Şimdi Ara

Tesbih koleksiyonu Yapıyorum ( Merak ettikleriniz ) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
169
Cevap
9
Favori
18.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk resimleri camiden alttakileri google amcadan almışsın gibi geldi bana ama hayırlısı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonyu S kullanıcısına yanıt
    İspatlama ihtiyacı duymuyorum ama yaşının 18 altı olduğunu düşünerek bu fotoğrafları atıyorum :)
    Bu mesaja eklenen görseller:

Tesbih koleksiyonu Yapıyorum ( Merak ettikleriniz ) Tesbih koleksiyonu Yapıyorum ( Merak ettikleriniz ) Tesbih koleksiyonu Yapıyorum ( Merak ettikleriniz )

• quote:

Orijinalden alıntı: Haleluyah

merhaba arkadaşlar,
    yeni bir konu açmak istemedim açıkcası başka konu da bulamadım, agır bir tesbih arıyorum yardımcı olabilir misiniz?
    çok renkli bi şey olsun istemiyorum uzman arkadaşlara seviniyorum...

Gümüş işleme Erzurum işçiliği kuka tesbih mevcut elimde.Koleksiyonluktur yapımı da maliyeti de oldukça masraflı bir tesbih.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Tesbih koleksiyonu Yapıyorum ( Merak ettikleriniz )

•  Tesbih koleksiyonu Yapıyorum ( Merak ettikleriniz )

• tesbih koleksiyonu için kesinlikle bakmanız gereken bir site
    https://www.aniyuzuk.com/
    Tesbih Modelleri, Tesbih Fiyatları & Tesbih Çeşitleri - 2020 Fırsatı
    http://www.aniyuzuk.com/tesbih
    her bütçeye hitap eden tesbihler var özellikle kehribar, oltu ve gümüş tesbihler bakmaya değer. ayrıca tercihinize göre doğal taşlı ve ağaç tesbihleri de mevcut.

kehribar tesbihler için
    Kehribar Tesbih | Orijinal Kehribar Tesbih Fiyatları 2020 Fırsatları
    http://www.aniyuzuk.com/kehribar-tesbih

oltu tesbihler için
    Oltu Tesbih & Erzurum Oltu Taşı Tesbih Fiyatları
    http://www.aniyuzuk.com/oltu-tasi-tesbih

gümüş tesbihler için
    Gümüş Tesbih Modelleri ve Fiyatları | Anı Yüzük
    http://www.aniyuzuk.com/gumus-tesbih

• Fil dişi veya deve kemiği tesbih var mı ustad ?
  • hocam oltunun ne gibi faydalarını görüyorsunuz? ve diğer taşların
  • Xanax70 kullanıcısına yanıt
    İkiside vardı hocam;sevdiğim insanlara hediye ettim.

Kemik tesbih sevmiyorum;çekimi keyifli olmuyor

• möhendist kullanıcısına yanıt
    Hangi tesbih olursa olsun hocam Meşk ediyor oluyorum ve bu beni bu hayat yorgunluğundan uzak tutuyor,rahatlatıyor.

Taşların özellikleri var farklı farklı;ama bunu ben placebo olarak nitelendiriyorum.

Oltu taşının çekimi hoşuma gidiyor,keyif veriyor.Kehribar ve oltu taşlarını severim

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.burhanbey

Hangi tesbih olursa olsun hocam Meşk ediyor oluyorum ve bu beni bu hayat yorgunluğundan uzak tutuyor,rahatlatıyor.

Taşların özellikleri var farklı farklı;ama bunu ben placebo olarak nitelendiriyorum.

Oltu taşının çekimi hoşuma gidiyor,keyif veriyor.Kehribar ve oltu taşlarını severim

Hocam boyle kaliteli tespihleri alabilecegim yerler soyleyebilir misiniz bana malum herkese guven olmuyor bu tespih işi sıkıntılı dolandiriciliga acik bir dal

• Berkayra B kullanıcısına yanıt
    Tesbih ustalarını tanımanız ve iletişime geçmeniz en sağlıklısı ve en az maliyetlisi olur.Onun dışında Kapalı Çarşıdan da alabilirsiniz.10 liradan 100.000 liraya kadar ne ararsanız bulursunuz.Almak istediğiniz renk,özellik,ölçü,usta varsa bana özelden yazın size yardımcı olurum

• 3 yıldır tesbih merakım var her hafta gider bakarım başka şehirleri bilmem fakat ankarada gerçek kehribar tesbih yapan bir kaç yer biliyorum. Geri kalanıda zaten tesbihçiler kahvesinden 20 liraya 100 liraya alıp hacıbayramda 200 e 300 e ticaretini yapıyor. gerçek kehribarla sahte kehribarı ayırt etmek çok zor şahsen ben 3 yılımı verdim edemiyorum. o iğne batırmak toz çekmek hepsi içimiz rahatlasın diye kimi zaman işe yarayan şeyler.

Gerçek kehribar Damla Kehribardır.

