Bildirim
Tesbih koleksiyonu Yapıyorum ( Merak ettikleriniz )
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
o boncuk tanesi o kadar para eder mi,plastiğe benziyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oltutaşı tesbih nerede, oldu mu hiç. Söyleyeyim erzurumdaki arkadaşlara da sana hakiki tesbih göndersinler uğraşma plastiklerle
Babam bile öyle diyor :D Kehribarlara özel ilgim var,pres veya toz denilen Plastikleri koleksiyonumda tutmam -
Toplam ne kadar verdiniz ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Hornitorenk
Toplam ne kadar verdiniz ?
Onu söylemek zor eski alman zar tesbihe 2200 lira vermiştim..
Heralde 10.000 civarıdır -
quote:
Orijinalden alıntı: mrwope
quote:
Orijinalden alıntı: _ultima_
Oltutaşı tesbih nerede, oldu mu hiç. Söyleyeyim erzurumdaki arkadaşlara da sana hakiki tesbih göndersinler uğraşma plastiklerle
Oltum var 4 tane.Hepsi de hatrı sayılır abilerimden geçmiştir,hiç biri şu an hayatta değil.O plastik dediklerinin çoğu eski alman sıkması ve ateş-i kehribar.Plastik odamdan içeri giremez
Yeni başladım demişsin, hemen o kadar şeyin orjinal olacağına pek ihtimal vermedim o yüzden, bugün hakiki oltu ya da kehribar taşı tesbih oldukça pahalı, o yüzden diyorum. pahalı bir hobi
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam öncelikle koleksiyonunuz çok güzelmiş
Benim üç sorum var
1-Hocam bazı sitelerde mamut dişi(fil değil o bildiğimiz antik hayvan) tesbih satıyorlar.Benim aklım almıyor fosilden tesbih yapılamaz gibi geliyor bana.Bir bilginiz varmı o konuda?
2-Birde sıkma kehribar ve ateş kehribarı arasında ne fark var?
3-Birde tumblrda görmüştüm adamın tesbihindeki taşlardan birinin içinde küçük bir böcek vardı hiç öyle tesbih gördünüzmü veya özel bir adı varmı cidden ilgimi çekmişti
Edit:Bakın bunun gibihttps://www.tesbihcibaba.com.tr/
Tesbihcibaba | Kehribar Tesbih, Oltu Tesbih, Gümüş Yüzük ve Bebek Diş Kolyesihttp://www.tesbihcibaba.com.tr/?urun-907-her-tanesinde-sinek-fosilli-kehribar-tesbih
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ufukalper -- 15 Mayıs 2015; 0:54:58 >
-
@mrwope
guvenli bi yere kilitleyin
quote:
quote:
quote:
Oltum var 4 tane.Hepsi de hatrı sayılır abilerimden geçmiştir,hiç biri şu an hayatta değil.O plastik dediklerinin çoğu eski alman sıkması ve ateş-i kehribar.Plastik odamdan içeri giremez
Yeni başladım demişsin, hemen o kadar şeyin orjinal olacağına pek ihtimal vermedim o yüzden, bugün hakiki oltu ya da kehribar taşı tesbih oldukça pahalı, o yüzden diyorum. pahalı bir hobi
Gerçekten pahalı bir hobi.Hepsine çocuklarım gibi bakıyorum :D Plastik satıyor çoğu tesbihçiler kehribar diye.Onu anlamakta zor gerçekten biraz bu işleri anlamak gerekiyor
-
hocam resimlere bakmadim. kuka tesbih alacagim. bu konuda beni kisaca bilgilendirir misiniz?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: ufukalper
Benim üç sorum var
1-Hocam bazı sitelerde mamut dişi(fil değil o bildiğimiz antik hayvan) tesbih satıyorlar.Benim aklım almıyor fosilden tesbih yapılamaz gibi geliyor bana.Bir bilginiz varmı o konuda?
3-Birde tumblrda görmüştüm adamın tesbihindeki taşlardan birinin içinde küçük bir böcek vardı hiç öyle tesbih gördünüzmü veya özel bir adı varmı cidden ilgimi çekmişti
Edit:Bakın bunun gibihttp://www.tesbihcibaba.com.tr/?urun-907-her-tanesinde-sinek-fosilli-kehribar-tesbih
1-Yurtdışı müzayedelerden tesbih ustaları malzeme alıyor veya bir şekilde sokuluyor.Sonra onu torna yardımıyla tesbih haline getiriyorlar.Yasallığı konusunda bilgim yok ama dinazor kemiğinden yapsalar heralde varımı yoğumu verirdim :)
2-Sıkma kehribar yoğun hareli ve renk farklılıkları olur,ateş kehribar düz renktedir.Ateş kehribarının kırmızısı ve parlament mavisi dillere destandır,her erkeğin rüyasına girer :)
3-Bu gerçek kehribardır.Damla kehribar diye geçer ağaç reçinesinin birkaç milyon yılda kurumasıyla olur.O yüzden damla kehribarlar gramla satılır 50 ile 5000 dolar arasında değişiyor gramı.Fosillisinin gerçeği çok pahalıdır.Ordaki sinek veya böcek çünkü birkaç milyon yıldır onun içinde :)
-
quote:
quote:
Benim üç sorum var
Edit:Bakın bunun gibihttp://www.tesbihcibaba.com.tr/?urun-907-her-tanesinde-sinek-fosilli-kehribar-tesbih
1-Yurtdışı müzayedelerden tesbih ustaları malzeme alıyor veya bir şekilde sokuluyor.Sonra onu torna yardımıyla tesbih haline getiriyorlar.Yasallığı konusunda bilgim yok ama dinazor kemiğinden yapsalar heralde varımı yoğumu verirdim :)
2-Sıkma kehribar yoğun hareli ve renk farklılıkları olur,ateş kehribar düz renktedir.Ateş kehribarının kırmızısı ve parlament mavisi dillere destandır,her erkeğin rüyasına girer :)
3-Bu gerçek kehribardır.Damla kehribar diye geçer ağaç reçinesinin birkaç milyon yılda kurumasıyla olur.O yüzden damla kehribarlar gramla satılır 50 ile 5000 dolar arasında değişiyor gramı.Fosillisinin gerçeği çok pahalıdır.Ordaki sinek veya böcek çünkü birkaç milyon yıldır onun içinde :)
Hocam hepsine teker teker cevap verdiğiniz için teşekkürler
-
quote:
Orijinalden alıntı: Sentus
hocam resimlere bakmadim. kuka tesbih alacagim. bu konuda beni kisaca bilgilendirir misiniz?
