|
Termal macunu düz bir çizgide sürmek GPU sıcaklığını daha çok düşürüyor
-
-
oh be sonunda doğru düzgün bir haber okudum
-
Mantıklı,
Bu şekilde blok ve gpu arasında zaten sorunsuz temas eden bölümleri macunla kapatıp iletkenliği macunun kalitesine bırakmamış oluyor.
-
Daha fazla böyle şeyler görmek istiyoruz bakın mesela aio topluluğun yarısı aio’yu yanlış monte ediyor haliyle ömrü kısa oluyor. Yada aaa aio ölmüş soğutmuyor diyorlar yada sesli çalışıyor diyorlar sebebi yanlış montaj.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ama çeviriyi yanlış yapmışlar bu sefer de 😁
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Doğrusunu nereden öğreneyim ? Aio montajlayacağım ondan sordum.
Buradaki durum asla süreklilik göstermez. Tamamen raslantısal ve s bir şey. önemli olan işlemci üzerine doğru incelikte macunu yaymak ve sogutucu bloğu doğru şekilde vidalamak. En büyük etken budur. Hatta kartın kasaya vidalanmasında bile fanın kasılma ihtimalide gpu üzerine bloğun dogru temas etmemesine neden olur. Kısacası soputmayı en iyi hale getirmek için tüm montajın ölçülü. e simetrili olması gerekir. Kasılmış ve terasizi olmaya bir anakart montajı üzerine siz ne kadar macun denemeleride yapsanız bir yerden öteye gidemezsiniz..
-
Bu olay bence gpudan gpuya değişir. Her gpu'nun yapısı aynı değil. Çok teknik konuya hakim değilim ama mesela atıyorum, Cuda çekirdekleri bu gpuda ortada düz bir çizgi halinde tasarlanmıştır bu yöntem verimlidir. Rtx 3060ta dairesel dizilmiştir farklı olur gibi gibi
-
Sene olmuş 2022 hatta 2023 nerdeyse artık hala şu macun olayından kurtulamadık,yenilenmeyen ilerlemeyen teknolojilerden birisi de bu macun olayı,yapsalar şöyle macuna vs ihtiyaç duymadan metal arasındaki teması sağlayacak bir soğutucu da kurtulsak keşke, her seferinde temizleyip tekrar uygulamak zorunda filan kalmasak.
-
Boydan boya düz şekilde sürmüş yanlardan taşmıyor mu bu? Hem kimmiş bu Igor? Bir den fazla kişi bu yöntemi test etsin işe yarıyor mu yaramıyor mu ondan sonra haberini yapın!
-
Mesajım bulunsun yakında macun alacağım da mx-4’ü niye kötülemiş anlamadım onu almayı planlıyordum.
Hocam orda olay macunun kalitesi değil, düşük yüksek baskı altındaki verimliliği. Akasanın eski bir macunu vardı soğutucunun vidaları iyi sıkılmasa dahi yeterli iletimi sağlıyordu. Klasik macunlar mümkün olan en yüksek basınç ve temas noktasıyla verimli ısı iletimi yaparlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eyvallah hocam nokta atışı ürün tavsiyen var mıdır?
Malesef piyasayı takip etmiyorum. Elimdeki thermalright chill factor 3 ü bitiremediğim için araştırma yapmadım. Eskisi kadar da sistemi kurcalamıyorum. Yaş ilerledikce çalışsın yetere dönüyor insan.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Anladım hocam sağ olasın.
X Dr güzel ya
Ben her daim X işareti yapıyorum macunla o şekilde sürüyorum ve sıcaklıklar gayet iyi...
Bende çizgiden yanayım her zaman ya X şekilde ya düz ortaya tek çizgi. Yüksek ihtimal bu yeni gelen 7000 serisine ortadan düz tek çizgi çekeceğim çünkü küçük duruyor üst katmanı eskisine göre...
-
Ben yıllardır hem gpu hem cpu ya ince katman sürüp iyice yayıyorum önemli nokta bundan ziyade soğutucuyu temas ettirdikten sonra kaldırmamak ve o şekilde montajını bitirmek. Bu kısma dikkat ederseniz bence istediğiniz gibi sürün farketmez 1-2 derece oynar oynamaz. Macunun iyi olup olmadığını ise macunu sürdükten sonra soğutucuyu üzerine koyduğunuzda biraz bastırdığınızda eğer geriye çekmekte yada sağa sola oynatmakta zorlanıyorsanız o macun kalitelidir.
-
Çizgimi çekiyoruz 🤩🤩
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
oh be sonunda doğru düzgün bir haber okudum
|
Buradaki durum asla süreklilik göstermez. Tamamen raslantısal ve s bir şey. önemli olan işlemci üzerine doğru incelikte macunu yaymak ve sogutucu bloğu doğru şekilde vidalamak. En büyük etken budur. Hatta kartın kasaya vidalanmasında bile fanın kasılma ihtimalide gpu üzerine bloğun dogru temas etmemesine neden olur. Kısacası soputmayı en iyi hale getirmek için tüm montajın ölçülü. e simetrili olması gerekir. Kasılmış ve terasizi olmaya bir anakart montajı üzerine siz ne kadar macun denemeleride yapsanız bir yerden öteye gidemezsiniz..
|
Benzer içerikler
- whatsapp tek tık
- netflix üyelik
- fotoğraf boyutu küçültme
- whatsapp çökerten mesaj kopyala
- whatsapp mesaj düzenleme
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X