Ters ozmozun atık su atmasından dolayı atık su üretmeyen membrana geçmeyi düşünüyorum daha önce böyle bir sistem kullandınız mı? Uf membran diye geçiyor 1sediment 1granül aktif karbon 1 adet cto karbon 1 adette uf membran bu tür sistem deneyen var mı? Tds 178-190 arası değişiyor. Mantıklı bir sistem olur mu suyun tası nasıl olur? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ters ozmoz olmayan sistem kurulumu hakkında
-
-
Ultrafiltrasyon membran süzme peynir yapımında da kullanılan membran hocam. Uf sonrası dezenfeksiyona ihtiyaç duyabilirsiniz. Uf membran kullanacaksanız suyunuzun mikrobiyolojik olarak içilebilir standartlarda olduğuna emin olunuz. Veyahut sisteme UV lamba ekleyebilirsiniz.
Suyun tadı mineralli su ile şişe su arası olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 6 Ağustos 2024; 18:5:9 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Prıonun bi modeli var bayabaktrri vürüslerin geçmesini engeller felan diyorda kafam iyice karıstı şimdi uv lambada eklersek baya modern bişi olacak gibi onlarında iyisini almak lazım heralde
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcaka28 -- 7 Ağustos 2024; 12:54:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam UF de engelleyenler de olabilir bir süredir bakmadım.
Ben amwayin arıtmasını kullandım. Büyük blok karbon + UV var. Tadı biraz sert haliyle membran vs yok. Atık su 0. Şehir şebekesi içilir seviyedeyse blok karbon+UV li sistem kafi ancak şişe su tadı beklemek hata olur. Sonuçta mineralizasyon yüksek.
Musluk suyunuzun tds değeri kaç? Ona göre karar vermenizde, değerlendirmenizde fayda var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 7 Ağustos 2024; 11:19:28 >
160-200tds değişiyor araştırmadan tüm filitreleri değiştirmiş bulunmaktayım dupont tab tec membran çöpe gitcek gibi 😢 ürn linki https://www.hepsiburada.com/prio-k878-uf-0-01-m-ultrafiltrasyon-filtre-pm-HBC00004VPE6O
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcaka28 -- 7 Ağustos 2024; 12:52:59 >
Dupontu kışın su bolken kullanırsınız olmadı. 160-200tds fena değil aslında, düz karbon filtre bile yeterli. Bu membran ilginçmiş gerçekten. UF membranda atık su nasıl olmuyor yanlız o kısmı tam anlamadım. Membran illaki yıkama ister.
Uflerde yıkama yok yıkama olursa atık cıkar 😅
Bkz.
https://www.newater.com/maintain-and-clean-ultrafiltration-membranes/
Sizinki o zaman tek kullanımlık membran mı?
Normalde tüm membranların hatta tüm filtre elemanlarının temizliğe ihtiyacı vardır. Aynı zamanda doğru temizlendiği taktirde tekrar kullanılabilir. Yoksa zaten membrandaki birikim membranı kısa zamanda kullanılmaz hale getirir hocam.
Sanayide kullanılan UF de gün aşırı veya belirli aralıklar ile backwash yapılır normalde.
E bunlarda 2 giriş çıkıs var toplam 3 cü yok 3 cü girisi olanlar atık atarsa reverse ozmosis gibi olmaz mı
İlte hocam bende o kısmı anlamadım tam. Normalde backwash ile yani ters yıkama ile yıkanabiliyor olması lazım. Sonuçta membran bu, üstünde birşeyler tutacak illaki.
Cam ağacının dibine bir kova koy yağmur yağsın süzülerek gelsin kozalaklardan.. yağsın yağmur caksın simsek.. kovayı da eve götür mis gibi atık yok..
-
O eskidendi yüzbaşı. Artık havada kirli. Kaynak sularında dağlar filtre görevi görüyor ancak yağmur damlalarını filtreleyen bir mekanizma yok.
Naaptınız hocam sistemi kurdunuz mu bende düşünüyorum merak ettim bir sonuç var mı?
-
Yok hocam. Karbon kullanıyorum.
Ben aldım bir denicem bakalım.
Arkasına bir post karbon takıcam tadı uyarsa kullanırım.
-
Sadece karbonla arıtma olmaz.. Karbon dediginiz sey sadece kloru ve bazı kirletici seyleri alır ancak kirec kalmaya devam eder ve bu kirec damak tadınızı bozar..
Atıksız arıtma istiyorsanız size ro sistemden önce kullandıgım arıtma sistemini önereyim tezgah üstü arıtma denen 3 housing'den olusan yumusatıcı recine yani iyon degistirici recine kullanmanız daha akıllıca olur.. Fakat recine de kloru almaz..
O zaman söyle yapın.. Önce karbondan gecirin sonra iyon degistirici recineden gecirin.. 3 housing'in 1 tanesini aktif karbon doldurun diger ikisini recine doldurun.. Böylelikle hem kloru alırsınız hem de kireci.. O zaman atıksız sistem olusturmus olursunuz elbette TDS ro membran gibi 20'lere falan düsmeyecek ancak 50 - 70 TDS kadar yumusayacaktır giris TDS daha yüksekse belki 100 150 TDS olacaktır ve damak tadına daha uygun hale gelecektir.. Üstelik bunda mineraller de bir miktar kalacağı icin mineral mevzusuna da faydası olacaktır..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 17 Ekim 2024; 18:32:18 >
-
Karbon dediğim brita hocam. Britada reçine ve karbon var. Reçine anlattığınız gibi suyu yumuşatıyor, aktif karbonda kloru tutuyor. Buradaki musluk suyu için yeterli geliyor. Musluk suyum 150-200tds arası. Çaya kahveye kullanıyorum direk.
RO suyunu açıkcası pek sevemiyorum hocam. Çok RO su içmek zorunda kaldığım için daha tadı tuzu yerinde mineralli suları tercih ediyorum biraz.
Mineral cok da önemsiz sayılmaz hocam özellikle dengeli beslenilmiyorsa ben kızılay erzincana yükleniyorum..
Benzer içerikler
- tefal ekmek yapma makinesi tarif kitabı pdf
- zermatt su arıtma
- arçelik klima defrost çözümü
- roborock s8 wifi bağlanma sorunu
- titanyum tencere sağlıklı mı
- kettle fiyatları
- en çok tavsiye edilen elektrik süpürgesi
- robot süpürge kamera görüntüleri
- cam silme robotu kullananlar yorumları
- dikey ütü tavsiye
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X