Şimdi Ara

Teşekkürler, Saygılarımla, İyi günler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu tarz hitaplara karşı iticilik duyanlar var mı ? Yapmacık geliyor bana, size de böyle gelmiyor mu ? Mesela bir mağazaya girince adam teşekkürler diyor çıkarken. Ama içinden ne sövüyordur, paspasa basmadan girdiğin için. Bir de güleryüzle demezler mi. Ya da saygılarımla. Hehehe. Saygı duyan mı kaldı yahu birbirine bu devirde ? İyi günler zaten artık duygusal anlamını yitirdi bana göre. Bence artık bu tarz sahte ve formalite icabı kullanılan yalancı hitaplara bir son verelim.

not : her teşekküre etmiyorum bu lafı, sadece abartanlar ve alışkanlık haline getirmişler için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şairim ben -- 8 Ocak 2010; 18:27:25 >

• girdiğim yeri beğenmemişsem ne teşekkür ederim nede iyi günler derim. ama beğendiysem bunu içimden gelerek söylerim.
  • Mağaza,kafe vb gibi yerlerde asıl amaç müşteri memnuniyeti olduğundan dolayı bu gibi hitaplar sıklıkla kullanılmaktadır.Belki paspasa basmadan girdiğin için içinden binlerce küfür ediyor karşındaki insan fakat neticede mesleği,ekmek parasını o işten kazanıyor;dolayısıyla ilgilenmek,bu kelimeleri kullanmak zorunda.
    Saygı mı kaldı bu devirde demişsin fakat saygıdan kimseye zarar gelmez.Yapmacık bile olsa.

Saygılar.
  • Yazdığın nottan anladım ki bu konuyu çok gereksiz yere açmışsın.

İnsanların zaten birbirine saygısı kalmadı diyorsun bu söylediğin nezaket sözcüklerini kullanmadıkları yada kullanmadığımız takdirde insan içi ilişkiler diye bir şeyde kalmaz yavaş yavaş. Deyim yerindeyse ot gibi yaşarız. İnsan hayatında karşısındakiyle daha iyi anlaşabilmek için bu ifadeleri istemesede kullanıyor. Şahsen her defasında ( karşımdaki soğuk bir dükkan sahibi yada insan olmadığı sürece) içimden gelerek kullanıyorum.

Bunlar ahlak kuralları içinde yer aldığı için kullanılmadığı yerde ne ahlaktan bahsedilebilir ne de samimilikten. İster söyle ister söyleme. İnsanları her zaman gerçekçi olmasada birbirinden soğutmayan kelimeler bunlar
  • bende diyorum ki, artık dediğinin farkında olmadan bile diyorsun, ağız tiryakiliği bu, saçmalığından bahsettim sadece, içten değil çünkü, formalite icabı. aslında sahte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.