Şimdi Ara

Termometre 200-1200 derece arası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Termometre 200-1200 derece arası çalışabilecek termometre yapmak isiyorum mümkünse dijital göstergeli. Otomobilimde kullanıcam egzoz borusuna sokup egzoz gaz sıcaklıgını ölçüccem ilk araştırmalarım k -tipi problar oluyomuş. profosyonel arkadaşlardan destek bekliyorum birz homemade olsun istioyrum aracımı yardım cı olmak isteyenler msn : miragemotorsports@hotmail.com aynı zmanda mail adresimdir şimdiden değerli yorumlarınız ve desteklerini için kısaca ölçüm yapcagımız yerin resmini eklicem ona göre fikir yürütelim....

Termometre 200-1200 derece arası

• hocam devre sorun değil devre öneredek arkadaşlar olacaktırda 1200 derece az bir sıcaklık değil yani 1200 e kadar ölçüm yapan termistör (ntc) bulmak zor olsa gerek
  • şu dandik ölçü aletlerindeki sıcaklık ölçmeye yarayan termokopul kaç dereceye dayanır sizce bir denemek lazım en fazla erir
  • hocam termokupldan başka bir şeyle ölçemezsininz bu sıcaklığı.forever termokupl.:d
  • peki termo kopul alsam devre vs vs içlik ne kadara cıkar sizce yada benim yerime bana ucuz cüzzi fiyatlara yapıcak arkadaşlar varmıdır ?
  • pirometre kullanmak lazım aslında
  • arkadaşlar ölçecek malzemeyi porselenin içine koysak nasıl olur ??
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ölçü aletlerinin termokuplunun en azından +800 C'ye kadar dayanacağına eminim. Doğalgaz alevinin içinde denemiştim, akkor oluyor ama erimiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerege -- 1 Şubat 2009; 23:58:14 >
  • döküm stajı yaparken termokupul kullanırdık 1500-1600 C'ye çıkardı ama bir sefer kullanıp atardık.
  • Karaköy menevşe han'da ölçü aleti ( K tipi termokupl ile beraber) 25 ytl ,
    Yapmaya değmezki ? alıp takın ,
  • peki dayanıklılık nedir ve bizide süreklü durucak araçta ve ufak olmas lazım gösterge tarzı birye sabitliyip sürekli ölçüm yapıcak.
  • Sağlamlığı sizin yapabileceğinizden fazladır zaten satılan çalışan ölçü aleti ,
    sadece 9V pil ile çalışması sorun olur çünki sürekli açık kalırsa pil biter ,
  • K tipi prob değiniz şey, termokuplun ta kendisi.

Çeşit çeşit termokupllar vardır...

Aşağıda harflerine göre belirtmişler:

j: "(+): 100 % fe, (-): 45 % ni + 55 % cu", 0-816
    k: "(+): 90 % ni + 10 % cr, (-): 95 % ni + 2 % al + 2 % mn + 1 % si", -36 - 1260
    n: "(+): 84.6 % ni + 14 % cr + 1.4 % si, (-): 95.6 % ni + 4.4 % si", 0-1260
    t:"(+): 100 % cu, (-): 45 % ni + 55 % cu", 0-350
    e: "(+): 90 % ni + 10 % cr, (-): 45 % ni + 55 % cu", 0-900
    s: "(+): 90 % pt + 10 % rh, (-): 100 % pt", 0-1482
    r: "(+): 87 % pt + 13 % rh, (-): 100 % pt", 0-1482
    b:"(+): 70 % pt + 30 % rh, (-): 94 % pt + 6 % rh", 871-1704
    c: "(+): 95 % w + 5 % rh, (-): 74 % pt + 26 % rh", 0-2316

K,N,S,R,C tipi olanlar sizin iş için uygun.

Sezer hoca, bu arada bana gönderdiğin termokupl da K tipiymiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diablo -- 2 Şubat 2009; 7:50:45 >

• Merhaba.
    Test ve ölçü aleti satan biri olarka birkaç bilgi vereyim.
    Birincisi ölçüö yapacağınız yerde hava sıcaklığı mı yoksak yüzeyi mi ölçeceksiniz?
    eğer havayı ölçecekseniz alacağınız probun maalese uzun olması gerekiyor yoksa probunuzun sapının çatır çatır yandığını görürsünüz. :) tecrübe ile sabittir.
    seçeceğiniz hava sıcaklığı ölçemeye uygun olmalı. (Yüzey yada daldırma alırsanız problem olabilir yada genel amaçlı prob alınabilir.)
    son olarak probun fiyatı konusunda hiç bi fikriniz var mı onu merak ettim :))
  • Peki acaba bu bilgi ne işe yarayacak?
  • arabanın aküsü ile çalışan bir ölçme aleti kullanılırsa ,Termokupl sıcaklığı ölçülecek yere değdirileceği için izole olması gerekir ,otomobilin şasesine kısa devre yapmaması lazım , butip termokupl'lar çok pahalıdır , ölçü aleti ile verilmez ayrıca satın alınır .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.