Şimdi Ara

Termal Macun Hakkında Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bilgisayarımı tam olarak 3.5 yıl önce aldım. Bilgisayarımda İ7 3770 işlemci, nvidia GTX 670 ekran kartı bulunmakta. 3.5 yıldan beri hiçbir şekilde ekran kartımı söküp içini temizlemedim. Bu zamana kadar sadece kasayı açıp üzerinde biriken tozları saç kurutma makinası yardımıyla soğuk hava üfleterek temizledim.(İşlemciyi üstten fırça yardımıyla temizledim sadece) Yani parçaların içini hiç sökmedim. Şuan ekran kartım hiçbir işlem yapmadan masaüstünde 45-50 derece oyunlarda ise 85-90 dereceyi görebiliyor. Ekran kartının açıklamasını okuduğumda 99 dereceye kadar çıkabilmesi mümkünmüş ama 90 derecede nerdeyse sınırdır diye düşünüyorum ki diğer ekran kartlarına oranla aşırı ısındığını düşünmekteyim. Şimdi asıl sormak istediklerime geçiyorum:

1) İşlemciye termal macun sürebildiğini biliyorum fakat ekran kartına thermal macun sürülebiliyor mu?
    2) Sizce işlemci ve ekran kartına termal macun sürmeli miyim?(3.5 sene oldu)
    3) Önerdiğiniz termal macun var mı?

• Macun değişim zamanınız gelmiş.

İşlemci ve ekran kartının macununu değişin, sıcaklıklar oldukça düşer. Youtubeda nasıl süreceğinize dair videolar var. Çeşitli teknikleri ve performans kıyaslamaları var. İnceleyin.

Noctua NT-H1 > Arctic Mx-4 > Zalman Stg-2 öneririm sırayla. Bütçenize uyanı alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HaypurTiryading -- 25 Ağustos 2016; 4:12:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HaypurTiryading kullanıcısına yanıt
    zalman hariç diğerlerinin temini zalmana göre daha zor olduğundan dolayı beni biraz uğraştıracak. aslına bakarsan xigmatek almayı düşünüyorum. nerdeyse kararımı bu yönde kesinleştirdim. hem ucuz hem de çok övgü almış bir termal macun. memnun kalmazsam dediğin macunlardan temin etmeye çalışacağım. teşekkürler.
  • Ecuetos E kullanıcısına yanıt
    Noctua hariç hepsini kullandım. Xigmatek'den memnun kalmadım ben.
    Nanokatolog'da Arctic Mx-4 var uyguna. Bence değerlendirin. Hızlıda kargo yapıyorlar. En son ordan 20gr'lık aldım ben Mx4'ümü. Evde ne kadar bileşen varsa macununu değiştim. 20gr baya bildiğiniz büyük şırınga, ağzına kadar dolu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS3 Termal Macun Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Termal macun nereden alabilirim?
    13 yıl önce açıldı
    Termal Macun Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.