Şimdi Ara

TERS OSMOZ ÖNEMLİ YARDIM LÜTFEN.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 5 senedir Ters Osmoz su arıtma kullanırım, çok ta memnunum. Yalnız bu aralar PPM sorunum var, evimde bulunan cihazın tüm filtrelerini değiştirdiğim halde yine de 80-90ppm değerini görüyorum(Filmtec Membranda dahi). Abimin yazlığında bulunan Aqualine marka olan Ters Osmoz cihazını getirerek benim eskisinin(Water Clinic CCK) yerine monte ettim, değerler ilk başta güzel, yani 17ppm falan çıkıyor ama sistem bekleyince değerler yavaş yavaş yükseliyor.
    Benim 2 ay önce aldığım 100Gpd Filmtec membranı taktım onda da 13-15ppm çıkıyor, herşey güzel en az yarım saat sonra baktığımda yine 70-80 'lerde çıktı değerler. Direk membrandan yani son tatlandırıcılardan geçmeden baktığımda da aynen 80-90ppm civarı değer veriyordu. Ancak 3 - 4 su bardağı boşa aktıktan sonra 18'lere değer iniyor. Membranda mı sorun var diye bir önceki 75gpd Filmtec membranı taktım. Onda da biraz akıtınca değer 18 civarı çıkıyor. Yine bir süre bekleyince değer80'lere fırlıyor.
    Sorun şurada, Sistem kapanınca yani 20-30 dakika kapalı kaldıktan sonra ölçtüğümde 80-90ppm(bir kaç saat bekleyince 150-200ppm buluyor) civarı çıkıyorken 4-5 bardak kadar su boşa akıttıktan sonra değer anca 20'nin altına iniyor. Dediğim gibi her seferinde direk membrandan çıkan temiz suyu ölçüyorum. Eniştem ve abimin olmak üzere 3 adet membran ve kutusu var. Sonuç hepsinde de aynı.
    Sanırım şöyle oluyor, sistem tankı doldurduktan sonra duruyor, biz bir bardak su alınca sistem çalışarak tanka bahsettiğim 1-2 bardak ppm değeri çok yüksek olan suyu dolduruyor. Her defasında böyle olunca değer haliyle yükseliyor.
    Bu konuda yardım ederseniz size çok minnettar olacağım. Yoksa camdan aşağı atacağım aleti. Denemediğim şey nerdeyse kalmadı. 4 yollu vada, debi kısıtlayıcı, Membran kutusu, çekvalf değişti ama sorun hallolmadı.
    Yardımlarınızı bekliyorum.
    Teşekkürler
    Tank kapalı, arada tatlndırıcı filitre yok ve sistem 4-5 saat bekledikten sonra verdiği ilk 7-8 bardak su:
     TERS OSMOZ ÖNEMLİ YARDIM LÜTFEN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fktanik -- 1 Mayıs 2012; 1:06:34 >

• Bakteri üremesi sanırım. Sistemi çamaşır suyu ile temizlemek gerekiyor. Youtube'de sanitize reverse osmosis veya clean reverse osmosis diye aratınca ne şekilde uygulanacağına ilişkin videolara ulaşabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hfatihh

Bakteri üremesi sanırım. Sistemi çamaşır suyu ile temizlemek gerekiyor. Youtube'de sanitize reverse osmosis veya clean reverse osmosis diye aratınca ne şekilde uygulanacağına ilişkin videolara ulaşabilirsiniz.

Bunu deneyeceğim ama 20-30 dakikada bu kadar yükseltrimi iletkenliği?
  • membran markası ne?
  • filmtec 75gpd. Gerçi tum markalarda aynı sey oluyor.
  • tankı degistir zaten tankların omru 5 yıldır hocam su siteden tank siparisi var gerci cihazın 5 yılını doldurduysa yebi bitane al filtre takımı parasına zaten 275 tl :) arıtma cihazı
  • quote:

Orijinalden alıntı: teacher47

tankı degistir zaten tankların omru 5 yıldır hocam su siteden tank siparisi var gerci cihazın 5 yılını doldurduysa yebi bitane al filtre takımı parasına zaten 275 tl :) arıtma cihazı

Dostum elimde iki tane tank var zaten. Biri 5 yıllık(CCK), diğeri ise 1 yıllık Aqualine(bu takılı zaten)
    Ayrıca testleri tanka girmeden membrandan çıktıktan hemen sonra ölçüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok açık soru lütfen yardım?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • filtrelerden biri patlak olabilir ozellikle karbon filtreye bak
  • quote:

filtrelerden biri patlak olabilir ozellikle karbon filtreye bak

Sizde de 1 saat bekleyince su değeri yükseliyor mu(direk membrandan ölçme ile)
  • normalde bizim urunlerde su gelir gelmez 10-25 arası bir degerle gelir ve sabit kalır hocam
  • Demekki gerçekten sıkıntı var bizim cihazda.
    Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: fktanik

Demekki gerçekten sıkıntı var bizim cihazda.
    Teşekkürler

filtreleri yeni degistirmeseydiniz yeni bir urun tavsiye edecektim ama urunu yenilediniz yazık olmasın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fktanik

Demekki gerçekten sıkıntı var bizim cihazda.
    Teşekkürler

filtreleri yeni degistirmeseydiniz yeni bir urun tavsiye edecektim ama urunu yenilediniz yazık olmasın

dostum tavsiyeni merakla bekliyorum. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.