Şimdi Ara

TerimLer Ve Maplara Göre Kurallar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Terimler:

qL : Adminlerin oyun başlayıp herkes oyuna ısındıktan sonra res atıp oyun başlıyor anlamına gelen söz..Aynı zamanda İyi Şanslar Anlamındadır.

waLL: Playerin oyunda rakip playerların yerini görme otomatik kafaya nişan alma 10 saniyede bütün mapı gezme gibi oyunda yasak kuralları yapan program

FF: Friendly Fire kısaltılmışıdır.

Skin: Oyun sırasındaki dış görünüşünüz.

FPS: Frames Per Second'ın kısaltmasıdır. Yüksek olması avantajınızadır, düşük FPS lag'e benzer, oynamanızı ve crosshairi çevirmenizi güçleştirir
    okunun akıcılığı kaybolur.Bir de quake, unreal, hl gibi oyun türleri için kullanılan "fps" ibaresi vardır. Bu da, "First Person Shooter" anlamına gelir.

Res: Oyunda herkesin skorları 0 lanması ve herkesin yeniden doğması adminler kullanabilir

Görev Yap: Genellikle Pro serverlerde kişiye bomba kurması veya Counter-Teroristlerin Rehileri kendi bölgesine götürmesi için kullanılan terim

Ban:Kişinin serverde kurallara aykırı şekilde hareket etmesi Küfür,hile,yasakları çiğme vs. yapması sonucu playerin serverden süresiz veya 5-10-15 dk süre ile servere girememesi

Hs-Head Shot: Kafaya merminin isabet edip kişinin kafadan ölmesi.

Ping: Kişinin internetteki msn veya program upload ta kişinin internet hızının zorlanması sonucunda int. oyunun kasması normal kişinin pingi 0-60 arasıdır

Base: Ct veya T oyunda doğma yerinde kalması pusması.

Sote: Kişinin Uzun süre boyunca pusması sonucunda verilen isim

TK: Team Killer'ın kısaltmasıdır, FF (Friendly Fire) açık olan sunucularda takım arkadaşını öldüren kişilere verilen addır.Team Kill olarak da kullanılabilir, bir round 'da tüm rakip oyuncuları bir kişinin öldürmesi demektir.

Nick: Kişinin oyundaki ismi

Sniper: Dürbünlü bir sniper silahı ile uzak mesafedeki kişileri vurmaya çalışan keskin nişancı.

Spectator: Seyirci olarak tercüme edilebilir. CS'de öldü ünüz zaman diğer round başlayana kadar spectator olursunuz.
    Ayrıca bir sunucuya balandığınızda da oynamak yerine spectator, yani izleyici olabilirsiniz.
    Ancak bazı serverlarda atılabilirsiniz uzun süre izleyici konumunda kalırsanız.

Pusu: Playerin karşı rakibe tuzak hazırlaması.

Bunny Hop: Adminlerin isteğine bağlı space sürekli bastığımızda durmadan zıplamak.Bu bir moddur

Parachute: Genellikle Surf serverlerinde gördüğümüz buy_parachute yazıp yukardan zıpladığımızda yavaş yavaş inmemiz

console:Botlarla veya online oynarken ayar yapmamız için açılan yazı işlem bölümü.é tuşu ile açılır.

Mario:Surf serverlerinde silah alınan yer.

as_ tipi mapler: 'Vip' mapleridir, Pro(görev yapılan) maplerdir . [Assassination]

cs_ tipi mapler: rehine kurtarma' mapleridir, Pro(görev yapılan) maplerdir . [Hostage Rescue]

de_ tipi mapler :bomba kurma-imha etme' mapleridir, Pro(görev yapılan) maplerdir . [Defuse]

awp_ tipi mapler:awp silahları ile, karşılıklı, aynı sahada oynanan' maplerdir, aim geliştirme mapleridir .

ka_ tipi mapler :'bıçak' mapleridir, Fun(eğlence) mapleridir . [Knife area]

he_ tipi mapler: 'bomba' maplerdir, Fun(eğlence) mapleridir . [high explosive/grenade war]

aim_ tipi mapler: 'belirli silahlar ile, karşılıklı, aynı sahada oynanan' maplerdir, aim geliştirme mapleridir .

es_ tipi mapler: genelde büyük olur, gezilebilen' maplerdir . [Escape]

Fun Map :Oynanması zevkli amacımız sadece adam öldürmek olmayan maplar : fun_allinone

Pro map:Oynanması zor prof. oynadığı ve amacımız adam öldürmek olan maplar en bilindik de_dust2

_rats_ tipi mapler :genelde büyük olur, amaçları değişir bazen bomba kurma,bazen rehine kurtarma, bazen eğlence amaçlıdır...' Belirli bir mekanı konu alan maplerdir(Ev,ofis..) [_rats_(de_rats4,cs_rats,aim_rats..)]