Ateş Sıkma Osmanlı kehribarı vs bunların hepsi formüller ile yapılır. Renk değiştirir, esans sürersin 2-3 hafta koku verir kokulu ip takarsın 2 ay kokar.
    ama damla kehribarı çok farklı birşey.

Ankarada oturan arkadaşlar ağır abilerin ellerinde gördüğü 300-500 e aldım dedikleri tesbihleri ulus tesbihçiler kahvesinden cumartesi pazar günleri 50 100 arası fiyata bulabilirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Covboy0606

3 yıldır tesbih merakım var her hafta gider bakarım başka şehirleri bilmem fakat ankarada gerçek kehribar tesbih yapan bir kaç yer biliyorum. Geri kalanıda zaten tesbihçiler kahvesinden 20 liraya 100 liraya alıp hacıbayramda 200 e 300 e ticaretini yapıyor. gerçek kehribarla sahte kehribarı ayırt etmek çok zor şahsen ben 3 yılımı verdim edemiyorum. o iğne batırmak toz çekmek hepsi içimiz rahatlasın diye kimi zaman işe yarayan şeyler.

Gerçek kehribar Damla Kehribardır.

Ateş Sıkma Osmanlı kehribarı vs bunların hepsi formüller ile yapılır. Renk değiştirir, esans sürersin 2-3 hafta koku verir kokulu ip takarsın 2 ay kokar.
    ama damla kehribarı çok farklı birşey.

Ankarada oturan arkadaşlar ağır abilerin ellerinde gördüğü 300-500 e aldım dedikleri tesbihleri ulus tesbihçiler kahvesinden cumartesi pazar günleri 50 100 arası fiyata bulabilirler.

Kesinlikle katiliyorum.Gercek kehribar damla kehribardir ve sadece baltık ülkeleri civarinda cikarilmaktadir. Polonya gibi yerlerde de sadece kehribar isiyle ugrasan kuyumcular vardir.En degerlisi de fosillilerdir.

Diger degerli tesbih türü ise bakalittir .Bunlarin degerli olmasinin sebebi ise kisa bir sure uretilmesi ve uretiminin durdurulmus olmasidir.osmanli sıkma kehribari olarak bilinirler bu tesbihler.

Günümüzde yüzlerce sitede satılan binlerce sıkma kehribarin hepsi yeni üretim formal kimyasaldir.Osmanli kehribarina göre daha ucuzdurlar.yani 100 lira civarina bile sıkma bulabilirsiniz ki tamamen kimyasaldir.onlarin 150 lira filan etmesinin bi sebebi de kazaz puskulleridir.Kazaz puskuller de 50 lira civari eder.

Gelelim toz kehribara.Toz kehribar dedigimiz sey ise sadece plastikdir.Evet sadece plastik.5 liraya da bulursunuz 50 liraya da....toz kehribar alip plastik cekeceginize kuka alin cok daha iyi olur sizin icin...

Ha bu arada ,yurtdisinda cikarilan kehribarin graminin fiyati 5 -20 dolar arasi degismektedir.Bir tesbih icin 50 -70 gram arasi yetebilir.Gerisini siz hesaplayin artikAma fosilli olursa cok daha pahali olur.Her tanesinde fosil olan bi damla kehribar yaklasik 50 bin lira edebilir.

Saygilar....

Bilgilendirebildiysek ne mutlu bize...

edit: sıkma ates cart curt inanmayin hepsi yeni dokum plastik sentetik malzeme, onun yerine bi kuka falan alin elinizde kanserojen sallamayin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHADOW -- 3 Temmuz 2021; 16:36:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.burhanbey

Tesbih ustalarını tanımanız ve iletişime geçmeniz en sağlıklısı ve en az maliyetlisi olur.Onun dışında Kapalı Çarşıdan da alabilirsiniz.10 liradan 100.000 liraya kadar ne ararsanız bulursunuz.Almak istediğiniz renk,özellik,ölçü,usta varsa bana özelden yazın size yardımcı olurum

Bu da bizden hocam...

Bu arada yaş kaç acaba ögrenebilrmiyim.

Bu konularda tecrübelisiniz galiba.

Ben de biraz bilgili sayilirim da.

Ama para olmadigi icin benim koleksiyon biraz zayıf.

Malum ögrencilik...

• Güzel Konu;
    Trabzon Kazaziye el örmesi tespih hakkında bilginiz var mı?
    Nasıldır? Kullandıkça siyah kısımları açılma yapar mı? Kullandıkça elleri boyar mı? Ağır mıdır, hafif midir?
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHADOW -- 3 Temmuz 2021; 16:36:50 >
  • Benim tesbihlerim çok anlamam güzel değerli olanlar hangileridir

• Benimde ufak çapta bir koleksiyonum var ama açıkcası atmaya utanıyorum.Henüz maddi anlamda yüksek tesbihler alamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sev7nn -- 1 Nisan 2018; 23:58:56 >
  • Yok sıkmaymış yok ateşi bilmem neymiş onların hiç biri has kehribar değil. Etrafta yüz ikiyüz liraya sıkma diye plastikleri kakalıyorlar etrafa

• Bilindik bir tesbih ustasının oğluyum soruları alayım :)

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.