Şimdi Ara

Tesisat, Kombi sorunlar vs. ÜŞÜYORUZ REİS. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
0
Favori
34.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 9 köyden kovuldum

üstün körü okudum ama diğer arkadaşlar affetsin beni.. bu kombi o daireye bence yeter.. ukalalık yapıyor gibi görünebilirim. bana göre sorun en başta izolasyon ve birte alttan döşenen tesisat kollektör sitemimi diyorsunuz işte o.. zaten bina izolasyonsuz ve soğuk.. birde önce borular tabandan ilerledikleri için beteonu ısıttıktan sonra evi ısıtacak. çok olucam ama tesisatı yeni kombi yerine yeterli petek eklemelerini yapın tesisatı iptal edin bakır tesisatı üstten döşetin bakın ısınıyormusunuz ısınmıyormusunuz.. ama her durumda çok gaz parası ödeyeceksiniz. izolasyonunuz olmadığı için.. fakat üstten döşenecek bir tesisatla kesinlikle ısınacaksınız. bakır olursa çokta sağlıklı olacaktır kombinin ömrü açısından. çünkü bakır tesisatta suyun sürtünme sayısı nerdeyse sıfır. vede oksijen geçrimi plastik tesisata gör yok. eşanjörlerde yosun olayı olmayacak ve ömür uzayacak hatta sıcak su tesisatınızı bile bakır tesisata çevire bilseniz.. hatam varsa herkezden özür dilerim.. plastik üstten tesisat kesinlikle bakırdan bir boy büyük boru çapı seçilmeli tesisatçılar dinlenmemeli.. öyle yoğuşma olayı vs durumlarına çok dikkat edilmeli çok büyük bir kar yok çünkü.. kombinize gelecek olursak ne kadar kötülensede baymak ocean luna nın bir alt modeli eco modelini kullanıyoruz. eşek gibi kombi affedin. yenileri ve baxi grubu bilmiyorum. italyan grubu bence iyi.. zamanında plastik tesisatt az çektirmemişti yanlız bu kombi bize bakıra çevirdik belki 6-7 yıl hiç arızasız çalıştı dah dün ilk arızasını verdi inanın.. oda elektrikten olabilir diye düşünüyorum 2 de bir ampüllerde patlıyor mutfakta.. gel görki tedaş (ayedaş)yalancı ve sabit elektrik veremediğini kabul etmiyor.. her şeyi fotoladım saati saatine video çektim. kime anlatıcan tek taraflı... şikayet var sitesine bile birkez dönüş yapmamışlar.. şimdi özelleşti dahamı iyi olcak inanmam daha kötü olacak görürsünüz.. aktaş çomu iyiydi?

Merhaba;
    Ukalalık olur mu hiç, herkesin fikrine ihtiyacımız var burada,

yazdıklarınızı okudum, genel itibarıyla tesisatı devre dışı bırakıp, üstten tesisat döşetmeyi tavsiye ediyorsunuz ama bu sefer masrafım çok daha fazla olacak, ayrıca peteklerin içindeki kıvrımlı demir çok az, yani 2. sınıf petekler. Petekleri değişmem yine gerekecek, artı olarak testisat döşeteceğim. Bu masraf yerine binayı izole edebilirim heralde. Çok bilgim yok ama sonuçta tesisat çektirmek de baya bir maliyetli iştir. Artı olarak evin heryeri kırılacak, dökülecek.

Benim kafamda şu var,
    petekleri ve kombiyi satıp, yeni bir yoğuşmalı kombi alacağım (26.000 kcal lik).
    Petek boyunu toplamda 12 metreye çekeceğim. Böylece hem yoğuşmadan fayda sağlayacağım hem de petek boyları arttığı için daha fazla ısı verecek ortama.

Zaten şuanki mevcut petekleri ve kombiyi saatım, yeni petekleri ve kombiyi aldığım zaman teslim almaya gelecekler eskilerini. Orada çok bir kaybım yok.

