< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Termal macunu düz bir çizgide sürmek GPU sıcaklığını daha çok düşürüyor (2. sayfa)
-
-
Ben bir ara her yöntemi tek tek uyguladım ve test ettim. Bir sürü nokta gibi damla bıraktım en iyisi buydu ama uzun süre dayanmıyor. Yıllardır yayma yöntemi kullanırım, boşluk kalmayacak şekilde ne kağıt gibi ince ne de çamur gibi kalın olmalı. Bu en iyisi bana göre ve 6 ay en fazla 1 sene de bir değiştiririm. Ki bunu 8 yıllık değiştirmeye gerek olmayan macunla yapıyorum. Ama ekran kartlarında en hızlı yılda bir yeniliyorum ve onunki biraz kalın olmalı yoksa ısınır ve uzun süre dayanmaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 5 Eylül 2022; 07:03:48 >
-
Uzun bir sürenin ardından bu sitede ilk defa bir haberi baştan sonra okudum. Teşekkürler.
-
Zaten var :) MSI yeni çıkardığı notebook , PlayStation da var civa ve termal ped karışımı bir teknoloji ısıya göre şekil değiştiriyor bu madde ama senin dediğin gibi pc de işlemci ile sıvı soğutucu veya stok fanı arasına gelebilecek bir şey henüz yok ama büyük ihtimalle bu teknolojiyi ayarlar
Eksik veya yanlış yazmış olabilirim donanım arşivinin son attığı videoya bakarsan daha iyi anlarsın biraz araştırınca
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sene olmuş 2022 hala macun oyle mi çekilir böyle mi çekilir, bilim dünyası artık buna bir çözüm bulmali
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Biz g-spotçuyuz kardeşim, siz hayırdır?
Onca yıldan sonra kestane çizer gibi çekin diyorsunuz...
-
Söylediği vidalama tekniği cidden cok önemli, fazla ya da eksik sıkınca değerlerde en az 5c fark oluşuyor.
-
20 yıllık konu
-
Denemedim ama pek mantıklı gelmedi. O çizgi halindeki macun soğutucu ile sıkıştırıldığında ne kadar yayılacak etrafa, etrafa yayılsa da yonganın tamamını kaplayacağından emin olamayız. Çizginin uçlarındaki macun o kısımdan taşma yapacaktır bir kere.
Uygulamaların sonucunda soğutucu bloğu kaldırıp bir de macunun yayılımlarını gösterseymiş sonradan, iyiydi.
-
nalburdan cam macunu alip surdum duz sekilde hic dusurmedi sicakligi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tüm üreticiler sıvı metale geçerse bu tarz sorunlar kökten çözülür
-
Bir sonra ki kasa temizleme ve bakım zamanı gelince bunu bir deneyeyim bakalım fark edecek mi test edeyim. Bende normalde nohut kadar ortaya sıkıp soğutucuyu üstüne takıyorum bir de bu şekilde deneyelim.
-
Yoo çözülmez. Burada sorun işlemcilerde değil kesim teknolojilerinde. Tüm soğutucular ısıyı bakırla transfer eder, bakır yerine yumuşak olup aynı veya daha yüksek ısı transfer performansı gösteren bir madde kullanılmadığı sürece işlemcilerde termal macun kullanılacak. Termal macunun amacı soğutma değil, işlemcilerde ki ve soğutucularda ki mikro çıkıntıları kendiyle doldurup temas yüzeyini ve doğal olarak ısı transferini arttırması.
-
Sen montajlama
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de işlemci için demiştim zaten.
Termal pedleri gördüm ama işlemci soğutucusu yok bunu kullanan,keşke band gibi olsa da araya kolayca sıkıştırsak dökülme saçılma problemi de ortadan kalkar kuruma derdi de yok.
-
20 yıldır aynı muhabbet, normal bir katmanı spatula yardımı ile sıvıştır gitsin. Asıl mesele vidaları sıkarken uygulanan orantısız güçten kaynaklanan kristalin çatlaması.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X