir muhlama veya kuymak yapılırken böyle yapılmayabilinir.

    Birde mısır unu değilde buğday unu kullanacaksınız galiba , öylemi ?

    Valla hocam dediginiz gibi ilk unu kavurdum sonra sutle karisik su ekledim sonrada kasar peynirleri attik . Biraz zor eridi ama sonunda eridiler. Ekmekle bana bana yedim ama suan yarina kalacakmiyim bilmiyorum. Tadi kuymak gibi oldu gercekten . Lezzetlide oldu .

    Yarini cikaririz ins

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: seyfi84

    önce yağı eritip sonra un katarak kavurmak için kısık ateşte 40-50dk kaşıkla sürekli ezerek yapman lazım.. kim uğraşacak?
    kuymak hiç yapmadım. ben bazen un helvası yaparım, önce unu kavurarak, çok da güzel oluyor. tarçın, vanilya, hindistan cevizi de eklerim. oh mis.

    Kardes bn unu 10 dk bisey kavurdum sadece, sen 50 dk demissin . Ben bildigin cig cig yemisin o zaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    acil yardim bir bakin
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • karaposu1 kullanıcısına yanıt
    Çiğ buğday tadı birkaç dakika kavurmayla geçer. Onun üzerine her dakika eksradan aroma ve lezzet gelir (normal ekmek ve kızarmış ekmeğin yanık izleri arasında nası bi fark varsa öyle bir fark olur) ve unun yoğunlaştırma özelliği azalı. Kuymak ne bilmiyorum ama çoğu yemek için birkaç dakika kavurmak yeterli olur.

    Yağ miktarıyla ilgili bir tavsiye: önce unu koyun sonra gereken kıvama gelene kadar yağı üstüne ekleyin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.