Şimdi Ara

Tesisat, Kombi sorunlar vs. ÜŞÜYORUZ REİS.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
0
Favori
34.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ev ile ilgili bilgiler:
    165m2 brüt alanı olan bir evde oturuyorum. Evin 3 cephesi var, ve ev kuzeye bakıyor. site içerisinde ama etrafı açık (diğer binalar çok yakın değil). Mantolama mevcut değil, duvarlar çok soğuk oluyor, ama pencereler vs pimapen ve çift cam. 1. katta oturuyorum, alt kat depo olarak ayrılmış durumda, yani altım boş ve soğuk. Ev istanbul içerisinde görünmesine rağmen istanbula 35 km uzaklıktaki Bahçeşehirde bulunmakta. Kendi evim, yaklaşık 1.5 senedir bu evde oturuyorum. Evin yapılışı 10 sene vardır ama bitişi 3-5 seneyi geçmez. Kooperatif binası.
    Binanın konumu ile ilgili görsel şuradadır.
    http://img242.imageshack.us/img242/3324/evkonumu.jpg

Kombi ile ilgili bilgiler:
    Kombim evi ilk aldığımda bulunan kombi. 1 kışı bu kombiyle geçirdim. BAXI marka 240 FI modeli. Çok ilgili ve emin olmadığım için kaç kalorilik olduğunu bilmiyorum, üstündeki yazılarda da yazmıyor. Biraz eski bir model galiba. Ama benim tahminim 20.000 kcal lik bir kombi olduğu yönünde.
    6,7 ay önce elektrik tesisatında çıkan bir sorundan dolayı kombinin kartı yanmıştı. Tamir için karaköyde bir uzmana götürmüştüm. Baya bir övmüştü, sağlam kombi diyordu. Belki de kendisi açısından tamiri kolay bir kombidir. O yüzden öyle demiş olabilir.

kombinin görseli şuradadır:
    http://img245.imageshack.us/img245/8715/img00068201011141332.jpg

Kollektörler ve Tesisat:
    Tesisatla ilgilil de evveliyatı anlattığımda kaderin bu binanın ısınaması için elverdiğini göreceksiniz.
    Daha önceden bu bina yapılırken dışarıdan gelecek kızgın su sistemine göre dizayn edilmiş. Kollektörler bu yüzden kapı girişinde bulunmaktadır. Buradan tüm peteklere dağıtılmaktadır. Avantajımız kullanılan borular büyük ihtimalle dirseksiz borular. Dezavantjımız, kızgın su sistemine göre dizaynn edilmiş. Bu yüzden kapı girişinde bulunuyor tüm peteklere dağılan borular, ama daha sonra kızgın su sistemi olmamış ve herdaire kombiye dönmüş. Ama kapı girişi kombiyi bağlamak için uygun bir yer değil. Bu sebeple kombi yaklaşık 8 metre uzaklıkta mutfağa konmuş. Yani bu zavallı kombi suyu ısıtacak ve 8 metre ilerideki kollektörlere suyu pompalayacak. Kollaktörlerden 165 metrekare olan tüm daireye şu taşınacak.
    Peteklerin boyları toplamı 8 metre
    (
    Mutfak 80 cm
    Banyo havlupen
    E.Banyo havlupen
    Salon 170x170x60 cm
    Oturma Odası 90 cm
    Çocuk Odası 100 cm
    Yatak Odası 130 cm
    Toplam: 800 cm
    )

Kafama takılan bir konuda peteklerdeki vanalar, tüm peteklerde (170 cmlikler dahil) tek taraftan bağlanan vanalar bypass özellikte (internetten araştırdığıma göre) görüntü olarak düzel durmakta ama peteklerin tamamı neredeyse alt tarafı soğuk. Bazıları buz gibi.
    petek görüntüsü şu şekilde:
    http://img521.imageshack.us/img521/7426/img00064201011141328.jpg

Kombi bağlantısında bir çok dirsek kullanıldığını gördüm. Resmi şu şekilde:
    http://img338.imageshack.us/img338/7038/img00067201011141332.jpg

