Şimdi Ara

Termal macunu suremedim yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar thermalright cf2 macununu aldım. Fakat işlemciye sürmeyi beceremedim. Cok katı bi kıvamı var.
    Sürmeye yardımcı kartla sürmeyi denedim ama macun işlemciye yayılmak yerine saga sola yarisida kartın üstüne bulaştı. Bu macunu kullanan arkadaslar yardım edebilirler mi? Yada sürümü daha hangi macunu önerirsiniz. Parca Parca ufak Bi kalınlıkta soğutucuya sürdüm ama bios daki sıcaklık 50 ile başlıyor 65 e kadar artıyor 10 sn de bir. Sanırım sağlıklı Bi sürme işlemi gerceklestiremedim.

• İşlemcinin ortasına bir miktar sür baskının etkisi ile yayılacaktır.
  • Chill Factor 2 sürülmesi en zor macunlardan biridir.İnce bir tabaka şeklinde yayılmaz topak topak olur.
    Ama performansı iyidir.
    Kolayca sürülen macun şunu öneririm.Yalnız o da eskisi kadar kolay bulunmuyor.2 linkini bulabildim.

http://www.hizlial.com/bilgisayar/overclock-sogutma/zerotherm-zt100-ultra-performansli-termal-macun-3-5gr-zerotherm-zt100_30.066.5033.0002.htm
    http://www.vatanbilgisayar.com/zerotherm-zt-100-zt-100-silikon-tabanli-termal-macun/productdetails.aspx?I_ID=30718

• arkadaşlar durum vahim yok everestle kararlılık testi yapayım dedim 1dk içinde cpu kullanımı %100 ken 85 dereceye çıktı sıcaklık. ya tamam macun değişeyim ama bunu süren nasıl sürüyor anlamış değilim. kullanan varsa bir gösterse anlatsa :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: aborjini
    arkadaşlar durum vahim yok everestle kararlılık testi yapayım dedim 1dk içinde cpu kullanımı %100 ken 85 dereceye çıktı sıcaklık. ya tamam macun değişeyim ama bunu süren nasıl sürüyor anlamış değilim. kullanan varsa bir gösterse anlatsa :D

Aşağıdaki linkte detaylı olarak anlatılıyor
    http://www.pclabs.com.tr/2008/03/21/termal-macun-surme-ve-temizleme-rehberi/
  • çok az süreceksin . mercimek tanesi kadar sık işlemcinin ortasına. ( eğer soğutucu direct contact heat pipe yani direkt temas ısı borulu ise biraz daha fazla sürebilirsin mesela pirinç tanesi kadar. çünkü ne kadar tabanı duzgun de olsa ısı borularından dolayı taban yuzeyinde boşluklar daha fazla. sonra soğutucu bloğuna hafif bastırarak kendi ekseni etrafında döndür sonra da sağa sola ittir dikkat et macun taşmasın işlemcinin dışına. anakart kasaya monteli iken kart ile yaymak zor olacağı için boyle yapmanı önerdim.
  • arkadaşlar işlemcinin ortasına mercimek tanesi kadar sürüp üstüne soğutucu ile biraz baskı uygulayarak kilitledim soğutucuyu(hafiftende sağa sola oynatarak) sistem kararlılık testi yaptım 3 dk ısı 80 derecede sabitlendi. geçen sefere göre biraz daha iyi ama 2500k için stok fanla sistem kararlılık testinde ortalama değer kaç olmalı %100 yük altında?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Termal macun nereden alabilirim?
    13 yıl önce açıldı
    PS3 Termal Macun Tavsiyesi
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 2500k ve 80 derece ? Stock halde mi ? Stock soğutucuyla mı ?
  • Bende aynı macunu kullanıyorum iki işlemciye ikide ekran kartına sürdüm ki ekran kartına sürmek daha zor macunu heatsinke sür işlemciye sürme yanında verilen kartı dikey olarak değilde yataya yakın kullan sürerken yüzeyle çok az açı yapsın çok ince sür
  • Çok kalın yapma.az bir miktar yetiyor xaten bıçakla felan yayabilirsin
  • azar azar 3 - 4 noktada işlemcinin üzerine bırak basınçla dağılır... ben hem böyle belli bir süre sonra çok ince tabaka seklinde sürdüm test yaptım aynı sonuç verdi çok kalın olmadığı sürece sürece bir sorun olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.