Şimdi Ara

Terleme sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende zalman wb3 ve ekran kartı bloğu var. sistem güzel çalışırken şu suyu soğutayım dedim. 10 dakika sonra soğuk suyun etkisiyle içerden cos diye ses geldi terleme yapmış deli gibi. bu bloklardaki terlemeyi nasıl çözerim hadi yalıttım gpuya değen kısımda yine bi boşluk kalacak orası terlemicekmi. lütfen bir yol gösterin yahu çıldırıcam oc yapamıyom çok sıcak izmir...

• yoksa peltier mi kullandın terleme olması için en az 10c ve altı sıcaklıkta olmalı block da sızıntı olmadığına emin ol bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 22 Ağustos 2006; 4:17:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: posıtıve

yoksa peltier mi kullandın terleme olması için en az 10c ve altı sıcaklıkta olmalı block da sızıntı olmadığına emin ol bence
    no su soğutma

no sızıntı

no terleme

herzaman demişimdir

• quote:

Orijinalden alıntı: omega03

no su soğutma

no sızıntı

no terleme

herzaman demişimdir

Alıntıları Göster

• quote:

Orijinalden alıntı: KuSMuGh

Alıntıları Göster
    Blokları yalıtman gerekiyor.. Ayrıca kartın yüzeyini de iletkenliği olmayan bir oyun hamuruyla yalıtman gerekir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: X-GeN

Blokları yalıtman gerekiyor.. Ayrıca kartın yüzeyini de iletkenliği olmayan bir oyun hamuruyla yalıtman gerekir...

Alıntıları Göster
    hocam radyatörü deepfreezeden geçirince 0 ın altına düşüyor blok
    silikon getirdimk onla yalıtsam olurmu

• quote:

Orijinalden alıntı: Dewrim

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Dewrim

silikonla tam olarak ne yapmayı planlıyorsun? kartın yüzeyini silikon kaplamayacaksın ya?

• quote:

no su soğutma

no sızıntı

no terleme

herzaman demişimdir

Alıntıları Göster

quote:

Orjinalden alıntı: omega03

no su soğutma

no sızıntı

no terleme

herzaman demişimdir

bu lafı herzamn desteklıyorum

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Dewrim

silikonla tam olarak ne yapmayı planlıyorsun? kartın yüzeyini silikon kaplamayacaksın ya?

Alıntıları Göster
    hocam işlemcinin etrafına bloğa falan sürecem işte olmazmıkine

• quote:

hocam işlemcinin etrafına bloğa falan sürecem işte olmazmıkine

Alıntıları Göster
    silikon sürersen bir daha nasıl sökeceksin hocam?

yani sökmeye kalkınca kapasite direnç smd ne var ne yok silikon içinde getirir

silikonla o iş olmaz yani

• quote:

silikon sürersen bir daha nasıl sökeceksin hocam?

yani sökmeye kalkınca kapasite direnç smd ne var ne yok silikon içinde getirir

silikonla o iş olmaz yani

Alıntıları Göster
    izmir baya bi sıcakmı su soğutmaya zarar vericek kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan84

izmir baya bi sıcakmı su soğutmaya zarar vericek kadar

Alıntıları Göster
    boruları klimacıların kullandığı siyah süngerimsi bir kaplama malzemesi var kendinden yapışkanlı onunla kapla etkili olur (bakır gaz borularularının yalıtımında kullanılır)
  • quote:

Orijinalden alıntı: posıtıve

boruları klimacıların kullandığı siyah süngerimsi bir kaplama malzemesi var kendinden yapışkanlı onunla kapla etkili olur (bakır gaz borularularının yalıtımında kullanılır)

Alıntıları Göster
    o siyah şey neopren mi acaba? onla yalıtım olur, hemde güzel olur

"no su soğutma, no sızıntı" nın sonuna no extreme cooling ekleyin havacı arkadaşlar.. hoş, bide yarı ingilizce yarı türkçeyle katletmeyelim, su soğutma yok, sızıntı yok yazın bari...

Yalıtım olayına geri dönersek, eğer sadece testlerde yada hız aşırtma kasarken kullanacaksan radyatörü soğutmayı arkadaşım, o zaman anakartı uzay montaj şeklinde kurarsın (kasa dışında yani), daha sonra işlemcinin yanına oyun hamuru yada ressam silgisi denen bir maddeyle yalıtım yaparsın, ekran kartında da ince neopren yada yine oyun hamuru kullanırsın, işin bitince söküp alırsın.. Ama günlük olarak kullanacaksan o sıcaklıklarda (ki olmaz gibime geliyor, deepfreeze le radyatör soğutmak çoook yanlış) o zaman daha derli toplu neoprenle adamakıllı bir yalıtım yaparsın

• quote:

Orijinalden alıntı: emrekaa

quote:

no su soğutma

no sızıntı

no terleme

herzaman demişimdir

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: emrekaa

quote:

no su soğutma

no sızıntı

no terleme

herzaman demişimdir

çok yanlış zira.su soğutma hiç bir zaman terleme yapmaz.buz vs kullanmadıkça.sadece extra bench almak için radyatörü buzlu suya atarsın yada hazneye buz atarsın.o zamana terleme olur ancak.sadece bu sıcaklarda.ama bench alıncaya kadar çok basit tedbirlerele terlemeyi engellersin.zaten öyle damlayacak seviyeye kolay kolay gelmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Plakton

quote:

quote:

no su soğutma

no sızıntı

no terleme

herzaman demişimdir

çok yanlış zira.su soğutma hiç bir zaman terleme yapmaz.buz vs kullanmadıkça.sadece extra bench almak için radyatörü buzlu suya atarsın yada hazneye buz atarsın.o zamana terleme olur ancak.sadece bu sıcaklarda.ama bench alıncaya kadar çok basit tedbirlerele terlemeyi engellersin.zaten öyle damlayacak seviyeye kolay kolay gelmez.

