Üç ay'ı aşkın bir süredir bu bölümün tüm mesajlarını (eskiler dahil) okudum, hatta çoğunu iki kez.... Öncelikle bu forumda içtenlikle bigisini paylaşan, yardımcı olmaya çalışan tüm üyelere minnet ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum.. Sağolun ,varolun ,sizin sayenizde çok şey öğrendim, hakkınızı helal edin.. Ancak hala İNTEL'mi ,AMD'mi karar veremedim .Ben 9 senedir bilgisayar kullanıyorum ,oyun(kağıt oyunları ve satranç hariç) ve o/c 'a hiç ilgim olmadı ,bundan sonra da olacağını sanmıyorum. Benim işim ağılıklı olarak internet(download) , borsa progamları ve ofis programları. Beni yaklaşık 5 sene idare edecek bir bilgisayar ( bu üçüncü olacak) istiyorum.Çoğu parçanın (bellek,dvd-rw,hdd,adsl modem,yazıcı,klavye&maus)kararını verdim. Yardım rica ettiğim konular şunlar: 1- AMD'den a) 757 amd 64 2800 + asus K8N'mi ? yoksa b) 939 AMD 64 3000+venice ve EPOX -9NPAJ 'mı ? veya İNTEL'den a)P4 2667 LGA +915GEV(tercihim) veya 915GUXLK yoksa b)P4 3000 64 LGA + 915GEV veya 915GUXLK'mı ? 2- 300 watt'lık AOPEN kasa yeterli olur mu ? 3- Minimum 8 saatini bilgisayar başında geçiren biri olarak aşağıdaki LCD'lerden hangisi bana uygun ? : 1-PHILIPS 170S6F , 2-PHILIPS 170B6C , 3-SONY SDM HS75, 4- SONY SDM HS75P . İlgi ve yardımlarınız için simdiden teşekkürler...
ilk olarak hoşgeldin
939 AMD 64 3000+venice ve EPOX -9NPAJ tabiiki iyi bir seçim olur seni rahat 5 saene hatta daha fazla idare eder
LCD monitör konusunda sana diyeceğim Sony alma ama diyorsanki bnm param çok düşük kaliteye daha fazla para veririm hiç sorun değil hemen al ama sony nin 25 ms lik modelleri bile hyundai lg philips gibi markaların 8ms lik modellerinden pahalı eğer tüm forumu okuduysan bi ara bu konu çok tartışılmıştı orda gerçekten testleriyle beraber iyi lcd marka ve modelleri verilmişti oraya bi aratıp bakarsan en iyi kararı verirsin lcd konusunda kolay gelsin
quote:
Orijinalinden alıntı: wawer
Üç ay'ı aşkın bir süredir bu bölümün tüm mesajlarını (eskiler dahil) okudum, hatta çoğunu iki kez.... Öncelikle bu forumda içtenlikle bigisini paylaşan, yardımcı olmaya çalışan tüm üyelere minnet ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum.. Sağolun ,varolun ,sizin sayenizde çok şey öğrendim, hakkınızı helal edin.. Ancak hala İNTEL'mi ,AMD'mi karar veremedim .Ben 9 senedir bilgisayar kullanıyorum ,oyun(kağıt oyunları ve satranç hariç) ve o/c 'a hiç ilgim olmadı ,bundan sonra da olacağını sanmıyorum. Benim işim ağılıklı olarak internet(download) , borsa progamları ve ofis programları. Beni yaklaşık 5 sene idare edecek bir bilgisayar ( bu üçüncü olacak) istiyorum.Çoğu parçanın (bellek,dvd-rw,hdd,adsl modem,yazıcı,klavye&maus)kararını verdim. Yardım rica ettiğim konular şunlar: 1- AMD'den a) 757 amd 64 2800 + asus K8N'mi ? yoksa b) 939 AMD 64 3000+venice ve EPOX -9NPAJ 'mı ? veya İNTEL'den a)P4 2667 LGA +915GEV(tercihim) veya 915GUXLK yoksa b)P4 3000 64 LGA + 915GEV veya 915GUXLK'mı ? 2- 300 watt'lık AOPEN kasa yeterli olur mu ? 3- Minimum 8 saatini bilgisayar başında geçiren biri olarak aşağıdaki LCD'lerden hangisi bana uygun ? : 1-PHILIPS 170S6F , 2-PHILIPS 170B6C , 3-SONY SDM HS75, 4- SONY SDM HS75P . İlgi ve yardımlarınız için simdiden teşekkürler...
