Canlı Yayın
Samsung Galaxy S25 ailesi tanıtılıyor! - Galaxy Unpacked 2025 Türkçe Canlı Yayın
Şimdi Ara

Thermal Grizzly Conductonaut hakkında soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Thermal Grizzly Conductonaut satın aldım fakat kullanımla ilgili birkaç videoda uygulanan yere kalıcı ısıya dayanıklı bant yapıştırıldığını gördüm gerek varmı böyle şeylere?

Asıl merak ettiğim uygulandıktan sonra soğutucu bakır blok - çerçevesi dışına akıtma-sızdırma ihtimali var mı?

• Sıvı metali ne yapacaksın hocam :)

Sıvı metal akabilir, o yüzden bant kullanılmıştır.

Normal kaliteli macun işini fazlasıyla görür.

• Cevap sorunun içinde: soğutucu bakır blok - çerçevesi dışına akıtma-sızdırma ihtimali olabileceği için etrafına bant yapıştırıyorlar. Özellikle ben 3 tane laptopa uyguladım, tüpün içindeki malzeme çok kaygan ve akıcı; anakarta temas ederse bozma olasılığı var. Bu nedenle ilk önce el ayarı pratiği yaptım, fazla sıkınca malzeme taşmasın diye. Anakartın üzerini komple peçeteyle örttüm sürülecek yer hariç, sürülecek yerin etrafına da siyah bant uyguladım. 1 sene oldu performansımız ilk günkü gibi. Bant olmasa çip bozulabilirdi çünkü taşma oldu.

Bu anlattıklarım laptop içindi, işlemciye büyük etkisi yok ekran kartında ideal. Ama kule tipi soğutucular varken sıvı metale kasa için gerek var mı bence yok.

• sreylare kullanıcısına yanıt

sadece 3060ti ekran kartına önerir misin hocam?

• Daha önce kart sökme ve sorunsuzca geri birleştirme deneyimin olmadıysa tavsiye etmem. Sıvı metal veya termal macun ne süreceksen. Ben cesaret edemezdim kartı satıp başka marka serin çalışan 3060ti alırdım.

• sreylare kullanıcısına yanıt

cevap için teşekkür ederim

• Sıvı metal'ın uygulaması ve yapması zordur ilk kez yapacaksanız.

Akma gibi sorunları var bundan kaynaklı hiç yapmadıysanız çok dikkat etmenizde fayda var.

5 yıldır ekran kartı ve işlemci bakımı yaparım hiç sıvı metal kullanmaya gerek görmedim ihtiyaçda olmadı.

Termal macun kaliteli istiyorsanız.

Aynı markanın Kryonaut extremesi var. Biraz pahalıdır onu alabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence böyle aksiyonlara girmeye gerek yok. Termal iletkenliği yüksek bir termal macun alıp uygulayın sıvı metal aradaki 3-5 derecelik fark için değmeyecek kadar riskli bir iş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.