Şimdi Ara

Tesbih koleksiyonu Yapıyorum ( Merak ettikleriniz ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
169
Cevap
9
Favori
18.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu yeşille mavinin arasındaki siyah tesbh oltumu ,gözüm kaldı valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: Musbab

Şu yeşille mavinin arasındaki siyah tesbh oltumu ,gözüm kaldı valla

Gümüş ve altın işlemeli oltu o hocam.Bende onu çok seviyorum tam ayarında bir tesbih.Ona daha güzel püskül takma fikrim var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragomir

Benimde bi kaplan gözü bi hint akiği bi firuze taşı bi pirinç işlemeli kuka ağacı bide 45 50 yıllık plastik tespihim ve ek olarak bi tanede sallama zincirim var inşallah oltu gibi kehribar gibi tespihleride alabilirim ama bu iş biraz maddiyatla ilgili Allah koleksyonunuzu nazardan korusun hocam

Allah razı olsun hocam.Daha iyileri senin olur inşallah.Biraz dediğin gibi maddiyatta önemli

• Yok mu başka soru :)

• üstadım ben ankarada yusuf güney usta ile görüştüm gerçek ateş kehribar tesbihler yada damlalar çok zor bulunuyormuş daha çok eski kalemliklerden filan bozup yapılıyormuş. Ayrıca gerçek kukada artık çıkmadığı için gerçek kuka tesbih anca ninelerin filan sandıklarındaki tesbihler bozularak 33 lük yapılıyor dedi. Gerçek kuka veya damla kehribar ikibin üç binden aşşağı varmı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karasimsek06 -- 16 Mayıs 2015; 12:37:40 >
  • Hayırlı olsun çok güzel görünüyorlar çekmiş olduğunuz büyük boyutlu resimleri alabilir miyim izninizle bilgisayarımda ekran görüntüsü yapmak için
  • Bide hazır yakalamışken internette tesbihane diye bi site fiyatlar çok uçuk değil sizce güvenilirmidir

• Whenifeelit kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle yanlış düşünüyorsunuz tesbih hiç bir zaman ilahi bir şey olmamıştır tesbih sadece zikir ederken bize yardımcı olamaya yarayan bir nesne ona bakarsan taş ile de sayabilirsin kürdanla da yapabilirsin kibrit ile de...

• Bunlarin hicbiri gercek kehribar degil. Iclerinde zar tespih yok. Hepsi yeni malzeme kimyasal bakalitten yapilma. Bunlarin icinde 2000 TL para edecek tespih bile yok. Tespihten de anlamasak yutturacaklar. 2000 TL'ye Osmanli malzeme bulunuyor...

• quote:

Orijinalden alıntı: mrwope

quote:

Orijinalden alıntı: Black Sabbath

8. Resimdeki tesbihe aşık oldum hocam. Fiyatını söylermisin. Uygunsa cebimdeki parami bile veririm

Şeker pembesi olan mı ? Ateş kehribar o 150 liraya almıştım onu

Ogrenciyim abi zor suan

• bndede çok enteresan tepih var şekli bile değişik nedir ne değildir biliorum foto atsam bilgi veririsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Victor Branco

Bunlarin hicbiri gercek kehribar degil. Iclerinde zar tespih yok. Hepsi yeni malzeme kimyasal bakalitten yapilma. Bunlarin icinde 2000 TL para edecek tespih bile yok. Tespihten de anlamasak yutturacaklar. 2000 TL'ye Osmanli malzeme bulunuyor...

1912 damgalı zardan yapılma kehribarım.Bilmediğiniz şeyler hakkında biliyormuşçasına konuşmaya gerek olmadığını düşünüyorum.Yeni malzeme kehribarlarım da var,Osmanlı ağızlıktan yapılma kehribar da var,eski zar kehribarım da var.Saygılarımla :)
     Tesbih koleksiyonu Yapıyorum ( Merak ettikleriniz )

• quote:

Orijinalden alıntı: karasimsek06

üstadım ben ankarada yusuf güney usta ile görüştüm gerçek ateş kehribar tesbihler yada damlalar çok zor bulunuyormuş daha çok eski kalemliklerden filan bozup yapılıyormuş. Ayrıca gerçek kukada artık çıkmadığı için gerçek kuka tesbih anca ninelerin filan sandıklarındaki tesbihler bozularak 33 lük yapılıyor dedi. Gerçek kuka veya damla kehribar ikibin üç binden aşşağı varmı.

Gerçek kuka derken kuka bir ağacın meyvesi aslında.Gerçek kukadan kastı el işçiliği kaliteli kukadır heralde oda 200 den başlar özellikle malatyalı Kenan usta kukaları meşhurdur,kıymetlidir.Damla kehribar gramla satılır gramına göre fiyat vermek daha doğru olur 450 liradan başlar damla kehribar.Ateş veya sıkmaya gelirsek eski saplardan,objelerden kesilerek yapılıyor.Eski malzeme daha kıymetlidir,çünkü üretimi 1940 gibi durdu ve o formül bir daha bulunamadı.Tesbihi değerli yapan malzemesi ve işçiliğidir.Sonrasında aksesuarları bunu takip eder

• Hep ilgi duydun hep aldım 30 40 liralık kayboldu devamli halen ilgiliyim ama pahalı bi Hobi malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

bndede çok enteresan tepih var şekli bile değişik nedir ne değildir biliorum foto atsam bilgi veririsiniz?

Tabiki hocam atarsanız bakarız forumca :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ButtHead

Hayırlı olsun çok güzel görünüyorlar çekmiş olduğunuz büyük boyutlu resimleri alabilir miyim izninizle bilgisayarımda ekran görüntüsü yapmak için

Ne demek tabiki :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragomir

Bide hazır yakalamışken internette tesbihane diye bi site fiyatlar çok uçuk değil sizce güvenilirmidir

Güzel site öneririm.Tesbih piyasasını felaket canlandırdılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: GüneyKampüs

Hep ilgi duydun hep aldım 30 40 liralık kayboldu devamli halen ilgiliyim ama pahalı bi Hobi malesef

1 lira da olsa 10000 lira da olsa sahip çıkmak gerekiyor.İşlevi aynı ama zevki başka oluyor :) Koleksiyonumun yarısını sevdiğim,saklayabileceğine inandığım dostlarıma verdim.Hatırlanmak adına da güzel bir obje
  • Tesbihlerinizi nerden alıyorsunuz ? Ben daha önce bu kadar çok bilinmezken tesbihcibaba'dan alıyordum. Şimdi fiyatları uçtu gitti. Her kehribara 700 üstü fiyat çekiyorlar ve inanın oranın en eski müşterilerindenim. Ateş,sıkma,oltu bir sürü tesbih aldım. Hepsi ya koptu ya da kırıldı. Sizden yer tavsiye bekliyorum. Ayrıca İstanbul bunları tamir ettirebileceğim yer biliyor musunuz ?
  • o boncuk tanesi o kadar para eder mi,plastiğe benziyor hadi kır bakalım nasıl kırıyon
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.