Şimdi Ara

Termostatım Doğru Çalışıyor Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üstadlar merhaba. Evime Demirdöküm Exacontrol 7r kablosuz termostat takdırdım. Kombi demirdöküm nitro condence yarı yoğuşmalı. Kombi normalde petek su sıcaklığını, ayarlanan sıcaklıktan 5 derece üstüne kadar ısıtıp 10 derece altına geldiğinde tekrar çalışıyor. Sorun şu ki termostat takılı halinde de aynı şeyi yapıyor. Kombide 50 dereceye ayarlanmışsa 55-40 derece arası gidip geliyor sürekli . Bu şekilde termostata ayarladığım sıcaklığa erişemiyorum bir türlü. Termostatı 23 dereceye ayarladığımda kombinin oda sıcaklığnı 23 yapana kadar sürekli çalışması gerekmiyor mu? Gelen servis elamanı ilk kez takıyorum termostat dedi. Acaba yanlış bişeyler mi var. İnşaallah derdimi anlata bilmişimdir.
    Lütfen yardımcı olabilir misiniz?

• Kombinin sicakligini arrtir.ortam isininca termostad onu kapatir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

Kombinin sicakligini arrtir.ortam isininca termostad onu kapatir

hocam kombi petek sıcaklığını 60 derece yapsam bu kez de 65-50 derece arasında gidip gelecek. benim sorunum da bu zaten. termostatı belli bir sıcaklığa ayarladığımda oda sıcaklığı o değere ulaşana kadar kombinin aralıksız çalışması gerekmiyor mu?
  • Hayir.on off termostadlarda olmaz o dedigin.oyle olmasini istiyorsan kazan sicakligini arttir.yani 65 al.ozaman icerisi isinana kadar kombi yanacak oda termostadi icerisi isininca kombiyi kapatacak.bende cosa var kombi 61 ayarli ama 70 dereceye kadar cikiyor.kombi 70 e cikana kadar icerisi isinip kombiyi kapatiyor.

• Bence bu bir sorun. yani bir kombinin 15 derece aralığında çalışması verimsiz bir durum.

Bunu halletmenin en kolay yolu ise kombinin parametre ayarlarını değiştirmek. Bunun için elinizde kombinize ait Bayi ve servis bakım kullanma kılavuzu olması gerekiyor. Bu kılavuzda kombinin seriş menüsüyle ilgili ayarları, dolayısıyla da büyük ihtimalle hangi dereceler arasında çalışacağı ayarı da bulup değiştirebilirsiniz. Düşük bir ihtimal, ama nette de bir arayın derim.

Mesela benim kombim Buderus gb062 5 derece aralğında çalışıyor. Yani 55'e ayarlarsam en fazla 55 oluyor ve ateşlemeyi kestiğinde 50'ye düşünce tekrar çalışıyor. Ben dilersem bu ayarı servis menüsünden değiştirebiliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: basyigit

Bence bu bir sorun. yani bir kombinin 15 derece aralığında çalışması verimsiz bir durum.

Bunu halletmenin en kolay yolu ise kombinin parametre ayarlarını değiştirmek. Bunun için elinizde kombinize ait Bayi ve servis bakım kullanma kılavuzu olması gerekiyor. Bu kılavuzda kombinin seriş menüsüyle ilgili ayarları, dolayısıyla da büyük ihtimalle hangi dereceler arasında çalışacağı ayarı da bulup değiştirebilirsiniz. Düşük bir ihtimal, ama nette de bir arayın derim.

Mesela benim kombim Buderus gb062 5 derece aralğında çalışıyor. Yani 55'e ayarlarsam en fazla 55 oluyor ve ateşlemeyi kestiğinde 50'ye düşünce tekrar çalışıyor. Ben dilersem bu ayarı servis menüsünden değiştirebiliyorum.

Hocam dediğin çok mantıklı. Ben kullanma klavuzundan bi bakayım. İnşaallah ayarlanabiliyordur.

• quote:

Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

Hayir.on off termostadlarda olmaz o dedigin.oyle olmasini istiyorsan kazan sicakligini arttir.yani 65 al.ozaman icerisi isinana kadar kombi yanacak oda termostadi icerisi isininca kombiyi kapatacak.bende cosa var kombi 61 ayarli ama 70 dereceye kadar cikiyor.kombi 70 e cikana kadar icerisi isinip kombiyi kapatiyor.

Anladım hocam eyvallah.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.