Önümüzdeki kış içinde sitede herkes anlaşabilirse binaları (toplam 10 bina var) mantolama yapacağız, en ekonomik ve iyi şekilde ancak o zaman ısınacağım heralde. :)

TEDAŞ, İĞDAŞ ve sonu DAŞ la biten herşeyden nefret ettim, kombimi yoğuşmalı yapıyorum diye 200 TL civarında proje masrafı alıyorlar. Böyle soygun yok.

fikirleriniz için çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

quote:

Orijinalden alıntı: data123

Sistem 75 - 65 Dereceye göre

Salon : 600 PKKP 4,5 metre ( paylaştır )
    Oturma Odası : 600 PKKP 1,2 metre
    Yatak Odası :600 PKKP 1,5 metre
    Çocuk Odası :600 PKKP 1,1 metre
    Mutfak : 600 PKKP 1 metre
    Hol : 600 PKKP 1,2 metre ( paylaştır )

Toplam : 600 PKKP 10,5 metre Demirdökümplus veya ECA

Kombi olarakta bunu alabilirsin
    VİESSMANN VİTODENS 100-W (22.360) YOĞUŞMALI KOMBİ
    http://www.kombice.com/yogusmali-kombi-viessman/122-vitodens-100-w-22360-youmali-kombi.html
    http://www.bykombi.com/index.php?do=catalog/product&pid=225

Selam Üstad,
    Evde yalıtım olmadığı için ve alt kat boş olduğu için senin verdiğin ölcüleri bir miktar arttırdım.
    Şöyleki

Mutfak 80 cm
    Salon(3adet) 60cm
    200 cm
    200 cm
    Hol 200 cm (mutfakla komşu olan duvardan delik açarak hole geçireceğim tesisatı)
    O.Odası 200 cm
    Ç.Odası 130 cm
    Y.Odası 130 cm
    toplam 1200 cm

Petek boyları 12 metre olduğu için kombimi de değiştirip
    [ECA] CONFEO PREMİX 26.000 KCAL/H YOĞUŞMALI KOMBİ alacağım.

Yarın gideceğim siparişler için.
    Bu arada petekler için alttan bağlanılanlardan (kompakt venilli) almaya çalışacağım ama hiçbiryerde bulmamıştım, umarım yarın demirciler sitesinden bulabilirim.

• arkadaşlar Benim kombide su basıncı sürekli yükseliyor..

dün eve geldiğimde 4 ün de sonuna dayanmıştı kırmızının en sonundaydı ne olmuş olabilir.?
  • quote:

quote:

üstün körü okudum ama diğer arkadaşlar affetsin beni.. bu kombi o daireye bence yeter.. ukalalık yapıyor gibi görünebilirim. bana göre sorun en başta izolasyon ve birte alttan döşenen tesisat kollektör sitemimi diyorsunuz işte o.. zaten bina izolasyonsuz ve soğuk.. birde önce borular tabandan ilerledikleri için beteonu ısıttıktan sonra evi ısıtacak. çok olucam ama tesisatı yeni kombi yerine yeterli petek eklemelerini yapın tesisatı iptal edin bakır tesisatı üstten döşetin bakın ısınıyormusunuz ısınmıyormusunuz.. ama her durumda çok gaz parası ödeyeceksiniz. izolasyonunuz olmadığı için.. fakat üstten döşenecek bir tesisatla kesinlikle ısınacaksınız. bakır olursa çokta sağlıklı olacaktır kombinin ömrü açısından. çünkü bakır tesisatta suyun sürtünme sayısı nerdeyse sıfır. vede oksijen geçrimi plastik tesisata gör yok. eşanjörlerde yosun olayı olmayacak ve ömür uzayacak hatta sıcak su tesisatınızı bile bakır tesisata çevire bilseniz.. hatam varsa herkezden özür dilerim.. plastik üstten tesisat kesinlikle bakırdan bir boy büyük boru çapı seçilmeli tesisatçılar dinlenmemeli.. öyle yoğuşma olayı vs durumlarına çok dikkat edilmeli çok büyük bir kar yok çünkü.. kombinize gelecek olursak ne kadar kötülensede baymak ocean luna nın bir alt modeli eco modelini kullanıyoruz. eşek gibi kombi affedin. yenileri ve baxi grubu bilmiyorum. italyan grubu bence iyi.. zamanında plastik tesisatt az çektirmemişti yanlız bu kombi bize bakıra çevirdik belki 6-7 yıl hiç arızasız çalıştı dah dün ilk arızasını verdi inanın.. oda elektrikten olabilir diye düşünüyorum 2 de bir ampüllerde patlıyor mutfakta.. gel görki tedaş (ayedaş)yalancı ve sabit elektrik veremediğini kabul etmiyor.. her şeyi fotoladım saati saatine video çektim. kime anlatıcan tek taraflı... şikayet var sitesine bile birkez dönüş yapmamışlar.. şimdi özelleşti dahamı iyi olcak inanmam daha kötü olacak görürsünüz.. aktaş çomu iyiydi?

