< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TERMOSTATİK BANYO BATARYASI. BİLGİSİ OLAN VARMI ARKADAŞLAR? (5. sayfa)

-
-
merhaba yeni aldıysanız rahat dönmesi gerekir, zamanla kireç tutarsa zorlanır bezle tutun döner, sağdaki derece içinde suyu kısmayın sonuna kadar açıp kapatın, suyu kısınca sıcaklık artar normal olarak soğuk su girişi orası, derece 38 sabit olduğu için su sıcaklıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gençlik, bataryasının arıza yaptıpını düşünenler, dönmüyor, birden soğuk yada birden sıcak oluyor diyenler için yazıyorum. Yaklaşık 1,5 yıllık yoğun kireçli su ile kullandığım 2 adet gpd bataryası benzer sorunlar yaşattığı için salmastralarını söktüm. Şimdi işin püf noktasını veriyorum. İyi dinle, söktüğün salmastrayı kireç sökücü içinde bir müddet tutacaksın. Bu müddet ise prinç malzeme olan salmastranın gövdesinin kireç sökücü ile kimyasal tepkimeye girmeye başladığını gördüğün süredir. Bunu salmastranın her tarafından minik kabarcıklar çıkmaya başladığında anlarsın. Sonra salmastrayı 2 parça haline gelecek şekilde tekrar sökeceksin. Bunun için 2 ucundaki İngiliz anahtarı kusımlarını kullanacaksın. Bu uçlardan birini zaten salmastrayı sökerken kullandın. Şimdi salmastranın ısı ayar ucunu eline al ve ayar ucunu çevir, tıpkı rujlarda olduğu gibi ucu çevirdikçe ileri geri çıkan bir metal göreceksin. İnce bir kalem gibi içi yivli. İşte kireçten etkilenerek salmastrayı bozan kıısım bu metal. Şimdi bu metalin dışında kireç kalıntıları göreceksin. Bunları biraz kireö sökücü ve gerekirse mutfak teli ile temizle ve tekrar yerine oturt. Dönme hareketinin kolaylaştığını farkedeceksin. Salmastrayı tekrar birleştir. Bataryaya tak. Tamirat başarılı Geçmiş olsun. Bilgi güçtür ve paylaşmak güzeldir....
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhabalar. Salmastrayı nasıl söktünüz? Ben musluk başlığını çıkarttığımda (en üstteki elle tuttuğumuz bölüm) üzerinde dört tane delik olan garip bir kapağa denk geliyorum. Sanırım bu kapağı herkes sökemesin diye özellikle yapmışlar ve farklı bir aleti var. Neyse bunu karga burun vb. bilumum aletle sökmeye çalıştım fakat delikleri de zedeledim, kapağı da çıkaramadım. Bunu nasıl söktünüz?
-
-
Bu kısmın içinde salmastra
Vay ananı avradına şuraya bak adamalarda neler var bende 400tl lik başlık aldım diye seviniyordum :(
-
Teşekkür ederim cevabınız için. Bizim musluk modellerimiz farklıymış. Bendekinde musluk başını söktüğünde normaldeki gibi direkt salmastra çıkmıyor. Oraya bir kapak daha yapmışlar.
-
Kombimiz bazen aşırı sıcak su veriyor. ayarlaması zor oluyor. termostatik duş batarya işe tam manasıyla yararmı? grohe marka buldum 2bin tl'ye sizce mantıklı bir fiyat mı? başka bir markamı almalıyım? kartuş kireçlenme vs gibi şeyler duydum.. ileride sorun yaşarmıyım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsender -- 4 Ekim 2022; 13:46:49 > -
2019 sonunda Grohe aldım, çok aktif kullanıyorum, verdiğim paranın hakkını veren en iyi cihazlardan oldu. İnsan duş aldığında ay sıcak geldi ay soguk geldi derdi ile uğraşmıyor, duş keyfini alıyor. Mutlaka tavsiye ederim, herhangi bir kartuş problemi ya da arıza yaşamadım.