Alıntıları Göster
    @plakton bırak boşver dostum ya

terler su soğutma, sızdırır falan.. allah korusun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Stranger

@plakton bırak boşver dostum ya

terler su soğutma, sızdırır falan.. allah korusun..

Alıntıları Göster
    arkadaşlar makınalarınızı o kadar düşünüyorsanız evinize klima taktırın valla buz gibi

makina bile serin serin güzel çalışıyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrekaa

quote:

no su soğutma

no sızıntı

no terleme

herzaman demişimdir

Alıntıları Göster
    quote:

quote:

no su soğutma

no sızıntı

no terleme

herzaman demişimdir

tşk dostum bu arada msn ekledim seni ama hiç msn de göremedim seni

herkesin görüşü farklı ben şu su soğutma işini bilgisayarın içine hala sağlıklı olarak görmüyorum

ne kadar sağlıklıda olsa bir zaman sonraa mutlaka bir sorun çıkartır

• quote:

quote:

quote:

no su soğutma

no sızıntı

no terleme

herzaman demişimdir

tşk dostum bu arada msn ekledim seni ama hiç msn de göremedim seni

herkesin görüşü farklı ben şu su soğutma işini bilgisayarın içine hala sağlıklı olarak görmüyorum

ne kadar sağlıklıda olsa bir zaman sonraa mutlaka bir sorun çıkartır

Alıntıları Göster
    soğutma işi zevk işidir görecelidir
    su soğutma güzel yapılırsa akolay kolay sorun çıkartmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: SELBAL

soğutma işi zevk işidir görecelidir
    su soğutma güzel yapılırsa akolay kolay sorun çıkartmaz

Alıntıları Göster
    hocam su soğutma kesinlikle gerekli gibime geliyor. hava soğutma yalan oluyor bu sıcaklıklarda eğer klima yok ise (ben de yok şimdilik.) conroeların oc potansiyeli artı x1800gto nun 760mhz leri görebilme yeteneği (640-640 şu an günlük defaultu 500 olan kartın) beni daha iyi bir soğutmaya itiyor. Soğutma bölümünde gördüyseniz kendi kasamızı kendimiz yapıyoruz mdf den ki çok başarılı şu an hddler 15000 rpm bu sıcaklıklarda bile çok serin diğer pasif ısınan parçalar da öyle serin.
    Şöyle bi fikrimiz var nasılsa kendi dizaynımız olduğu için anakartı bu kasalara aşağı bakacak şekilde montelesek yalıtımı da yapıp çıkan suyuda direk aşağıya indirsek kanalla nasıl olur? Silikonla deniyeceğim yalıtımı (bendeki silikon dow corningin katalizörü ayrı bir çeşidi daha yumuşak oluyor kuruyunca)

• quote:

hocam su soğutma kesinlikle gerekli gibime geliyor. hava soğutma yalan oluyor bu sıcaklıklarda eğer klima yok ise (ben de yok şimdilik.) conroeların oc potansiyeli artı x1800gto nun 760mhz leri görebilme yeteneği (640-640 şu an günlük defaultu 500 olan kartın) beni daha iyi bir soğutmaya itiyor. Soğutma bölümünde gördüyseniz kendi kasamızı kendimiz yapıyoruz mdf den ki çok başarılı şu an hddler 15000 rpm bu sıcaklıklarda bile çok serin diğer pasif ısınan parçalar da öyle serin.
    Şöyle bi fikrimiz var nasılsa kendi dizaynımız olduğu için anakartı bu kasalara aşağı bakacak şekilde montelesek yalıtımı da yapıp çıkan suyuda direk aşağıya indirsek kanalla nasıl olur? Silikonla deniyeceğim yalıtımı (bendeki silikon dow corningin katalizörü ayrı bir çeşidi daha yumuşak oluyor kuruyunca)

Alıntıları Göster
    Bu arada omega kardeş msnye giremiyorum bu aralar şirket kurma çalışmaları yüzünden epey yoğunum. Ama scsi ler konusunda şunu diyebilirim.
    Paran varsa git adaptec in raidli olan kontrol kartını al üzerinde kendi işlemci ve remi var. İki tane de 15000 rpm maxtor al raid 0 ile korkunç bir hıza ulaşabilirsin. 4 lü sata raidleriyle çok uğraştım bildiğin gibi tekli scsi ile 4 lü sata raid0 dan çok daha iyi bir genel performans aldığımı düşünüyorum en kısa zamanda dört tane 15000 rpm lik kuzuyu raid 0 yapıp coşacam ve hız rekorları kıracam inşallah.
    İkinci opsiyon ise paran kısıtlıysa git yazıcıoğlundan benim gibi 160mb/s lik bir adaptec kontrol kartı al ikinci el 50 dolara bir de 15000 rpm en küçüğünden bir disk (ki yazıcıoğlunda 90 dolara 36gb 10000rpm de bulabilirsin) al windowsu kur makinan coşsun. Ama msn den daha da konuşuruz en kısa zamanda.
    Son olarak söyleyeceğim şey scsilerde 15000 rpm de özellikle bu erişim süresinin olayı ne kadar değiştirdiğine çok şaşıracaksın.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.