Merhaba;

yazdıklarınızı okudum, genel itibarıyla tesisatı devre dışı bırakıp, üstten tesisat döşetmeyi tavsiye ediyorsunuz ama bu sefer masrafım çok daha fazla olacak, ayrıca peteklerin içindeki kıvrımlı demir çok az, yani 2. sınıf petekler. Petekleri değişmem yine gerekecek, artı olarak testisat döşeteceğim. Bu masraf yerine binayı izole edebilirim heralde. Çok bilgim yok ama sonuçta tesisat çektirmek de baya bir maliyetli iştir. Artı olarak evin heryeri kırılacak, dökülecek.
    hayırlı olsun. satmışsınız kombinizi. ben sadece plastik tesisatın dezvantajlarından dolayı bu şekilde konuşmuştum. gerçi sizin sisteminiz farklı kolay kolay tıkanma olmaz. tek dezavntajı önce betonu ısıtıp sonra sonra evi sıtacaksınız. o açıdan ben bu şekilde öneride bulunmuştum:)) siz buraya basit bir çizim yaparsanız benden burda çok bilgili arkadaşlar var. size daha çok yardıcı olacaklardır. daş lardan ve taşlardan aynı görüşteyim:)) ben artık kombi değişimi olayında 2. el eski sağlam kombilerden alıp revizyondan geçirtip igdaşa haber vermeden değiştiricem öyle havadan para kazanmak yok.. eski kombi dememdeki meseleyse gerçekten eskiler daha iyi.. özellikle 10 yıl önceki seriler mükemmel şimdikilerin hepsi nazik. yoğuşmalı kombi olayınada pek inanamıyorum. ama doğrudur karşı çıkmıyorum üstad maxfocus un yazılarına göre konuşuyorum yoğuşmalı kombiler konusunda.. buarada selam kendisine klima soruları olmuştu o aralar başka bir konuya takmıştım bunca yardımlarına karşı biraz ayıp ettim. ona dönmemekle.. ama o doğrusunu bulmuştur:)) içim rahat.. ben sadece kullandığımı net olarak iyi veya kötü şeklinde öneririm ama diğer konularda sağdan soldan aldığım bilgilerle hareket ederim.. o ise fikrini konuşturuyor.. üstad daikin diyorum buradan size detay sorarsanız burdayım herkeze selam..

Benim kafamda şu var,
    petekleri ve kombiyi satıp, yeni bir yoğuşmalı kombi alacağım (26.000 kcal lik).
    Petek boyunu toplamda 12 metreye çekeceğim. Böylece hem yoğuşmadan fayda sağlayacağım hem de petek boyları arttığı için daha fazla ısı verecek ortama.

Zaten şuanki mevcut petekleri ve kombiyi saatım, yeni petekleri ve kombiyi aldığım zaman teslim almaya gelecekler eskilerini. Orada çok bir kaybım yok.

Önümüzdeki kış içinde sitede herkes anlaşabilirse binaları (toplam 10 bina var) mantolama yapacağız, en ekonomik ve iyi şekilde ancak o zaman ısınacağım heralde. :)

TEDAŞ, İĞDAŞ ve sonu DAŞ la biten herşeyden nefret ettim, kombimi yoğuşmalı yapıyorum diye 200 TL civarında proje masrafı alıyorlar. Böyle soygun yok.

• kollektör ile kombi arasındaki hattı 32 lik boru ile tadilata sokmadan verimli bir ısınma elde edemeyeceğiniz kanısındayım . Çünkü tesisattaki suyun debisi düşük olacağından radyatörlerin üst kısımları ısınacak alt kısımları ılıman olacaktır.