-
merhaba 2 bin termostatik batarya için çok paranız varsa alınır ama kireçlenme hepsi için geçerli şebeke suyu ile alakalı 1,2 yılda bataryayı söküp kireçini temizlemek şart, termostatik bataryalar çok büyük kolaylık 5 yıldır kullanıyorum, tam sizin söylediniz sıcak soğuk sorununu yaşıyordum, kesin tek çözüm termostatik bataryadır, veya yeni kombi.
Merhaba üzerinden bayağı bir zaman geçmiş ama bu aldığınız ürünleri termostatik banyo bataryası gibi devreye alabildiniz mi? Nasıl bir sistem yaptınız. Şu an termostatik bataryalar çok pahalı daha ucuza nasıl bu sistemi kurabiliriz.
resmimde paylaştığım musluk tipi olanları sordunuz galiba, elimde hali hazırda termostatik batarya vardı, söküp kirecini temizledim, onu kullanmaya devam ediyorum, resimdekiler sıfır olarak duruyor, aynı işi görüyorlar üstelik duvardaki sıcak soğuk yönüne bakmaksızın çift yönlü bağlanabilir, bu termostatik kartuşlu bataryalar tek kelimeyle muhteşem buluş.
Aynı ürünü 5,5 yıl önce aldım. Su an ki fiyatı aldığımnın 15 katı, iki kere tamir gördü. Gelen servis olaya pek hakim değil, her geldiğinde farkında olmadan değişim yaptı. Bir ayar yaptı gitti. 5 yıl doldu ve yine arıza yaptı. Tabi üstünde bulunan kırmızı tuş da kırıldı. Zaten çevirmek çok zordu. Çok dikkatli ve bilinçli kullanmama rağmen 2500 TL çöp oldu. Kesinlikle bu markayı ve bu modeli almayın. Diğer modelleri bilmiyorum.
-
yıllardır gpd marka olanı kullanıyorum ozamanlar da baya pahalıydı kesinlikle verdiğin paraya değiyor, gpd olana veya aliexpress e bakabilirsiniz kargo biraz yüksek
gpd 2000 tl civarı
aliexpress de şunun fiyatı çok uygun ama sadece duşa veriyor
şöyle birşey var 75dolar iyi gibi
aliexpress de "termostatik banyo bataryası" diye aratın çok fazla var, ödeme aşamasında vergi eklenenleri tercih edin, vergi eklenmeden satılanlara daha sonra gümrük vergisi ödemek zorunda kalırsınız
amazon da da yurtdışı satış var ordan da alınabilir, vergi dahil diyor fiyat gayet uygun
www.amazon.com.tr
Amazon.com.trhttps://www.amazon.com.tr/dp/B09QKJSMXG?ref_=cm_sw_r_mwn_dp_A1W9MS7RM281MK7X2WBQ
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dndd -- 22 Ekim 2022; 23:42:7 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
sizdeki tbb01 sanırım, başlığı sökünce vidalar çıkıyor onlar değil, başlığı geri takın, o başlığın alt tarafında başlıkta değil musluğun gövdesinde küçük bir vida var, yıldız, onu söküp başlığı kendinize doğru çekin çıkar, temizlemeyle sorunu çözemezsiniz yukarıda bahsettim çinden salmastra alabilirsiniz
aldım 4 sene kullandım ama illahlah dedirtti bana bu termostatik bataryalar en sonunda firmanın güzelliği istediğim termostatik olmayan modelle ücretsiz değiştirdiler şahsen evin girişinde kireç tutucu filtre olan insanlara öneriyorum bu sistemi konforlumu konforlu eyvallah ama bozuldumu bela bişey oluyor.
-
hocam siz yazalı 3 yıl olmuş, grohe marka termostatlı bataryanız hala ilk günki gibi çalışıyormu.
bulunduğum yerde sular çok kireçli. bataryanın içerisinde kireçlenme sonucu bozulur diye çekiniyorum.
-
Maşallah çalışıyor, eve aldığım ve faydalandığım en önemli yatırımlardan birisi oldu. İstanbul'da batarya, sular tabii ki deniz kıyısı iller kadar kireçli diyemem.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X