< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çınar aksoy -- 30 Nisan 2021; 16:11:28 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Termal macunu yeni değiştirdim ama hala ısınıyor
-
-
sorun voltaj anakart işlemcine 1.4 voltaj veriyor bu çok yüksek bu da işlemcinin aşırı ısınmasına sebep oluyor. bios'dan ideal voltaj değerini girmen gerek ryzen işlemci konusunda arkadaşlardan destek alabilirsin 3600 için ideal voltaj aralığını
-
Teşekkürler. Bu konu hakkında detaylı bilgisi olan yazabilir mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
stok fanla voltaj 1.25 üzerine cıkmasın. anakart 1.4 v verdıgı ıcın bu ısınmalar normal.
ya sogutucu alacaksınız yada voltajı 1.25 ın altına sabıtleyıp kullanacaksınız.
-
Şuan biostayim bu ayarları nereden yapabilirim acaba? VDDCR CPU Voltage 1.1000V şuan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çınar aksoy -- 30 Nisan 2021; 17:18:28 >
quote:
Orijinalden alıntı: Çınar aksoy
Şuan biostayim bu ayarları nereden yapabilirim acaba? VDDCR CPU Voltage 1.1000V şuanöyle sunu gırdım olur dıye bırsey yok. denemeler yapıp dogru voltajı bulmalısınız.
-
Neyi değiştireceğimi bilmiyorum ki. Nereden yapılıyor bu ayar?
quote:
Neyi değiştireceğimi bilmiyorum ki. Nereden yapılıyor bu ayar?işte bilmediğiniz için demıstım :)
1.3 ile başlayın demıstım vıdeoda fakat 1.25 ile başlayın sız. stok soğutucu 1.25 uzerıne yetmıyor.
https://forum.donanimhaber.com/amd-ryzen-serisi-sicaklik-dusurme-ve-overclock-rehberi--143448748
-
Ama sorun şu. 6 aydır stock fanla kullanıyorum. Hiç bir sıkıntı yoktu. Bir anda oldu.
Msi anakart r5 3600 kullaniyorum
Core boost performance kapatinca isi baya düştü stok fanla kullaniyorum ama kule tipi sogutucu sart oldu. Artic mx4 termal macun bile surdum para etmedi -
quote:
Ama sorun şu. 6 aydır stock fanla kullanıyorum. Hiç bir sıkıntı yoktu. Bir anda oldu.siz farkında degılsınızdır yada kurdugunuz bır program işlemciyi sürekli tetikliyordur. anlık voltaj artmalarının sebebı o dur.
-
Videoda 4200 e çıkardığıniz şey ne acaba? Overclock yapmak istemiyorum çünkü
quote:
Videoda 4200 e çıkardığıniz şey ne acaba? Overclock yapmak istemiyorum çünkümax boost :(
siz stok kullanırken işelemcinizin 1 çekirdeği 4200 mhz cıkar. bu ıslemle hepsı 4.2 ye cıkıyor
-
Amd ryzen master uygulamasinda hiç bir şeyi değiştiremiyorum. Biostan bir ayar mi açmam gerekiyor?
quote:
Amd ryzen master uygulamasinda hiç bir şeyi değiştiremiyorum. Biostan bir ayar mi açmam gerekiyor?bıldıgım kadarıyla hayır.
7 8 aydır kullanmıyorum ryzen. 3600 kullanırken actıgım konu.
-
-
Bu program üzerinden değiştiremiyorum hiç bir şekilde.
Biostan mı kapattınız?
Evet core boost performance 4.2 degilde 3.6 da calisiyor en azindan baya etki etti.
Masaustu 70-78 arasiydi yuk altında 96
Core boost kapatinca bosta 50-55 yuk altinda 65-72 -
Zaten 3.6 da kullanıyorum :(
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- vt-d nedir
- 8 çekirdek işlemci iyi mi
- 8700f vs 7500f
- işlemci ghz arttırma
- işlemci cache nedir
- snapdragon 8 elite antutu
- işlemci sıralaması
- intel 15. nesil
- hx işlemci nedir
- tpm 2.0
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X