Şimdi Ara

Termik termostattan duman çıkıyor (tost makinesi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selamlar. tost makinesi hiç çalışmıyordu. söktüm, bağlantılarından biri çıkmış. onu taktım ama tesadüf müdür nedir, bağlayınca kısa süre sonra duman çıkmaya başladı. termik termostattan çıktığını tespit ettim. şuna çok benzer bi parça;

Termik termostattan duman çıkıyor (tost makinesi)

link

neden böyle olmuş olabilir? bunda 2 bağlantı var, termostatı çıkarıp bu iki kabloyu birbirine bağlasam ne olur? biz zaten makineyi hep en yüksek derecede kullanıyorduk, orada bile zor ısıtıyor. eğer yine o şekilde çalışacaksa aradan çıkartayım diye düşündüm.

• koskoca forumda 1 yorum bile yok mudur acep? biraz da aciliyeti var, son zamanlarda sadece tostla besleniyordum :)
  • kordinaryus1 kullanıcısına yanıt
    Oluruna bırak :D sonunda ne olacak bak bi belkıde bırsey olmayacak boşuna heyecan yaratıyosun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaOtzi -- 1 Mayıs 2016; 22:55:54 >
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    Termostatlarda gaz oluyo içerisinde , o gaz çıktıgında termostatın çalışmaması gerekıyor o olabılırmı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaOtzi

Termostatlarda gaz oluyo içerisinde , o gaz çıktıgında termostatın çalışmaması gerekıyor o olabılırmı .

anlamadım hocam? resimdeki elemanın içinde mi gaz var? sanmıyorum. bildiğimiz basit termostat.
    Pekı çalışma prensıbı nedır bunun , bence sıkıntı termostat ta değiştirilmeli :)
    birde hocam bu makine kendi ısındıında kapanıyormu kapanıyorsa gazlıdır :) bu parça basıt bısey gaz olmayada bilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • piyasada çok ucuza termostat satıyorlar (galiba 5 tl. falan)
    büyük ihtimal o termostatın kontakları bozulmuştur
    bu termostatlarda gaz falan olmaz :)
    direk bağlarsan çalışmasında sorun olmaz ama aşırı ısı nedeniyle sorunlar çıkabilir
    hele ki bir müddet fişte unutursan yangına bile sebebiyet verebilir
    gerçi bazı cihazlarda termik sigorta oluyor ,varsa o yanar
    yoksa ev yanar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

piyasada çok ucuza termostat satıyorlar (galiba 5 tl. falan)
    büyük ihtimal o termostatın kontakları bozulmuştur
    bu termostatlarda gaz falan olmaz :)
    direk bağlarsan çalışmasında sorun olmaz ama aşırı ısı nedeniyle sorunlar çıkabilir
    hele ki bir müddet fişte unutursan yangına bile sebebiyet verebilir
    gerçi bazı cihazlarda termik sigorta oluyor ,varsa o yanar
    yoksa ev yanar :)

nihayet bilgili biri :) merhaba hocam. piyasaya bakmayı düşündüm de bunun bir modeli veya değeri yok mudur? veya makinenin watt değerine göre mi ayarlayacağız termostatı?
    termostatı söküp elektrikçilere sor
    çünkü boyları ve takılan kafaya göre çeşitleri var
    ,uzun olursa saçma görüntü olur ,kısa olursa bu defa kafasını takamazsın
    watt değeri yok ,hepsi uyar
  • Kontaklar da zamanla aşınmalar sonucu çapaklanma oluşmuştur bu pürüzlerde arklara neden olup duman çıkarabilir. Bu durumda kontakları kontrol et pürüzlenme veya benzeri deformasyon var ise eğe ile düzeltilebilir veya yenisi ile değiştirilebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: valdond

Kontaklar da zamanla aşınmalar sonucu çapaklanma oluşmuştur bu pürüzlerde arklara neden olup duman çıkarabilir. Bu durumda kontakları kontrol et pürüzlenme veya benzeri deformasyon var ise eğe ile düzeltilebilir veya yenisi ile değiştirilebilir.