Evi kırmak dökmek istemiyorsunuz bunu anlıyorum ; fakat bir süre sonra buna mecbur olduğunuzu anlayacaksınız. Sizin adınıza çok üzgünüm malesef bunu eninde sonunda yapmaya mecbursunuz . Bu sebeple her fırsatta söylüyorum iyi bir kalorifer tesisatı çok ama çok önemli.
  • Evet malesef eninde sonunda bunu yapmam gerektiğini biliyorum. Ama o işi en sona bıraktım. Zaten onu da yaptığımda hiçbir başka sorun kalmıyor. (benim yapabileceklerim) Birtek evin mantolaması kalıyor ki, onu da zaten seneye yaptıracağız.
    Şuanda bile peteklerin alt tarafı ısınmıyor, bir sebebinin de bu borunun ince olmasından kaynaklandığı kanaatindeyim. (Diğer sebepleri peteklerin 2. kalite olması ve yanlış petek bağlantısı)

quote:

Orijinalden alıntı: mekanik34

kollektör ile kombi arasındaki hattı 32 lik boru ile tadilata sokmadan verimli bir ısınma elde edemeyeceğiniz kanısındayım . Çünkü tesisattaki suyun debisi düşük olacağından radyatörlerin üst kısımları ısınacak alt kısımları ılıman olacaktır.

Evi kırmak dökmek istemiyorsunuz bunu anlıyorum ; fakat bir süre sonra buna mecbur olduğunuzu anlayacaksınız. Sizin adınıza çok üzgünüm malesef bunu eninde sonunda yapmaya mecbursunuz . Bu sebeple her fırsatta söylüyorum iyi bir kalorifer tesisatı çok ama çok önemli.

• üstteki yazımı dikkatsizlikten boş atmışım çokta uzun yazmıştım boşa gitti.. sayın arkadaşım yazımın benzerini mekanik 34 arkadaşımız yazmış. sizde ok demişsiniz. gerçekten tesisat çok çok önemli aynı duruma çıkacak işlemler için boşuna masraf etmeyiniz yol yakınken siz en iyisimi buraya evinizin basit bir çizimini gönderiniz çok bilgili arkadaş var size daha iyi yardımcı olurlar. ben şahsen sadece kullandığım durumu açıkladım teknik bilgim diğer arkadaşlar kadar yoktur.

quote:

Evet malesef eninde sonunda bunu yapmam gerektiğini biliyorum. Ama o işi en sona bıraktım. Zaten onu da yaptığımda hiçbir başka sorun kalmıyor. (benim yapabileceklerim) Birtek evin mantolaması kalıyor ki, onu da zaten seneye yaptıracağız.
    Şuanda bile peteklerin alt tarafı ısınmıyor, bir sebebinin de bu borunun ince olmasından kaynaklandığı kanaatindeyim. (Diğer sebepleri peteklerin 2. kalite olması ve yanlış petek bağlantısı)

quote:

Orijinalden alıntı: mekanik34

kollektör ile kombi arasındaki hattı 32 lik boru ile tadilata sokmadan verimli bir ısınma elde edemeyeceğiniz kanısındayım . Çünkü tesisattaki suyun debisi düşük olacağından radyatörlerin üst kısımları ısınacak alt kısımları ılıman olacaktır.

• Haftasonu cumartesi günü bir tesisatçıya gittim, durumu çok iyi anlattım, sonra kaça yapacağını sordum. Evi görmeden fiyat veremem dedi.
    Gel buyur abi dedim. Getirdim eve, bana petekleri neden satıyorsun hiçbirşey yok bunlarda dedi. Bana önce gelseydin bu peteklere bir bakım bir temizlik yapardım çok güzel olurdu dedi.
    Ama madem sattın yenilerinin montajını yaparım sorun değil dedi.
    Eklemek istediğim 2 artı peteğin yerini gösterdim, hiç gerek yok dedi. Mevcut petekler yeterli dedi.
    Ben yeni petekleri istisnasız çapraz bağlantı yapmak istediğimi söyledim, başta birşey söylemedi. Kendisini öven bir iki konuşma yaptıktan sonra tesisatçının dükkana gittik tekrar.
    Dükkanda bana çapraz bağlantıya gerek yok dedi, aynı taraftan bağlayacakmış petekleri, zaten bunu deyince benim gözümden düştü. Herkes 1 metreden büyük peteklerin çapraz bağlanması gerektiğini bilir. Ya işten kaçıyor, ya da benim bilmediğim bir fikri var.
    Ne kadar tutar bu dedim, önce bana da verirsin 1 milyar dedi. Sonra ben fazla bulunca şaka yaptım, sana bir güzellik yaparız, senden çok almam gibi laflarla oyalayıp fiyat falan vermedi:)
    Benimde adetimdir işin öncesinde fiyat konuşmak, önceden başıma gelen olaylardan dolayı bunu kesinlikle yapıyorum.
    Sonra başka bir tesisatçı buldum. Petekleri çapraz bağlamayı, kombi montajını, yeni peteklerin montajını 400 TLye yapacağını söyledi. (Evi hiç görmeden.)
    2. tesisatçı arkadaşa tüm peteklere ECA termostatik vana takacağımı söyledim. Sakın takma dedi.
    Olumsuz yönleri şunlarmış,
    Benim ev gibi soğuk evlerde (3 cephesi açık, kuzeye bakıyor ve mantolama yok, altı boş -yani tüm olumsuzluklar var) bu termostatik vanalar 50 dereceden sonra kendisini kapattığı için, hiçbir şekilde evi ısıtmana izin vermeyecek diyor.
    Bir de çok arıza yaptığından bahsetti.

