Şimdi Ara

Termal macunun saklama süresi ne kadardır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen sene yazın işlemcinin termal macununu Xigmatek termal macunla yeniledim. Tabii ki tüpün içindeki macunun çok az bir kısmını kullandım; kapağını kapatıp güneş görmeyen bir yere koydum. Sizce bayatlamış mıdır, şimdi kullanabilir miyim? İki kuruşluk macun için işlemciyi yakmayalım sonra.

• Akışkanlığını kaybetmediği sürece kullanılır diye biliyorum. Yani donma veya pütürleşme olmadığı sürece kullanılabilir.
  • Enjektör içindeyse ucundan accık sık at o kısmı kalanını kullan. Isı, nem, hava almadığı sürece bozulmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben 10 yıl önce aldığım termal macunu yeni aldığım işlemci için kullandım. Bir sıkıntı çıkmadı. Enjektör içinde ve hiç güneş görmedi 10 yıldır. Hafif pütürlü gibi olmuştu sadece.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Enjektör içindeyse ucundan accık sık at o kısmı kalanını kullan. Isı, nem, hava almadığı sürece bozulmaz.
    Katılıyorum.
  • Bir yıl önce aldığım termal macunu bugün sürdüm ve kusursuz.
    Gönül rahatlığıyla kullanın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ARCTIC Switzerland
    MX-4 | Highest Performance Thermal Compound | ARCTIC
    https://www.arctic.ac/eu_en/mx-4.html

Arctic MX-4'ün "Bir kere uyguladıktan sonra (kutuda saklamadan bahsetmiyor) en azından 8 yıl tekrar uygulamanıza gerek kalmaz" gibi bir iddiası var. Bunlar hemen özelliğini kaybeden ürünler değil kısacası.

High Durability
    In contrast to metal and silicon thermal compound, the performance of MX-4 does not compromise over time. Once applied, you do not need to apply it a second time as it will last at least for 8 years.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güneş görmeyen bir ortamda sakladıysanız eğer herhangi bir sorun olmaz kullanabilirsiniz
  • 10 yıllık macun halen işlevini yerine getiriyor hava ile temas etmemesi önemli.

• Sistemi temizlediğimden macunda sürdüm uzun aradan sonra, 8 yıllık noctua nth1 macunu sürdüğümde ilk günkü gibiydi sadece şırınga ucundaki pirinç tanesi büyüklüğündeki kısım sertleşmişti orasını attım geri kalan kısım gayet iyiydi.
    Kapağı iyi kapalıysa hava almıyorsa, aşırı soğuk veya sıcakta durmuyorsa, güneş görmüyorsa uzun yıllar saklanabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.