beyaz seramik benzeri yapıda kararma var. sadece ortadakinde var. söylendiği gibi birbirine bağladım, biraz ısındıkça fişten çekiyorum sıkıntı olmadı. soğuyunca tekrar göz kararı ısıtıyorum. ancak söylemeliyim ki ben bunu zaruretten yapıyorum, bu halde çok riskli durumda. benim gibi mecbur kalanların dışında kimseye bu şekilde kullanım tavsiye etmiyorum. hem daha çabuk ısınıyor hem koruyucu sistem devre dışı olduğu için yangına sebebiyet verebilir.
  • valdond kullanıcısına yanıt
    kontakların arasına eğe girmez :)
    ancak zımpara ile zımpara yapılabilir ,lakin geçici bir çözüm olur
    ve zorladığın için termostat süresi değişebilir
    eskiden araba bujileri benzer şekilde zımparalanarak idare edilirdi
    lakin alım gücünün artması ve bujilerin ucuzlaması nedeniyle kimse bu yola başvurmuyor
    aynı şekilde şimdi de bu termostatlar çok ucuzladığı için uğraşmaya değmez
    tabi birde kontaklar çok hasar gördüyse zımparalamak da derdinize çare olmaz
  • Gece gece güldürdün beni.
    Tornacı eğelerin den bahsetmiyorum bende.
  • valdond kullanıcısına yanıt
    adam nereden bulsun minik eğeyi ?
    eğe alacağına o parayla rahat termostat alır :))
    olmaz hocam zorlama istersen :)
    ben zamanında kontakları çok zımparalayıp çalıştırdım ama kısa süre sonra yine sorun çıkarttı (çok nazik zımparalamak gerekiyor,yoksa mutlaka zarar görür)
    zamanla hem kontaklar kısalıyor ,ayrıca kontaklar tam temas etmediği için yanma yapıyor
    tabi birde bu durumda termostat süreleri değişiyor

bu arada arkadaş termostatı hala değiştirmedi galiba :)
  • quote:

adam nereden bulsun minik eğeyi ?
    eğe alacağına o parayla rahat termostat alır :))
    olmaz hocam zorlama istersen :)
    ben zamanında kontakları çok zımparalayıp çalıştırdım ama kısa süre sonra yine sorun çıkarttı (çok nazik zımparalamak gerekiyor,yoksa mutlaka zarar görür)
    zamanla hem kontaklar kısalıyor ,ayrıca kontaklar tam temas etmediği için yanma yapıyor
    tabi birde bu durumda termostat süreleri değişiyor

bu arada arkadaş termostatı hala değiştirmedi galiba :)

yok hocam ne yazık ki. ilçede kaldığım için ve yoğunluk sebebiyle piyasayı dolaşamadım. zaten makineyi de kullanmıyorum artık. parça kapının orada duruyor evden her çıkışımda görüyorum ama vaktim olmadığı için alamıyorum. merkeze giderken alıp soracağım elektrikçilere.

uygun zamanda bakarsın ,zaten mecburiyet durumunda yaptığın şekilde kullanabilirsin
    çok hayati bir olay olmayınca insan üşeniyor :)
  • quote:

uygun zamanda bakarsın ,zaten mecburiyet durumunda yaptığın şekilde kullanabilirsin

hayati olay olması bir fişte unutmaya bakar :) kullansam bulurdum bi şekilde, kullanan varsa da bulsun derim. böyleyken kullanılmaya uygun değil bu tip aletler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kordinaryus1

quote:

hayati olay olması bir fişte unutmaya bakar :) kullansam bulurdum bi şekilde, kullanan varsa da bulsun derim. böyleyken kullanılmaya uygun değil bu tip aletler.

sen bu konuyu biliyorsun diye söyledim ,yoksa tabiki çok önemli :))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.