kullaıdın ıse gore kesınlıkle ıntel ıslemcı almalısın tavisyem yenı 64bit ıntel 3.0 ve 945 chipsetlı bır mobo alman onboard vga kullanıcaksan 300 watt yeterlı olur ama yuksek guculu bır vga kullanıcaksan en az 350 watt a ıhtıyacın olucaktır
amd yada intelin seni 5 sene idare edecek işlemcileri var ama borsa download falan diyosun ki intel alman daha mantıklı ancak 5 yıl hep aynı konulara ağırlık vermeyeceğini de hesaba katmalısın web in dediği gibi bilgisayarın kıymetini bilmelisin en az 350w lazım
Burada ayırdığın bütçeyide belirtseydin yardım etmek daha kolay olurdu.Öncelikle gelecek 64 bit işlemcilerin olacak gibi gözüküyor.İntelin 64 bitleri yeni çıktığına göre ki anakartları şu an biraz pahalı.Ama AMD almışsın İntel almışsın aslında öyle kafa göz çıkaracak gibi değil aralarındaki fark bana göre.Ben AMD 64(S 754) kullanıyorum.İşlemcimden de çok memnunum.Yalnız Amd alacaksan anakartı Epox seç bence.Adamlar AMD konusunda uzman. Bu arada kasanın güç kaynağını da min.350 w seçmelisin ve orta seviye bir kasa almalısın.(Aopen ve ya Asus gibi) Şimdiden hayırlı olsun.
Mademm uzun süreli kullanacaksın :
İşlemci En az Amd 64 3200+ s939 olmalı.
Anakart ileriye dönük olması için şu özellikler taşımalı,markasına sen karar ver:
NFORCE4 SLI 2 ADET PCI EX x16 portu olmalı.
DUAL DDR2 RAM DESTEĞİ OLMALI.
PCI portu en az 3 adet olmalı.
Kasayı sen beğen.
Güç Kaynağı En az 600watt olmalı (SLI için)
DVD Writer Pioneer alabilirsin
Ses Kartı Audigy2 olmalı (Eğer onboard sesten hoşlanmazsan)
Anakartta 1394-Firewire girişi ve en az 8 USB 2.0 port olmalı (Hepsinde var gerçi)
Ram ler en az 1 Gigabyte olmalı.(Dual DDR2 533 Mhz Kingston)
Kasada fazladan en az 2 adet FAN olmalı.
Hard Disk SATA 8 MB ÖN BELLEKLİ OLMALI(Kapasitesi sana kalmış)
Kaliteli Klavye ve mouse kullanmalısın.(Çalışmada aksamalar olmaması için.)
Ekran Kartı olarak 150 dolar civarı bir tane şimdilik yeter.(Sana kalmış-Geforce 6x Ya da Radeon XX) "SE" versiyonlardan alma sakın.
Monitor alırken dikkat etmelisin.
Özellikle LCD istersen.(Samsung olabilir mesela.)
Ama almadan test et, Çalıştır.
Anakart Asus ya da Epox olabilir.
Fiyat olarak 1 milyarı geçer herhalde :)
Savage Warrior'un bazı önerileri çok aşırı olmuş... O sistem çok pahalıya çıkar. Masaüstü işlemler için intel tercihi AMD'ye göre biraz daha mantıklı. Intel versiyonları hakkında da fazla bilgim olmadığı için bu konuda yorum yapamam. Ancaaaakkk...! AMD tercih edersen 939 socket 3000+ ya da 3200+ alabilirsin. Buna uygun olarak da EPOX EP-9NPAJ (NVIDIA nForce4, GLAN, SATA, RAID,S939) anakart. Çift Ekran kartına falan ihtiyacın olmaz. PCI-X bir ekran kartı almalısın...Kesene göre 6600 ya da 6600 GT tercih edebilirsin. 350 Watt'lık bir Aopen seçmeni tavsiye ederim... Asus'lardan da çok daha şık ve asil durur ayrıca. LCD ekran konusuna gelince... Son zamanların en gözde 17'' LCD'si Hyundai.
Bütünleşik speaker tasarımı ile masanızda daha çok yer açın! 8 ms tepki süresi ile daha yüksek görüntü performansı 17.1" Speaker'lı Multimedya LCD
700:1 kontrast oranı 300 cd/m2 parlaklık 150 derece yatay görüş açısı 135 derece dikey görüş açısı 31-80 kHz yatay tarama 56-60 Hz dikey tarama Yatay Nokta Aralığı 0,264mm ( HXV) Maksimum Çözünürlük 1280x1024@75Hz 15-pin D-sub bağlantı 16.7 milyon renk VESA DDC 1/2B Plug and Play VESA DPMS güç yönetimi Max Güç tüketimi : 45 Watt TCO'99/2003 serfikalı Entegre 2x 2Watt speaker Dahili güç adaptörü Opsiyonel yüksekliği ayarlanabilir ve dönebilir stand
En iyi teknik özellikler neredeyse bu monitörde toplanmış... Gigatek'ten veya bir başka ''Sıfır Ölü piksel'' garantisi veren herhangi bir yerden temin edebilirsin... 300$+KDV gibi bir fiyatı var.
Ayrıca bir de Harici ses kartı tavsiye ederim... müzik falan dinleyeceksen vasat olmayan bir hoparlörle. bunun içinde Zoltrix Nightingale pro 6 ses kartı tavsiye ederim. 20$+KDV gibi bir fiyatı var... Altın kaplama ses çıkışları var, ve onboard ses kartlarına kıyasla çok bariz şekilde iyileşiyor ses. Daha fazlasına da bizim için gerek yok zaten.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme