Şimdi Ara

Termal Macun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, kasam elime hazır olarak geldi. İşlemcinin sıcaklığından şikayetçiydim. "Acaba macun sürülmedi mi?" diye düşünerek, işlemci fanını kaldırdım. Sürülmüştü ama çok dökülmüş, kenarlarından taşmış, katı hale gelmişti. Bende az düzeltiyim falan derken daha da berbat ettim. Şu an işlemci ısısı 3-4 derece daha arttı. (Oyunlarda 75 dereceye yaklaşıyor) Sorum şu:

- Ben berbat olmuş bu macunu temizlesem ve yenilemesem, macunsuz daha mı sıcak olur yoksa 3-5 derece düşer mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yorum yapacak biri yok mu ?
  • valla bilmiyorum onu ama gidip 20-30 tlye bir macun alıp sür bence
  • Macunun amacı soğutucuyu taktığınızda soğutucunun iletken kısmı yani işlemcinin üstünde kalan ve işlemcinin üstüne gelen kısmı ile ilmi arasında çok hafif bir hava boşluğu kalır ve bu hava boşluğu yüzünden işlemci ısısını oğru ir şekilde soğutucuya iletemez ve haliyle yeterince soğutucu görevini yapamaz. macunun tek amacı işlemci ile soğutucu arasındak hava boşluğunu dolduup hiç hava kalmicak şekilde kapatmak. macunun içeriği iletken metal alaşımlar içerir ve işlemcinin üstündeki ısıyı çok iyi ir şekilde soğutucuya iletilir macun sayesinde. sen iyice işlemciyi temizle ve soğutucuyu falan ve termal macun al ve oraya iyice sür ama çok sürme çünkü taşabilir taşması hiç bir problem yaratmaz ama çok taşarsa veya taşınca dışarda kurursa yapışa bilir!!
    TERMAL MACUN SÜRMEDEN ASLA KULLANMA UZUN SÜRE KARDEŞİM OYUN FALAN HİÇ OYNAMA HATTA !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan_1907

Macunun amacı soğutucuyu taktığınızda soğutucunun iletken kısmı yani işlemcinin üstünde kalan ve işlemcinin üstüne gelen kısmı ile ilmi arasında çok hafif bir hava boşluğu kalır ve bu hava boşluğu yüzünden işlemci ısısını oğru ir şekilde soğutucuya iletemez ve haliyle yeterince soğutucu görevini yapamaz. macunun tek amacı işlemci ile soğutucu arasındak hava boşluğunu dolduup hiç hava kalmicak şekilde kapatmak. macunun içeriği iletken metal alaşımlar içerir ve işlemcinin üstündeki ısıyı çok iyi ir şekilde soğutucuya iletilir macun sayesinde. sen iyice işlemciyi temizle ve soğutucuyu falan ve termal macun al ve oraya iyice sür ama çok sürme çünkü taşabilir taşması hiç bir problem yaratmaz ama çok taşarsa veya taşınca dışarda kurursa yapışa bilir!!
    TERMAL MACUN SÜRMEDEN ASLA KULLANMA UZUN SÜRE KARDEŞİM OYUN FALAN HİÇ OYNAMA HATTA !!!

Çok açıklayici bir bilgi olmuş teşekkür ederim. Ben ısınma problemini çözdüm. Işlemciyi yüksek performanstan, otomatik seçenegine çevirdim sicaklik yaklaşık 20 derece düştü.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kaan_1907

Macunun amacı soğutucuyu taktığınızda soğutucunun iletken kısmı yani işlemcinin üstünde kalan ve işlemcinin üstüne gelen kısmı ile ilmi arasında çok hafif bir hava boşluğu kalır ve bu hava boşluğu yüzünden işlemci ısısını oğru ir şekilde soğutucuya iletemez ve haliyle yeterince soğutucu görevini yapamaz. macunun tek amacı işlemci ile soğutucu arasındak hava boşluğunu dolduup hiç hava kalmicak şekilde kapatmak. macunun içeriği iletken metal alaşımlar içerir ve işlemcinin üstündeki ısıyı çok iyi ir şekilde soğutucuya iletilir macun sayesinde. sen iyice işlemciyi temizle ve soğutucuyu falan ve termal macun al ve oraya iyice sür ama çok sürme çünkü taşabilir taşması hiç bir problem yaratmaz ama çok taşarsa veya taşınca dışarda kurursa yapışa bilir!!

Evet ben o hatayı yaptım termal macun sürmeden oyun oynadım ve anakartım yandı kasam biraz eski bayağı eski hatta 7 senelik felan, ddr2 anakart'a 120 tl istiyorlar, zaten kasayı toplasan yapacağı 150 - 200 tl yaptırmaya ihtiyaç duymadım, arkadaş çok güzel açıklamış sürmeden sakın oyun oynamayın.

• Teşekkürler

• Amorcalient kullanıcısına yanıt
    Peki anakart yandiktan sonra naptın yenisini aldın mı

• kesinlikle kullan

• XdC X kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım eğer bios hakkında bir bilgin ve tecrüben yoksa bilgisayar hakkında bilgisayarı biostan default ayarlar dışında kullanma

• 7 Senelik bir kasa yaptırmaya ihtiyaç duymadım Doların düşmesini bekliyorum yeni bir kasa topluycam.
  • En mantıklısi bende doların düşmesini bekliyorum

• arkadaşlar bugün bende merakımdan dolayı stock soğutucumu söktüm :D

45 dereceyi geçmeyen işlemcim bilgisayarı açtıktan sonra yaklaşık 5 saniye sonra kapanmaya başladı. meğer stock soğtucuyu oturtmamışım:D

Sonra oturrtum 70 ile 80 derece arasında ne yapmalıyım sizce ?

Bu arada bilgisayar 2006 dan kalma ve termal macun kurumuştu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.