Şimdi Ara

Termostat Sıcaklığı Düşürmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Viessmann 050-T kombimize General ht500 oda termostatı aldım ve anlatıldığı şekilde bağlantıyı ve kurulumu yaptım. Fakat akşam yatarken dereceyi 19,5a ayarlamama rağmen evin sıcaklığı 24ün altına hiç düşmedi. Oda termoatatının uygulamasından kombi yanmaya basladigi zaman gösteriyor herşey normal gibi ama sıcaklığı istediğim seviyede tutmuyor. Sorun nerededir sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu termostat on/off, yani kombinin yanındaki termostatın modeminin arkasında 3 kablo girişi var, bunlardan com ve no ile bağlaman gerekli, kombinin üzerindede klemensi sökeceksin oraya bağlayacaksın
  • O şekilde yaptım bende ama çalışmıyor

• Kombinin içinde klemensli çıkışın aynisindan bir.tane daha var onamı bağlanacak acaba?
    Termostat Sıcaklığı Düşürmüyor

• samizeldestan S kullanıcısına yanıt
    yarın anlatırım geç oldu
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Forumda başka bir konuda opentherm diye bir olaydan bahsediliyor ama net bir açıklama yok. Ne oluyor acaba bu mevzu bilginiz var mı?

Oda termostatının modemindeki (com, no, nc var) COM ve NO ya bağlaman gerek, doğrumu bağladın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombinin basıncı çok yükseldi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Doğru bağladım. Az önce viessmann servisi geldi bağlantı için onlarda yapamadı. Yanlarında getirdikleri başka bir termostatı denediler oda çalışmadı. Benim kombide ki oda termostatı için olan yerde ki köprüyü kaldırıp hiçbir kablo bağlı değilken kombiyi açtılar kombi normal çalıştı. Servis normalde bunun çalışmaması lazım dedi anakartında sorun var dedi. Şimdi anakart siparişi verdiler onu bekliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: samizeldestan

Doğru bağladım. Az önce viessmann servisi geldi bağlantı için onlarda yapamadı. Yanlarında getirdikleri başka bir termostatı denediler oda çalışmadı. Benim kombide ki oda termostatı için olan yerde ki köprüyü kaldırıp hiçbir kablo bağlı değilken kombiyi açtılar kombi normal çalıştı. Servis normalde bunun çalışmaması lazım dedi anakartında sorun var dedi. Şimdi anakart siparişi verdiler onu bekliyorum
    Ters bağlantı.
    Benim kombim de böyle.
    Termodinamik marka.
    Cosa ve Honeywell termostatim var.
    Cosa'yi aradığımda kombinin ters çalıştığını söyledim direk bu markami dediler evet dedim eskisini gönderdim yeni ters çalışan ünite gönderdiler.
    Honeywell'de ise 3 giriş var ABC. AB normal kombiler için AC ters çalışan kombiler için. Honeywell akilli iş yapmış 3 tane giriş koymuş uğraştırmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Ters bağlantı.
    Benim kombim de böyle.
    Termodinamik marka.
    Cosa ve Honeywell termostatim var.
    Cosa'yi aradığımda kombinin ters çalıştığını söyledim direk bu markami dediler evet dedim eskisini gönderdim yeni ters çalışan ünite gönderdiler.
    Honeywell'de ise 3 giriş var ABC. AB normal kombiler için AC ters çalışan kombiler için. Honeywell akilli iş yapmış 3 tane giriş koymuş uğraştırmiyor.

Alıntıları Göster
    Benim termostatda da 3 tane giriş var usta. Acaba dediğiniz gibi bir durum mu var? COM, NC, NO diye 3 girişi var. Kullanım kılavuzunda COM ve NO yazan yerlere bağlanacak diyor. NC ne işe yarıyor peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: samizeldestan

Benim termostatda da 3 tane giriş var usta. Acaba dediğiniz gibi bir durum mu var? COM, NC, NO diye 3 girişi var. Kullanım kılavuzunda COM ve NO yazan yerlere bağlanacak diyor. NC ne işe yarıyor peki?

Alıntıları Göster
    Com ve NC deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Oda termostatını sökünce kombinin durması gerek. (köprüsüz kalınca)
    Normalde senin termostat; oda ısınınca kombideki iki kabloyu/köprüyü ayırır kombi durur. Ama kombi haricindeki bütün cihazlar kablo bağlıyken çalışır. Anlatımı biraz dolaştı ama NC ucu kombiden başka bütün hemen herşeye gerekli olan uçtur. Kuluçka makinası, klima, havalandırma vs vs vs
    COM: common. Ortak uç
    NO:Normal Open. Normalde Açık uç(com daki sinyal/elektrik gelmez(kombi durur)
    NC: normal close. Normalde Kapalı(comdaki sinyal/elektrik buraya gelir)
    Ama ısı artıp termostat kapatınca comdaki sinyal/elektrik nc ye gider klima gibi her ne çalıştıracaksan comdaki sinyali/fazı/nötürü nc ye gönderir
    Com'a giren sinyal nc ucuna geçer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 18 Kasım 2019; 22:24:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

Com ve NC deneyin.

Alıntıları Göster
    General'in üreticisi olan İsıpark ın başka bir marka termostatınin kullanım klavuzunda yazdığına göre NC soğutma cihazları için kullanılan bir girişmiş. ON ise ısıtma cihazları için

• quote:

Orijinalden alıntı: ebu abdillah

Oda termostatını sökünce kombinin durması gerek. (köprüsüz kalınca)
    Normalde senin termostat; oda ısınınca kombideki iki kabloyu/köprüyü ayırır kombi durur. Ama kombi haricindeki bütün cihazlar kablo bağlıyken çalışır. Anlatımı biraz dolaştı ama NC ucu kombiden başka bütün hemen herşeye gerekli olan uçtur. Kuluçka makinası, klima, havalandırma vs vs vs
    COM: common. Ortak uç
    NO:Normal Open. Normalde Açık uç(com daki sinyal/elektrik gelmez(kombi durur)
    NC: normal close. Normalde Kapalı(comdaki sinyal/elektrik buraya gelir)
    Ama ısı artıp termostat kapatınca comdaki sinyal/elektrik nc ye gider klima gibi her ne çalıştıracaksan comdaki sinyali/fazı/nötürü nc ye gönderir
    Com'a giren sinyal nc ucuna geçer
    Peki benim kombi köprüyü kaldırdığımız halde neden normal bir şekilde çalışıyor usta?

servis bozuk dedi dedinya, oraya gelip bakmışlar bozuk demişler, seninde tarifine göre burdanda bozuk görünüyor. o köprü kaldırıldığında alev söner pompa yaklaşık 2-3-5 dk daha çalışır ve durur, tekrar termostat kontak kapatana kadar sadece kullanım suyunu ısıtır, köprü olmadan çalışıyorsa bozuk yada bi ayarı varsa ben bilmiyom(bu konuları yetkili servis daha iyi bilir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebu abdillah

servis bozuk dedi dedinya, oraya gelip bakmışlar bozuk demişler, seninde tarifine göre burdanda bozuk görünüyor. o köprü kaldırıldığında alev söner pompa yaklaşık 2-3-5 dk daha çalışır ve durur, tekrar termostat kontak kapatana kadar sadece kullanım suyunu ısıtır, köprü olmadan çalışıyorsa bozuk yada bi ayarı varsa ben bilmiyom(bu konuları yetkili servis daha iyi bilir)
    Anakart gelsin bakalım çalışacak mı oda termostatı. İçimden bir ses yine çalışmayacak diyor ama bakalım hayırlısı :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.