4.3 ghz ve 1.2815 veriyorum. |
Termal macunu yeni değiştirdim ama hala ısınıyor (2. sayfa)
-
-
Nasıl ve nereden bunları ayarlayacağimi bulamadım. Yardımcı olur musunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Ryzen master uygulamasinda hiç bir şeyi değiştirmiyorum. Yukarıda attığım ss'teki şey yazıyor. Biosta bir ayar açmam lazım sanırım. Yardımcı olur musunuz
Biosu default yap bari.
-
Termal macunu uygulama konusunda ve kullandığın macunun kalitesinden eminsen voltaj ve anakart konusunda problemin olabilir. Önce termal macundan emin ol tekrar kontrol et hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Fanın bir tarafı mutlak havada kalıyordur milimetrik
anlattık yaptın diyelim ryzen masterla.her açılışta onunla mı uğraşacaksın o yüzden biostan yapmalısın iki ayar. bir çarpan iki voltaj bunu yapamazsan advanced gibi bir yerde core performance boost ayarını disable yap geç 3.6 çalışır.
sen yanlışı en başta yapmışsın ayar yap demişler benim voltajım VDDCR CPU Voltage 1.1000V şuan demişsin olabilir biosta öyle görünür ama oyuna girince 1.4 oluyor o yüzden sabitliyorsun 1.25'e öyle kalmıyor şişede durduğu gibi 1.1v
o ayarı 1.25 çarpanı da telefonla resim at biostan bu voltajın ram hızının olduğu yerden çarpanı bul kaç diyor başlıkta 40x mesela ama dediğim gibi bunu yapamayacaksan core performance boost ayarını bul disable yap çok farkeder ve bu serinin ısınması normal 7nm olunca ve stok fan da olunca yanmaz yani 80 90 oldu diye.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 30 Nisan 2021; 20:4:53 > -
Core boostu kapattım sorun düzeldi arkadaşlar. Hepinize teşekkürler. Sorun voltaj ile ilgiliymiş. Core boostu kapatmak stabil hâle getirdi.
Çok iyi yapmışsın.
İyi bir soğutucu alırsın ilerde, o zaman otomatik ayara geri getirebilirsin.
Bu haliyle de pek kayıp olmaz, sıkıntı yok.
-
bios update yap anakart modelin nedir
-
3600 de stok fanla kullanilmaz be brom :) en kötü darkfreezer tarzinda ucuz yollu ama is goren bir sogutucu takaydin
Cok ilginc. Bir arkadas da cikip anakart marka modelini sormamis.
Cek internetten yoksa elinde kitap; ac bakalim ordan bios ayarlarini. Orda kocaman yaziyor hersey ne, ayari nedir?
Rica ediyorum; sizde forum yapmadan once internet bilgi denizinde biraz yuzunuz. Yuzmeyi ogreniniz.
-
işler eskisi gibi değil hocam eskiden anakart işlemci vs söylemeyene zaten kimse yazmazdı.biz zen2leri 2019 temmuzdan beri kullandığımız için ve hepsi matbaa gibi ilk 7nmler olunca stok fanla olmaz ne anakart olursa olsun ne macun olursa olsun o fan değişecek ama idare etmeleri için olan ayar bile belli yine ne anakart olursa olsun aynı: core performance boost.şimdi idare eder yaz sıcağında yine gelir ne fan alayım diye.bölümde über sayıda yaşadığımız şeyler para çokomel eğrisi gibi değişmez.bu mevzu için açılan hız voltaj sabitlem konularından birinin ismi bile: bıktım sizden falan filan şeklinde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X