Tesisatçılarla konuştuktan sonra, acaba cidden tesisatçının dediği gibi peteklerde birşey yokta, yıkanmasımı gerekiyor diye düşünüp, üşenmeden bir peteği söktüm, banyoda ters çevirip suyu verdim, diğer taraftan akıttım, baya siyah bir su çıktı, sonra temiz su gelmeye bağlayınca taktım peteği yerine, sonra kombinin altındaki filitreyi söktüm, acayip dolmuştu filtre, çok pislik çıktı, onu da temizledikten sonra, kuzeydeki oturma odası 14 dereceden 18 dereye yükselti, ama daha fazla yine ısıtamıyorum:) bu arada petek temizliği pek bir işe yaramamış görünüyor, ama kombi altındaki filtre temizliği baya bir işe yaramış. Çünkü tüm peteklerden randıman arttı. Temizlediğim petekde ise diğer peteklerin randıman artışından daha fazla bir artış olmadı.
    Sonuç olarak ev hala oturulacak sıcaklıkta değil. 18 derece yeterli değil. Ben evin heryerinin minimum 22 derecede olmasını istiyorum. (kombi neredeyse sonuna kadar açık)

Valla kafam o kadar karıştı ki, ne yapacağımı bilmiyorum.

26kcal lik ECA kombi ve yaklaşık 12 metrelik ECA petekleri taktırdıktan sonra hala 165 m2 lik evde ısınamayacaksam o zaman satarım ben bu evi:)
    Petek ve kombi montajını yaptıktan sonra oturma odasına haftalık ayarlı oda termostatı almak istiyordum. Diğer odalar çok ısınmasın diye onları da termostatik vanayla kontrol altında tutmak istiyordum.

Sizce de ustanın dediği doğru mudur? Termostatik vana kullanmamalıyım?

Bu arada cumartesi günü demirciler sitesine gittim, yeni ECA petekleri ve Kombi, ayrıca termostatik vana lar için fiyat aldım. Piyasaya göre baya ucuz adamların fiyatları. Sevindim o yönden, ama ne nakliyeleri var ne de peşin fiyatına taksit yapıyorlar. Parayı peşin ayarladım, bir de arkadaşın pickup ı ayarladım. İnşallah bir aksilik olmaz ise bir hafta içinde nakliyesini yapacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi data123 -- 13 Aralık 2010; 11:21:31 >

• selam arkadaşlar, eve petekleri aldım ve taktırdım. kombi ellerinde yokmuş henüz. o yüzden eski kombiyle calıstırıyorum.
    merak edenler içi,
    petekler çok iyi ısınıyor, bağlantı şekli de önemli tabi, capraz bağlantı yaptırdım tüm petekleri. ECA petekler baya kaliteli. hemen fark ediliyor.
    termostatik vana taktırdım tüm peteklere.

yalnız bir sorun oldu. ya kombi, ya da kombi ile kollektör arasındaki boruda bir su kaçırma olayı var. kombi kuru olduğu için bir tek kombinin borusu kalıyor. sanırım bu boruyu değiştirmek artık farz oldu.
  • quote:

quote:

Merhaba;

Benim kafamda şu var,

Yoğuşmalı kombiye geçmek için yeniden projemi gerekiyormuş?

