Şimdi Ara

Termal macun, yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, AMD ryzen işlemcimin termal macunu fotoğrafta göründüğü gibi kenarlarına taştığını fark ettim, henüz sistemi açmadım, işlemcinin kutusundan çıkan AMD soğutucusunu taktım, soğutucunun üzerinde kendi macunu vardı, ekstra sürmedim, sorun olur mu, soğutucuyu çıkartıp temizlemem gerekiyor mu etrafını?Sistem toplama konusunda acemiyim, teşekkürler.. Termal macun, yardım lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgrrur -- 2 Mayıs 2018; 1:9:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hayır, az macun kısa sürede yerleşmesi için öneriliyor. Kurursa ama daha erken yeniden sürmen gerekir. Temas yüzeyine alışan Arctic Silver 5 gibi macunlarda durum bu. Bir de alışması gerekmeyen macunlar var, çoğu daha yeni. Baz yalıtkan biraz daha kötü diye askıdaki iletkenden beklenildiğince performansları yok ama kuruma süresi daha uzun ve istikrarlılar. Tutarlı şekilde çoğu sefer de daha iyiler.
  • Bir sıkıntı olmaz hocam merak etmeyin. Forumlarda bu macun sürme işi genelde çok abartılıyor. Bu konu ile ilgili çok güzel bir test izlemiştim. Yaklaşık 10 farklı macun sürme yöntemini ve macun sürme miktarını test ediyorlar. Mesela x şeklinde sürüyor, nokta şeklinde bırakıyor, macunu az sıkıyor, sonrakinde macunu fazla sıkıyor vs... Sonuçlarda maksimum 2-3 derece farkediyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 2 Mayıs 2018; 4:44:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: tellys

https://youtu.be/r2MEAnZ3swQ
    Aynen bu testti hocam. Ben 2-3 derece fark var diye hatırlıyordum. O da yokmuş :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onkuba -- 2 Mayıs 2018; 15:35:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termal macun nereden alabilirim?
    13 yıl önce açıldı
    PS3 Termal Macun Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.