Şimdi Ara

Termal macun onerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. 12.12.2010 yilinda aldigim samsung laptopumda asiri bi isinma var oyunlarda donmalar oluyor arada onceden actigi iyunlarda bile bazen sorunlar veriyor. Ve laptpoun buldugu oda acayip isiniyor. İslemci sicakligina baktigim zaman bosta bile 60-65 derece arasinda oyunlarda 100 e yaklasiyor. Sizce hangi termal macunu almaliyim cok pahali biseyler olmasin. Aliexpresste uygun fiyata var onlar isimi gorur mu. Onerilerinizi bekliyorum. Aliexprestten uygun yollu bisiler olsa iyi olur. Bide bu isinmayi daha da azlatmak icin neler yapmam gerekli aciklarsaniz sevinirim.

Sistemim
    Core i7 720qm 1.6 ghz
    6 gb ddr3 1333 mhz ram
    Nvidia gt 420m ekran karti
    Wd 750 gb 7200rpm hard disk
    Windows 8.1 pro isletim sistemi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Zalman ZM-STG2

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • noctua nt-h1. fiyatına göre en iyi ısı iletkenliğini bu sunuyor gördüğüm kadarıyla.
  • bu önerdikleriniz çok pahalı bence hemde gram olarak çok az
    ben bunları araştırdım iyi diyolar ama fiyat olarakda ideal hemde gram olarakta fazlalar
    Link 1
    Link 2

• Arctic mx4
    Isı iletim katsayısına bakacaksınız. Silikon bazlı çoğu ucuz ürün. Bunlarda ısı iletkenlik katsayısı maks 8-10W/mK civarında olur. Dandik olanlar 5 ve altı olur. Ona göre seçin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aliexpreesde 17 liraya noctua nt h1 var onu alabilirsin orjinalmi tam bilmiyorum ama yorumları hep olumlu

• Geçen yıl bilgisayarlarda Zalman ZM-STG2 önce kullanmıştım. Sürmesi işkence olmakla beraber çok katı, zor sürülüyor. Herhalde ısındığında sıvılaşıyordur. Asıl dikkatimi çeken ise bu yıl termal macun değişiminde cpu ile bakır soğutucuyu yapışkan gibi yapıştırmış olmasıydı.

Kendi dizüstü bilgisayarımda yanılmıyorsam 8 ay önce XIGMATEK HDT 4GR kullanmıştım. Şu aralar ısınıyor. Performansını çabuk kaybediyor gibi. Bu yıl piyasa bulabildiğim en yüksek termal iletkenliğe sahip olan yine bu üründü. Bu yıl bilgisayarlarda bunu kullandık.

Diğer sorularınıza gelirsek. 2010 yılında aldığınıza göre 7 yıl olmuş. Komple dizüstü bilgisayarı söküp takabilecek beceriye sahipseniz yağsız kontak spreyi ile anakartını ve diğer elektronik bileşenleri temizleyin, yağlı kontak spreyi ile fanını iç kısmını yağlayın. Altına harici notebook fanı almadıysanız bir tane almanız iyi olur. Aliexpresten ürün gelene kadar kış gelir. Yaz ayında olduğumuz için dizüstü bilgisayarınızın odanızı ısıtması normal. Klima varsa odanızda klimayı açın, yok ise içerideki sıcak havanın çıkması için pencereyi açın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirci1 -- 27 Haziran 2017; 19:23:12 >

• edemirci1 kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabin icin tesekkur ederim. Valla onerilen urumler fiyat olarak cok pahaliydi ve kullanicilarin o kadarda memnun olmadigini gordum. O yuzden aliexpresten olumlu yorum almis hemde gramaj olarak daha cok olan hemde fiyat olarak 25 tl ye bi urunu aldim. Hocam laptopumu sokebiliyorum fakat fanini bi turlu sokemedim kablosu anakarta bagliydi soketi var fakat sanki anakarta gomulu gibi geldi cikartamadim bi turlu . Elektronik bilesenleri guzel bi temizledim fakat bu yagli kontak spreyi nasil kullanabilirim. Parcalara siktiktan sonra kurulamak icin bi islem gerekiyormu. Nasil kullanacagim hakkinda pek bilgim yok.

• yasin_92 kullanıcısına yanıt
    Özür dilerim geç cevap verdiğim için. Başka arkadaşların işine yarayabilir. Yağlı kontak spreyi ve yağsız kontak spreyini nalburlarda ve elektronikçilerden bulabilirsiniz. hepsiburada üzerinden de alınabilir. Yağlı kontak spreyi fanda kullanılıyor. Yağsız olan kontak spreyi elektronik devrelerde kullanılıyor. Her ikisi içinde kuruması için serin bir yere koymanız yeterli. İkiside elektrik iletmediği için kurumadan da montaja geçilebilir. Ama kurumasına beklemek üzerindeki nem oluşumunu önler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirci1 -- 10 Ağustos 2017; 12:54:33 >
  • edemirci1 kullanıcısına yanıt
    ilginiz için teşekkür ederim hocam. termal macun aldım aliexpress ten. sürdüm laptop sıcaklığı 47-60 derece arasında boştayken. ama bazı işlemler yapınca 60-70 arası oluyor. oyundaykende 75-80 arası sizce bu değerler nasıl. normal mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.