Şimdi Ara

Tesbih koleksiyonu Yapıyorum ( Merak ettikleriniz ) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
9
Favori
18.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dişlerden yapılan tesbihler ağır oluyor,fiyat biraz pahalı gelebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi tane hediye göndersene
  • Yeşil olana bittim yahu .Ne guzel duruyor.

• Istanbul da güvenilir tesbih satan yer veya site önerisi olan sevinirim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam yeşil olan ateş mi? Tamamen aynısının turuncusu var elimde babama bir askeri kehribar diye getirmiş.

• Hocam merhabalar, fotoğrafları inceledim tespihler harika duruyor imrenmedim değil. Benim özellikle kuka tespih ve kehribar tespihlere inanılmaz bir merakım var. Fakat sizin de bildiğiniz gibi iyi paralara satıyorlar bu tespihleri. Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 300 lira gibi bir bütçe ayırdım tespih alabilmek adına. İnternet ortamında daha ucuz olması sebebiyle bir araştırma yaptım ve TesbihciBaba ile TespiHouse arasında kaldım. Yaklaşık 280 lira bir para vererek su yeşili ateş kehribar tespih aldım. İyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum ama koleksiyon için iyi bir adım olur diye düşünüyorum. Fiyat bakımından uygun,dikkat çekici tespih tavsiyesi olan arkadaşlar var ise dinlemek isterim.

• boş işler, boş şeyler bunlarrr...
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.burhanbey

quote:

Orijinalden alıntı: Whenifeelit

Dini inancinizi bilmem sorgulamam. Fakat tesbih dedigimiz sey islam inancindan gelmis olup Allah zikir etmekte saymamiza yardimci olan bir esya. Ve siz toplam 10.000 lira civari bir paradan bahsediyorsunuz. Dedigim gibi dini inancinizi bilmem fakat musluman iseniz bu yaptiginiz cok yanlış

Yaptiginiz israf yanlisi var bir de ustune Dini bir esya olup. Her cekisinde Allahi hatırlayacağin bir esyada boyle buyuk israf.bence buyuk bir günah.

Tabiki de benim gkrevim sadece uyarmak.

Ne demis gavurlar "your life your chojce"

Lüks değil,tesbihin ederi odur.İyi bir ustanın el işçiliği sadece 500 dolardır.Bunları almasak o usta sizce işini yapabilir mi,ekmek kazanabilir mi ? Bu bir sanat aslında.Kabenin örtüsü de saf ipekten yapılmaktadır ve altın iple işlenmiştir.Bunu da israftan görmemek gerekiyor.İsraf boşa harcanan paradır,bunlar benim geleceğime,aileme,çocuklarıma bıraktığım mirastır.Asıl israf 3-5 liralık tesbihtir,kaybolunca hemen yenisini alırsınız kıymetini bilmezsiniz.Bu soru üzerinde baya tartışabiliriz :)

Alıntıları Göster
    Merhaba,

Aslında dediğiniz gibi değil. İslam kültüründen gelmiyor. Aşağıdaki videoda bu konuya da değiniyorum.

Tesbihler hakkında bilgiler

• Konuyu yeni gördüm naçizane bir parça da ben göstereyim dedim. Has damla kehribardır. Kehribarın babasıdır, sıkma vs vs boş hepsi günümüzde plastikten yapılır. Ha vardır orjinal sıkmalar ama bu oran oldukça düşüktür zaten olan da maliyetlidir. Elimdeki tespih gramaj olarak satılır dolar üzerinden.
     Tesbih koleksiyonu Yapıyorum ( Merak ettikleriniz )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Balleyci -- 8 Kasım 2018; 14:9:13 >

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.