ryzen 5 5600um var 6 gün önce gigabyte d3shden msi b550m-a proya geçiş yaptım ve işlemci çok ısınıyor eskisine oranla anakartımda sadece 1 tane system fan1 bulunuyor ve onada egzoz fanı takılı ve hwmonitorde gozukmuyor ondeki fanlarım sadece egzoz fanı ve cpu fanı gözüküyor eskisinde böylemiydi hatırlamıyorum fakat arkadaşımda 2.ss gibi gözüküyor işlemci ekran kartı aynı onda b450m var bende ise b550m bende ise bu yazılımda gözükmüyor acaba çoklayıcı falan mı gerekli? ısınma problemini aşmak için bende sadece egzoz fanı ve cpu fanı gözüküyor |
6 gün önce anakart değiştirdim ve işlemcide ısınma problemi başgösterdi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
5600 için stok fan yeterli olmuyor, ayrıca undervolt ile sıcaklık düşürenler var. Bu arada cpu overheating hatası çözüldü mü?
https://forum.donanimhaber.com/islemci-bosta-70-derecede-calisiyor--155893294
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
evet şuanlık kapanma olmuyor fakat genede yüksek dereceleri kasa kapağı açık kullanıyorum kapalıykan 80 ve üstü açıkken 70-75 arası
-
12 cm kule tipi soğutucu büyük ihtimalle işinizi görecektir. Aynı işlemciyi bnde dediğim gibi bir soğutucu ile kullandım bir süre, oyunlarda 60 dereceyi geçmiyordu.
Tabi kasanın yapısı, hava akışı ve fan adedi de önemli. Önü mesh yapıda bir kasa her zaman daha iyidir özellikle yaz aylarında.
Stok soğutucular bazı işlemciler için eşantiyon diye koyuluyor kutuya çok bir getirisi olmuyor. Kule tipi soğutucu ve iyi bir kıvamında sürülen macun ile ısılar ortalama 15 - 17 derce düşer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 30 Mayıs 2023; 0:48:45 > -
bu yada benzeri bir soğutucu satın alınız.
yada
İşlemci Soğutucu - Overclock - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
kökten çözüm.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 29 Mayıs 2023; 21:14:15 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X