Arkadaşlar şimdi ben dizüstü bilgisayar soğutmada peltier kullanıyorum işe yarıyor ancak soğutucu ile peltierin sıcak tarafı arasında ısı iletimi az olduğu içinsoğuk tarafı en az 2 dereceye kadar inebiliyor. Bu nedenle yeni bir termal macun almak istiyorum ancak şöyle bir sorun var termal macunlarda 150 dereceye kadar dayandığı yazıyor oysa peltier 200 e kadar çıkıyor. şimdi size sorum şu termal macunun en yüksek sıcaklığı geçilirse ne olur ve bana uygun olarak termal macun önerebilir misiniz bütçe 40 tl soğutucu fanhttp://www.vatanbilgisayar.com/So%C4%9Futma%20Sistemleri/zalman-cnps5x-cnps5x-lga77511551156-&-amd-am2am2+am3-islemci-sogutucu/productdetails.aspx?I_ID=56012
yazdığı dereceler macunun işlevini yitirip buharlaşmaya başladı dereceleri yazar zaten işlemciler için en son genel olarak 70 C dir
onun üstü işlemci için artık yolu sonu demektir işlemci yanar kullanılmaz hale gelir
cevap için teşekkürler ben ZALMAN ZM-STG2 SUPER THERMAL MACUN bunu almayı düşünüyordum zaten tavsiye için teşekkürler eğer gerekeli ısıyı sağlayamazsam düşük voltajda çalıştırırım ilgilendiğin için sağol