Tabiki.Kuka alırken önce tesbihi inceleyin ona ısının.En önemli kural tabiki.Elinize alıp bakmak.Kuka tesbih aslında hem en ucuz hem en pahalı tesbihlerden birisidir.En bilinen özelliği tabiki zamanla kararmasıdır.Eğer ömürlük kuka arıyorsan Malatyalı Kenan usta kukaları efsanedir tabiri caizse.Gerçekten sokağa çıkarmaya bile kıyamazsınız.Onun dışında normal bir kuka alıp ceviz yağı kullanarak parlatıp çekebilirsiniz.Ben cevizi elimde ezer öyle sürerim kuka tesbihime,çok güzel parlatır. -
quote:
quote:
quote:
Benim üç sorum var
Edit:Bakın bunun gibihttps://www.tesbihcibaba.com.tr/
Tesbihcibaba | Kehribar Tesbih, Oltu Tesbih, Gümüş Yüzük ve Bebek Diş Kolyesihttp://www.tesbihcibaba.com.tr/?urun-907-her-tanesinde-sinek-fosilli-kehribar-tesbih
Hocam hepsine teker teker cevap verdiğiniz için teşekkürler
Rica ederim :D Varsa aklında daha soru seve seve cevaplarım.Bilgi paylaştıkça çoğalır.Valla en güzel soruyu sorana tesbih hediye edesim var
-
usta 1 kehribar yollasan 40 sene duacın olurum ya maşallah çok güzel tesbihler var. -
"Hakiki kehribar, ateş kehribar, cart curt... olum" diye ortamda fink atan ağır abilere:
"Hadi lan teneke Malatya plastiği o" derdi bir arkadaşım.
Nerede kehribar görsem aklıma bu laf gelir. -
quote:
quote:
Tabiki.Kuka alırken önce tesbihi inceleyin ona ısının.En önemli kural tabiki.Elinize alıp bakmak.Kuka tesbih aslında hem en ucuz hem en pahalı tesbihlerden birisidir.En bilinen özelliği tabiki zamanla kararmasıdır.Eğer ömürlük kuka arıyorsan Malatyalı Kenan usta kukaları efsanedir tabiri caizse.Gerçekten sokağa çıkarmaya bile kıyamazsınız.Onun dışında normal bir kuka alıp ceviz yağı kullanarak parlatıp çekebilirsiniz.Ben cevizi elimde ezer öyle sürerim kuka tesbihime,çok güzel parlatır.
sagolun hocam. peki cekerken cikardigi ses onemli midir? buna dikkat etmeli miyim?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
quote:
quote:
Tabiki.Kuka alırken önce tesbihi inceleyin ona ısının.En önemli kural tabiki.Elinize alıp bakmak.Kuka tesbih aslında hem en ucuz hem en pahalı tesbihlerden birisidir.En bilinen özelliği tabiki zamanla kararmasıdır.Eğer ömürlük kuka arıyorsan Malatyalı Kenan usta kukaları efsanedir tabiri caizse.Gerçekten sokağa çıkarmaya bile kıyamazsınız.Onun dışında normal bir kuka alıp ceviz yağı kullanarak parlatıp çekebilirsiniz.Ben cevizi elimde ezer öyle sürerim kuka tesbihime,çok güzel parlatır.
sagolun hocam. peki cekerken cikardigi ses onemli midir? buna dikkat etmeli miyim?
Ses istiyorsanız akik alın derim.İpini biraz geniş bağlayın;metroda şakır şakır millet nasıl bakıyor :D Kuka da tanelerin temizliğine bakın fazla kusurlu olmasın.Açık renk alın ki karardığını görün her geçen gün
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Lüks değil,tesbihin ederi odur.İyi bir ustanın el işçiliği sadece 500 dolardır.Bunları almasak o usta sizce işini yapabilir mi,ekmek kazanabilir mi ? Bu bir sanat aslında.Kabenin örtüsü de saf ipekten yapılmaktadır ve altın iple işlenmiştir.Bunu da israftan görmemek gerekiyor.İsraf boşa harcanan paradır,bunlar benim geleceğime,aileme,çocuklarıma bıraktığım mirastır.Asıl israf 3-5 liralık tesbihtir,kaybolunca hemen yenisini alırsınız kıymetini bilmezsiniz.Bu soru üzerinde baya tartışabiliriz :)
|
Benzer içerikler
- patrondan izin isteme mesajları
- kafamın arkası düz ne yapmalıyım
- tıraş köpüğü saça sürülürmü
- nesquik kilo aldırır mı
- multinet nakite çevirme
- çay emojisi
- galaxy unpacked
- penis nakli
- sodyum iyon batarya
- dünyanın en büyük vinci
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X