• Evet malesef:( son 6 aydır igdaş proje istiyor.
  • data 123 merhaba,
    Çapraz bağlamayla uzun peteklerin tamamının ısınamaması sorunu tamamen çözüldümü?
  • Petek eklemelerini usta nasıl yaptı. Aynı borudan beslenen iki petekte diğerlerine göre performans düşüklüğü oldu mu?
  • Evet, ısınma sorunu tamamen çözüldü, şuanda tüm petekler ve her tarafı ısınıyor.
    fazladan hole bir petek eklettim, o petek mutfaktaki petekten boru çekilerek aktif oldu.
    Şuanda o petekde hiçbir ısınma sorunu yok. Gayet güzel ısınıyor. tüm peteklere termostatik vana bağlattım. Evin her tarafı aynı sıcaklıkta. Az önce oda termostatı siparişi verdim, servis kombinin garantisini açmak için geldiği zaman bağlayacak oda termostatını. Gece uyurken boşuna fazladan yakıt israfını önlemek, ve biz evde yokken (eşim ve ben de çalışıyoruz) yine yakıt israfını önlemek için faydalı görünüyor.
  • Ama herşeye rağmen evin yalıtımı çok önemli arkadaşlar,
    3+1 eve fazlaca petek eklettim. (önceden 8 metre olan petek boyunu tam 11.4 metreye çıkardım.)
    kombimi tam 30kw lik bir kombiyle değiştirdim.
    Buna rağmen sistem 3 cepheli evimi ısıtmak için zorlanıyor. Su sıcaklığını 50 dereceye sabitlememe rağmen kombim çok sık çalışıyor ve ev ancak 21 derecede kalıyor.
    Yani çok da sıcak değil evim.
    Ciddi anlamda ısıtabilmem için 60-70 derecelere kasmam gerekiyor kombiyi. Fazlaca yakıt yakmak demek bu.
    Ama tabi önceki haline göre çok çok ciddi farklar var. Önceden ev oturulacak gibi değildi. 17,18 derece anca oluyordu. Petekler ısınmıyordu falan...

Aynı boyutta yine 3 cepheli babamın evine gittiğimde ise hiç kombisini bile açmıyor. Altı dükkan olmasına rağmen evi tam 23 derece (kombi çalışmadan)
    Evi yeni yapılmış bir ev, ve tabiki ısı yalıtımı çok iyi.

Yani en önemli faktör ısı yalıtımı.
    Benim ev de 1,2 sene içinde ısı yalıtımı olduğunda o zaman gerçek anlamda ve ucuza ısınabileceğim. Ben şuanda yapacaklarımın tamamını yaptım.

• Selamlar Data123,

Size benzer bir problemde ben yaşamaktayım ve üstatlar banada tavsiyede bulunursa çok sevinirim. Evim yaklaşık 140 m2 ve Baymak yan ürünü ( hiç araştırmadan alınmış maalesef ) Falke 24HCY modeli kombi ve Baymak panel radyatörler mevcut. Binada yalıtım yapılmış durumda fakat alt kat anladığım kadarıyla kaloriferleri hiç yakmıyor. Baymak servis bu gün gelip inceleme yaptı ve evdeki tesisatın tek kanal üzerinde olması nedeniyle arka odalara ısının hemen hemen hiç ulaşmadığını söyledi. Reklaj ayarı yaparak arka odalara bir miktar ısı ulaşmasını sağladık fakat son derece yetersiz. Ev ortalama 17-18 derecede ısınıyor. Servis tarafından yapılan tavsiye arka odalarda vanaların çarpraz bağlanması oldu. Odalarda bulunan radyatörler sırasıyla 1m + 1m ve 80 cm ( yarın bütün ölçüleri alacağım detaylı ) Sizce çözüm olarak panelleri ECA ile değiştirip ( arttırmayıda planlıyorum ) daha büyük bir kombi mi almalıyım yoksa sıcak sı basıncını arka odalara ulaşmasını sağlayacak alternatif bir çözüm söz konusu olabilir mi?

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler.

