|
Bildirim
|
Nanokatalog üzerinden an itibari ile temin edilebilir.http://www.nanokatalog.com/Thermal-Grizzly-Conductonaut-1GrThermal-Macun,PR-736844.html
Uzun süredir takip ettiğim bir üründü ancak uzun süreli testleri daha yeni yeni piyasaya çıktığı için anca kısmet oldu. (Makinayı riske atmamak için 1 yıla yakın testleri ve zamanla oluşabilecek sorunları takip ettim) Şuan itibari ile ekran kartında 22/25 derece, işlemcide 20/22 derece gibi çok büyük sıcaklık farkları oluştu. Bu birazda Laptop işlemcilerinin zaten ayrıca bir üst katmana gerek duymadığından kaynaklanıyor. Masaüstü işlemcilerinde özellikle intel işlemcilerde (AMD zaten kaliteli bir iç iletken kullanıyor gerek yok) Delid adı verilen yöntem çok daha güzel sonuçlar veriyor ve yapması bir o kadar tehlikeli ve zahmetli. Laptop için bu yöntem düşünüldüğü kadar tehlikeli değil yada ben fazlaca üstünde durarak yaptığım için bana sorun olmayacakmış gibi geldi. o yüzden önce Notebookrewiev deki konusunu bir gözden geçirmenizi BURADAN , yapılan modları ve iletken kısımları ne şekilde koruyacağınızı göz önünde bulundurmanızı öneririm. Benimde aklımda hala sorular var. Laptobumu çok fazla gezdiren birisi olarak akma gibi bir durum olacak mı zaman gösterecek :) Gelelim benim uyguladığım iletkenleri koruma yollarına.. Yabancı forumlarda dahil olmak üzrere önerilen ve kullanılan bir kaç yöntem var: Bunlardan ilki Siyah izole bant diye tabir edilen Genellikle elektrikçilerin kullandığı Siyah (Farklı renkleride mevcut tabiki :) )bant. Bende bu yöntemi kullanmak istedim açıkcası ancak türkiyede satılan adam akıllı üzerinde dayanabileceği sıcakların yazıldığı bir marka bulamadım. Uzun süre yüksek sıcaklıklara dayanıp dayanamayacağını test etmekde istemedim açıkcası o yüzden bu yöntemi pas geçtim, ayrıca o sıcaklıklara dayanmasından ziyade Yapışkanlı kısmın atıp atmayacağı konusunda kafamda deli sorular vardı. 2. yöntemde çoğu kullanıcı tarafından kabul görmüş ancak görsellerine fazlaca ulaşamadığım sadece yazı olarak önerilerde en ön sıralarda olan Kapton bant kullanmak. Sıcaklığa dayanıklılığı ve iletkenliğinin olmaması baya cazip geldi gözüme, ancak bu bantta da yapışlığın uzunca süre dayanıp dayanmama olasılığı ve Kapton bantın internet haricinde bulunabilme imkanının azlığından dolayı o yöntemide pas geçmek durumunda kaldım. 3. Yöntem yani benim kullandığım hatta benim icat ettiğim yöntem de diyebilirim :) Silikon tabancası ile iletkenlerin üzerine ince bir tabaka ile kaplayıp güvene almak. İlk önce silikon tabancasının ucu hayli geniş olduğundan istediğim mükemmeliyeti yakalayamadım, ardından ısıttığım silikonu bir şırınganın içerisine boşaltıp direk şırınga üzerinden uyguladım (İğnesini çıkarıp :) ) ve sonuç mükemmele yakındı. Resimleri paylaşmak isterdim ancak aşırı eringeç dönemime denk geldiği için onuda pas geçtim :) Merak ettiğiniz sorular olursa bu konu altında yada özel mesaj aracılığı ile sorabilirsiniz. Çok bildiğimden değil ama uzunca süre araştırdığımdan olsa bir nebze yardımım dokunur diye umuyorum. Sağlıcakla kalın. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi `bELa -- 17 Mayıs 2017; 22:21:24 > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1407F0A6B -- 19 Mayıs 2017; 15:7:7 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakten -- 19 Mayıs 2017; 15:10:19 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |