Şimdi Ara

Terleme 'sorunu' için doktor tavsiyesi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konuyu özellikle sağlıklı yaşam bölümüne açmadım çünkü duyumlardan ziyade deneyimlerden yararlanmak istiyorum. Birkaç yıldır lokal hipedhidroz sorunu yaşıyorum. Yani durup dururken yada çeşitli sebeplerden vücudun bir bölümünde oluşan aşırı terleme. Yaz aylarında klimalardan uzaklaşamıyorum, renkli giyinemiyorum ve koltukaltımda o kadar ter oluşuyorki yürüyüşüm bile değişti kollarımı kaldırarak yürüyorum artık. 2 dakika yürüsem yine terliyorum. Bu sorunu kiminle konuşsam ya bunun doğal ve hatta faydalı olduğunu söylüyor, ya da nerde üretildiği bile belli olmayan ve insan sağlığını ciddi şekilde bozacak kalitesiz krem ve deodorantları öneriyor. Bütün vücudum terliyor ancak bunun normal olduğunu biliyorum, aşırı terleme kısmı sadece kolaltından.

Birkaç sorum olacak;

Aşırı terleme sorunundan dolayı doktora gidip klips ve botoks gibi işlemler dışında sonuç alabilen oldumu? Daha doğrusu cerrahi işlemler dışında.
    Bu konuda Genel cerrahiyemi yoksa Dahiliye uzmanınamı görünmekte fayda var?
    Sigortadanda yararlanabileceğim önerebileceğiniz bir doktor ve hastane varmı?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• el ve ayak terlenemesi varsa iyontoferez yöntemini dene
  • Ter bezlerini aldirabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: thepunisher38

Ter bezlerini aldirabilirsin

aşırı terlemesi anormal ama ter bezlerini aldırması gerekmez vücüttan kirleri atıyor sonuçta bişeye yararı var
  • driclor dene bi de.
  • kokusunu engellemek icin deotak krem kullanabilirsin, bende de asiri terleme var ve bu krem sayesinde kokuyu engelledim nerdeyse hayatim ona bagimli oldu, zararli filan degil bu arada

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: velil8

quote:

Orijinalden alıntı: thepunisher38

Ter bezlerini aldirabilirsin

aşırı terlemesi anormal ama ter bezlerini aldırması gerekmez vücüttan kirleri atıyor sonuçta bişeye yararı var

Benim aldiran tanidiklarim var sirf koku icin.

• Endokrin bölüme git aşırı terlediğini söyle hormon testi yapsın
  • Koku sorunu yok arkadaşlar. Hatta deodorant bile kullanmam çoğu zaman, günde 2-3 tişört değiştiririm zaten. Hayatımda hiç aynı kıyafeti iki gün üstüste giydiğimi hatırlamam. Benim sorunum aşırı terleme. Hareket ettiğim zamam su gibi terliyorum koltuk altından. Gece rahatım zaten sorun güneşli zamanlarda ve gündüz. Ter bezlerini aldırmak riskli, ben zararsız bir çözüm önerisi arıyorum. Terden kurtulayım derken sağlığımdan olmak istemem. Endokrinolojide test yaptırmak mantıklı, birde kan testi yaptıracağım. Doktor veya hastane önerisi olan varmı? Birde cerrahi operasyon olmadan kurtulabilen? Ben hiç terlememek değil normal terlemek istiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi dahiliye bölümüne git öncelikle. gizli guatr vs gibi hastalıklar var mı yok mu bi takım tetkikler yapsinlar. Devlet hastanelerinde pek ilgilenmiyorlar yalnız yani dahiliyeden bi sonuç almadan dönebilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.