ÇOĞUNU KENDİM YAZDIM BASKA YERDEN EKLEDIKLERIMDE VARDIR EKSİKLİKLER VARSA TAMAMLAYIN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Sipsi_35 -- 30 Mart 2010; 23:56:55 >

• Baştan savma bir çalışma olmuş desem yeridir. Tanımladığın şeyler terim olacak şeyler değil. Özellikle qL terim olarak nasıl nitelendirilebilirki ?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • katılıyorum çoğu saçma
  • Maalesef çoğu oyuncu arkadaş Türkçeyi düzgün kullanmıyor.

"qL" aslında "Good luck" yani "İyi şanslar" anlamındadır ama sv_restart anlamında kullanılıyor.

Benzeri birsürü hata var tabi.
  • bu "l" leri büyük yapmak alışkanlık olmuş artık normal yazsalar ölürler
  • oyuna yeni başlamış hevesli bi arkadasımız daha qL
  • quote:

Orijinalden alıntı: ExtReme1®

Baştan savma bir çalışma olmuş desem yeridir. Tanımladığın şeyler terim olacak şeyler değil. Özellikle qL terim olarak nasıl nitelendirilebilirki ?

GL YI terim olarak alırım cunku soyle bırsey var serverlarda gl atın gl atın dıyolar yanı restart anlamına gelıyo bende bunu ogrendım o yuzden yazdım eksıklerı duzeltırım genede saol en azından calısırım duzeltmeye.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: derhce

oyuna yeni başlamış hevesli bi arkadasımız daha qL

yenı baslamadım ama heveslı oldugum dogrudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Sipsi_35 -- 30 Mart 2010; 23:35:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Maalesef çoğu oyuncu arkadaş Türkçeyi düzgün kullanmıyor.

"qL" aslında "Good luck" yani "İyi şanslar" anlamındadır ama sv_restart anlamında kullanılıyor.

Benzeri birsürü hata var tabi.

yavas yavas düzeltmeye calısırım tşk genede. glnın dogrusunuda eklıcem (:
  • Bu ql işini bende anlamıyorum çok saçma vallahi. Eskiden res at derlerdi şimdi aynen böyle "qL veR"
    Bu arada ard arda mesaj atmasan daha iyi olacak.
  • ql ?

Qood luck?

Error o.O
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZiplayanPatates

Bu ql işini bende anlamıyorum çok saçma vallahi. Eskiden res at derlerdi şimdi aynen böyle "qL veR"
    Bu arada ard arda mesaj atmasan daha iyi olacak.

Aynen ben glyı hep res olarak bılıyodum sımdı ıyı sanslar anlamına geldıgını ogrendım ama ress ıcınde kullanılıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

ql ?

Qood luck?

Error o.O

Sa0L qarde$ qL hF sana da.

Error
  • quote:

Hs-Head Shot: Kafaya merminin isabet edip kişinin kafadan ölmesi
    Bu bomba olmuş.
  • kaç gündür oynuyorsun kardeş ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: stars4ever

kaç gündür oynuyorsun kardeş ?

2saat 3 sn'dir
  • teşekkür ederim 7 yıldır oynuyorum bilmedklerim varmış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: QuadroFX

quote:

Orijinalden alıntı: Kenshi

ql ?

Qood luck?

Error o.O

Sa0L qarde$ qL hF sana da.

Error

Şaka maka aynen böyle diyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: By_Sipsi_35

quote:

Orijinalden alıntı: stars4ever

kaç gündür oynuyorsun kardeş ?

2saat 3 sn'dir

Ben dostlarımı ne kalbimle ne de aklımla severim.

Olur ya...

Kalp durur...

Akıl unutur...

Ben dostlarımı ruhumla severim.

O ne durur, ne de unutur...

İmzan çok güzelmiş qarde$
  • tşk ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.