Şimdi Ara

TERS LENS ADAPTÖRÜ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.034
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 18-55 ters lens adaptörü aldım bağlayınca çok karanlık gözüküyor vizörde ekranda simsiyah. M modunda makine de lens de. Yardım lazım

• Tamamen karanlık değilse sorun yok. Zaten ters bağlayınca 18mm de falansa epey karanlık oluyor ayrıca 3 4 mm lik alan net olduğu için ve çok yakından odaklamak gerektiğinden size öyle geliyor olabilir. Aydınlık bir ortamda yakındaki objeye bakmaya çalışın bakalım
  • 18-55'lerde diyafram halkası yok; taktığında f22'de kaldığı için karanlık. Diyafram tırnağını parmağınla çekerek açarsan anlarsın demek istediğimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

18-55'lerde diyafram halkası yok; taktığında f22'de kaldığı için karanlık. Diyafram tırnağını parmağınla çekerek açarsan anlarsın demek istediğimi

Yani çalışmaz mı?
  • Çalışır, sadece diyaframı istediğiniz değerde sabitlemek için diyafram tırnağını bir şekilde sabitlemeniz gerek istenen noktada. Bant, plastik parça, kağıtla sıkıştırma vs hayal gücünüze kalmış. En açık değer için parmağınızla da tutabilirsiniz.

Hangi 18-55'di bu? Canon? Nikon? Pentax?
  • Nikon fakat ben üzerinde tırnak filan göremedim bunun?
  •  TERS LENS ADAPTÖRÜ SORUNU
  • Elimle tutsam?
  • Öyle de yapabileceğini yazdım zaten Sadece ara değerlerde sabit tutamazsın elinle, çok zorlar. En açık değerde de alan derinliği aşırı sığ kalacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.