Şimdi Ara

tertemiz masaüstü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dün bilgisayara format atıp xp home edt kurduktan sonra ekran sürücüsü, ses sürücüsü, firefox3.5.2, bitcomet, bitdefender, advanced system care ve sunbelt personel firewall programlarını arka arkaya kurdum. hiçbirisinde yeniden başlat yapmadım toptan yaparım diyerek. yeniden başlat yaptığımda, açılmak için 5 dk. kastı, açılınca da masaüstü geri gelmedi. sadece artalan görünüyor, bir de imleç var ortada. ctrl+alt+dlete'te cevap vermedi. (kablosuz klavyeden kaynaklanıyor olabilir, belki onu da göremiyordur. hiçbir simge olmadığı için bilemiyorum.)

açıldıktan sonra elimden birşey gelmiyor. tahminimce explorer.exe ile sorunum var. birkaç yerde bununla ilgili cevaplar okudum.
    size sorum şudur ki;

bilgisayar daha açılırken boot ekranında bu durumdan kurtulmak için yapabileceğim ne vardır?

format atmak istemiyorum tekrar, saatler sürüyor, kafa yedirtiyor.

cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

• Cok gereksiz programlar kurmussun. Mesela " adv. system care , FW " vs.

Kaldı ki driver 'de sistemi yeniden baslatmaliydin.

Eger sistem aciiyorsa... Disk birlestirme yap. Bunun disinda chkdsk ayarla ve sistemi yeniden baslat.. tarasin, hatalari duzeltsin.
    Bu ilk asama olarak baya ise yarayacaktir. Bundan sonraki agirlik windowsu kullandikca duzelecektir.
  • cevap için teşekkür ederim.

system care tavsiye etmez misin? ben işe yarayıp yaramadığından emin değilim ama, yıllardır yükleyip dururum bunu. işe yaramıyorsa kasmayayım.

chkdsk veya disk birleştirmeye boot ekranında nasıl girerim?
    komutu vs. var mıdır?

masaüstünü göremiyorum çünkü.
  • Masaustune bekledikten sonra giremiyor musun?

Bilgisayarini guvenli kipte acmayi dene. Acacaktir. Bilgisayar acilirken en basta F8 surekli olarak bas.. Guvenli modu sec ve bekle.

chkdsk icin, Bilgisayarim - C - Ozellikler - Denetleme - 2 sinide sec ve tamam de. Sonra bilgisayarini resetle. Tabi bundan once birlestirmeyide guvenli kipte yap. ( hatirladigim kadariyla disk birlestirme guv. kipte calisıyordu)
  • yardımların için teşekkür ederim. bunları deneyince işe yarayıp yaramadığını bildiririm.
  • disk birleştirme güvenli kipte çalışmıyor komtanım
  • quote:

Orijinalden alıntı: uzunsamsun81

cevap için teşekkür ederim.

system care tavsiye etmez misin? ben işe yarayıp yaramadığından emin değilim ama, yıllardır yükleyip dururum bunu. işe yaramıyorsa kasmayayım.

chkdsk veya disk birleştirmeye boot ekranında nasıl girerim?
    komutu vs. var mıdır?

masaüstünü göremiyorum çünkü.

o programı bend kullanııyorum ama daha bi zararını görmedim.aksine faydasını gördüm.bazı programları kurduktan sonra adamlar boşuna demiyor arkadaşım sistemi yeniden başlatın diye.

neyse janti hocamın dediklerini yap olmassa formattan başka çaren yok.kolay gelsin

• Janti hocama teşekkür ediyorum.
    güvenli modda açtım, söylediklerini yaptım, sistemi geri yükledim, yüklemiş olduğum tüm programlar gitmişti ama pc düzeldi.
    hocam, şimdi virüsler ve performans için hangi programları kurayım? system care ve bitdefender olur mu?
    ya da ücretsiz ve kasmayan antivirüs tavsiyeniz nedir?
  • Rica ederim.

Birkere System Windows Care unut. Onun yerine disk ve registry temizlikleri için " Ccleaner " kullan. 1 ayda bir çalıştırman yeterli.
    Antivirüs için Avira Antivir Personal Edition kullan. Ücretsizdir , sorunsuz ve iyidir.

Codec olarak K-lite mega , tarayıcı olarak Opera , downlaod olarak idm tavsiye ederim. Ek sormak istediğin olursa her türlü cevaplarım.

Windowsu kirletmemeye özen gösterdiğin sürece daha da hizlanacaktir.....
  • Öncelikle sistem geri yükleme silmez, size önerim sistem geri yükleyi kapatıp açmanız, sorun yok diyorsanız. CCleaner ile eski kayıtları kayıt defterinden kaldırabilirsiniz, yanlış bulduğunuz yazılımların kalıntılarını. güvenlik yazılım'ına gelince tek bir güvenlik yazılımı kurun pc kafası karışabilir. önerim Kaspersky Internet Security

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 14 Ağustos 2009; 0:01:11 >
  • janti dostuma bakarmısın döktürmüş yine
  • quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

janti dostuma bakarmısın döktürmüş yine

Nihat abi,
  • quote:

Orijinalden alıntı: baranel

Öncelikle sistem geri yükleme silmez, size önerim sistem geri yükleyi kapatıp açmanız, sorun yok diyorsanız. CCleaner ile eski kayıtları kayıt defterinden kaldırabilirsiniz, yanlış bulduğunuz yazılımların kalıntılarını. güvenlik yazılım'ına gelince tek bir güvenlik yazılımı kurun pc kafası karışabilir. önerim Kaspersky Internet Security

herkese yardımları için teşekkür ediyorum.
    @baranel
    sistem geri yükleme silmediyse bu programlar hala bilgisayarın içinde biryerlerde duruyor demektir. program ekle/kaldır kısmına bakmadım. masaüstünde kısayolları olmayınca silinmiş varsaydım. mesai saatleri içinde işyerinde oluyorum, lakin akşam gidince bakayım eğer silmediyse bu programları kaldırayım, hem Jant! hem de siz ccleaner önermişsiniz, onu yükleyeceğim.

ancak, en son format atma nedenim Avira'dır. yükledim, ilk taramada hata verdi, çalışmaz ve kaldırılmaz oldu. geri yüklemeyi de yaptırmadı, yapmaya çalışınca kilitlendi. bunun yanısıra açılışta da bilgisayarın "şunu bulamadım bunu bulamadım" diye uyarı vermesine sebep oldu.
    ve 1-2 hafta sonra bilgisayara yeni hiçbirşey kuramaz oldum. install tuşuna tıkladığım zaman unpacking vs. ekranı görünüp geri gidiyordu. (her türlü program, oyun, ne varsa)
    @Jant!
    tavsiyeniz için çok teşekkür ederim ancak, Avira kurmak istemiyorum, çok acı verdi bana haftalardır. muhtemelen kasper kuracağım. bitdefender'ı kimse tavsiye etmiyor gördüğüm kadarıyla.

idm ve operayı hiç denemedim. tavsiye ediyorsanız eminim sebebi vardır, onları da yükleyeceğim. ben firefox ve flashget kullanıyordum.

• Tamam Firefox ve fg yerine dediklerimi dene.

Ama sana tavsiyem Kaspersky kurma. Çünkü virüs testleri sıralamasında vasattı. Hatırladığım kadarıyla ilk 10 da bile yoktu. O nedenle Avira istemiyorsan, Nod32 4 kur. O da pek iyi sayılmaz ama Kaspersky kadar ağırlık yapmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.