Şimdi Ara

Hararet Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam Audi Q5 2.0 TFSI QUATTRO 2014 model aracım var. Araba rölantide beklerken 63 dereceye kadar ısınıyor ve iki kademeli fanın ilk devresi devreye girip arabayı 30sn kadar soğutuyor ve devreden çıkıyor. Araba ile hareket etmeye başladıktan sonra tahmini 2-5 dakika arasında arabanın hararet göstergesi birden ya 0 a yada 90 a çıkıyor ve araba fan açmaya başlıyor. Obd ile kontrol ettiğimde P116 kodlu bir hata alıyorum. Kontağı kapatmadığım sürece fan açık kalıyor ve araba sürekli soğumaya devam ediyor. Sizce problem neyden kaynaklı olabilir. İnternette aradığımda bir kesim termostat diyor bir kesim hararet müşürü diyor, umarım termostat değildir😭😭😭😭

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ustaya şunu söyleyin, termostat değiştirmeden önce çakmak testi yapalım. Dış çakmaktan gelen ısıya civanın nasıl tepki verdiğine baksın.
    0-90 demişsiniz, müşür gibi duruyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baranel B kullanıcısına yanıt

Ustaya böyle bir şey tarif edip yapmasını isteyin bakalım usta ne yapacak ?

• motograter M kullanıcısına yanıt

Kendi ustam sağolsun tek tek söküp test yaptı.

bozuk olan parçayı değiştirdi.

olması gerekende bu, yoksa masrafet dur..

• Kazakistan da yaşıyorum burda ki ustaların çakmak testi bildiğini hiç düşünmüyorum 😅 genelde bir şeyi sökemedikleri zaman kırmayı tercih eden bi zekaları var bunu ben yapabilir miyim evimin bahçesinde arabayı krikoya kaldırıp.

• tasciberke35 T kullanıcısına yanıt

Yapmamanızı tavsiye ederim, geri toplarken oring contası ve kap contası mükemmel oturmalı.

yoksa kaçak oluşabilir.

çakmak testi civanın, her seferinde doru tepki verip vermediği anlamak için yapılır.

sizin sorun müşür gibi duruyor.

• baranel B kullanıcısına yanıt
    Sanırım problemi buldum arabayı rölantide fan açtırmadan iki bin devire sabitledim bir yandan da obd ile motor suyu sıcaklığa bakmaya başladım 65 dereceye kadar hararet göstergesi ve beyin senkron giderken beyin 70 derece gösterdiğinde arabanın hararet göstergesi 90 derecedeydi ve falan açmadı aynı şekilde devam ederek arabanın 93 dereceye kadar ısınaması sağladım ve normal şekilde fan açtı ve kapattı sanırım problem hararet müşüründe beyin ve müşür sıcaklıkları farklı okuyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fluence Hararet Göstergesi Sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Araç Silkeleme-Tekleme Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Hararet Sorunu - Yardım.
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.