• Sadece petekleri değiştirip mucize beklemeyin...140 m2 eve toplam 9 metre 60 lık pkkp tipi panel radyatör koyacaksınız..Reglaj ayarı yapılınca ısınmamamk için bir sebep yok...Kolay gelsin..
  • Selamlar Taşkafa

Bu hafta içinde eve 2 farklı usta getirdim. Evin en büyük problemlerinden birisi antre ve koridorun gereksiz bir büyüklükte olması. Antre yaklaşık 15 metrekare ve devamındaki holün uzunluğu 16 metrekare civarında. Her iki gelen ustanın yorumu antreye petek koyulması yönünde oldu. İlk gelen usta benim yönlendirmem ile arka odalarda çarpraz bağlantıya kesin ihtiyaç olduğunu söyledi ve bununla birlikte kombinin 26bin lik bir kombi ile değişmesinin şart olduğunu söyledi. İkinci usta ise kombiyi 60 derecede sürekli yakarsam evin antredeki ekleme ile ısınacağını söyledi. İkinci ustanın yaptığı diğer yorum ise çarpraz bağlantıya pek gerek olmadığı yönünde. Boşuna para vermek istiyorsan yapayım ama sonra bir şey değişmediğini görünce bana küfretme diyerek iyice kafamı karıştırdı.

Yapabildiğim saptama ise eğer kombiyi 60 derecede yakarsam bütün peteklerin ciddi seviyede ısındığı yönünde oldu. Alt kattaki komşu büyük ihtimalle kombi sistemini hiç çalıştırmadığı için evin zemininde ciddi bir soğukluk var olması ayrıca bir problem.

Evin petek yapısı ise şu şekilde

Mutfak : 60X60 Petek 18 m2 mutfak alanı 2 adet 100 cm eninde cam
    Salon : 60X240 Petek ( çarpraz bağlantılı ) 28m2 salon alanı 1 adet 240 eninde cam ve 80 cm eninde balkon kapısı
    Oda 1 : 60X100 Petek 16 m2 oda alanı 100 cm eninde tek cam
    Oda 2 : 60X80 Petek 10m2 oda alanı 100 cm eninde tek cam
    Oda 3 : 60X120 Petek 18 m2 oda alanı 100 cm eninde tek cam
    Banyo : 60X80 Petek 15m2 banyo Cam yok

Sizce hangi ustayı dinlemeliyim ?

• Pardon 60 x 240 petek ne zaman üretime başlandı ?..Bilemedim...Neyse Antreye 2 mt lik 60 lık 22 tipi panel koyup çapraz bağlantı yaptırın..Yeri müsait değilse 90 x 140 lık panel takın ...Çok faydası olacak...Bütün odalar daha çok ısınacak...Arka odalarda panel boyları kısa çapraz bağlantıya gerek yok...Bütün panellerde sıcak su girişleri doğru bağlanmışmı kontrol ettirin..Isınmanız çok farkedecek..Antreye paneli koyduktan sonra ..Yok yetmedi diyorsanız kombiyi büyüteceksiniz..Son ve kesin netice alacaksınız...Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 11 Ocak 2011; 1:02:39 >
  • Bilemiyorum ama sitesinde de olduğunu söylüyor.. Çakma falan mı yoksa bendeki radyatör? Evi yapan müteahhit öyle şerefsizki her şey olabilir..
    Baymak sitesinde 3 metreye kadar var olduğunu söylüyor üretimin bu arada..
    http://www.baymak.com.tr/tur/urunler_/panel-radyator-ve-havlupan_/baymak-lux-panel-radyator__.baymak?c=1279&m=340
    Ölçüm hatası yaptım ise en fazla 10 -20 cm daha küçüktür çünkü altında bulunduğu camın enide 240 ve panel hemen hemen camın altında aynı boyda yer alıyor..

Bağlantılarda bir problem olmadığını gelen 3 ustada söyledi. Bende kontrol ettiğimde bir problem göremedim. Tahminime göre tek hat üzerinden döşenmiş tesisatta devridaim sırasında pompa gücü yeteriz kaldığı için su son noktaya gittiğinde artık soğumuş oluyor. Şu anda ilk çözüm zaten sizinde söylediğiniz gibi koridora bir veya 2 adet panel taktırmak olacak. Şu anda müsait olan tek yer var koridorda ve 120 veya 100 lük panel koyulabilir gözüküyor. Onlarla çözüm bulamazsam galiba son çözüm aynen dediğiniz gibi kombiyi büyütmek olacak. Fakat arka odalara sıcaklığın ulaşmaması ciddi şekilde beni düşündürüyor. Sanırım daha güçlü bir pompası olan kombiye ihtiyacım olacak sonunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foreversenna -- 9 Ocak 2011; 17:19:30 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.