Kollektörlerin görüntüsü şu şekilde:
    http://img153.imageshack.us/img153/8513/img00065201011141329.jpg

burada mavi ile işaretlenen yerlerde daha önceden çağırdığım bir usta boruyu genişletme uyguladı. Ama ısınma sorununa bir faydası olması. Ayrıca kombiye hergün su basıyorum. Muhtemelen resimde görünen kollektörlerden buharlaşıyor. (nem kokusu var cünku) usta bunu da halledeceğini söylemişti ama hiçbirşey halletmeden kaçtı gitti. 200 TL paramı aldı üstüne.

Tanıdığım bir diğer ustayı binbir güçlükle eve getirdim. Bana bu binanın ısınması için 3 şey yapmam gerektiğini söyledi.

Ustanın önem sırasına göre:
    1) Bu evi ısıtmak için 20.000 kcal lik kombi yeterli değil. Kombiyi 24.000 kcal lik modelle değiştireceğiz.
    2) kombiden kollektörlere giden 8 metrelik boru (önceki resimde görünen maviyle isaretlenmiş borunun ince kısmı) çok ince olduğu için bir sıra fayans kırılarak değiştirilecek.
    3) peteklerdeki bağlantılar carpraz yapılacak.

Fakat benim önem sırama göre
    3) öncelikle bağlantıları carpraz yapmak ve ısınmada bir değişiklik oluyormu görmek var.
    1) kombiyi değiştirmek. 24.000 kcal lik bir kombiyle (şuanda marka model düşünmedim ama usta ECA ları tavsiye ediyor) değiştirmek. Böylece hem de kombinin bağlantığı borular biraz düzene girer. Cok dirsek kullanılmış orada. Ama burada 8 metrelik petek boyu için 20.000 kcal lik kombinin yeterli olacağı yazıyor. (forumlardan edindiğim bilgiler bu şekilde)
    2) hala ısınamıyorsam eğer ustanın dediği 8 metrelik boruyu malesef fayansları kırıp değiştireceğiz.

DEĞERLİ DOSTLARIN, FORUMLARI OKUDUM VE GÖRDÜM Kİ ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLA BİLGİ SAHİBİLER VE YARDIMCI OLUYORLAR. SİZCE BENİM DÜŞÜNDÜKLERİM VE USTANIN BANA TAVSİYELERİ DOĞRU MUDUR? YARDIMLARINIZI RİCA EDİYORUM.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

• Baymak peteğin resmini üsten çekebilirmisiniz

Baymak petek + Kombi yanlış seçim yapmışsınız çünkü petekleri çok kalitesiz malzemeden %25-35 çalıyorlar sizin olay düşündüğüm gibiyse ısınmaz

Kombi alırken asla satıcılara güvenmeyiniz istediği malı satar size

adamlar nasıl ikna ediyor

İstediğiniz kombi bizde var ama benim tavsiyem bu der çünkü arasında hiç bir fark yok sadece marka farkı var der neden fazla para ödüyorsunuz sorusu sorulunca müşteri % 95 ikna olur BU ŞEKİLDE ÜRÜN SATAN SATICILARA İNANMAYINIZ kısaca KAZIĞI YEMİŞ OLURSUNUZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 14 Kasım 2010; 16:43:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

Baymak peteğin resmini üsten çekebilirmisiniz

Baymak petek + Kombi yanlış seçim yapmışsınız çünkü petekleri çok kalitesiz malzemeden %25-35 çalıyorlar sizin olay düşündüğüm gibiyse ısınmaz

Kombi alırken asla satıcılara güvenmeyiniz istediği malı satar size

adamlar nasıl ikna ediyor

İstediğiniz kombi bizde var ama benim tavsiyem bu der çünkü arasında hiç bir fark yok sadece marka farkı var der neden fazla para ödüyorsunuz sorusu sorulunca müşteri % 95 ikna olur BU ŞEKİLDE ÜRÜN SATAN SATICILARA İNANMAYINIZ kısaca KAZIĞI YEMİŞ OLURSUNUZ
    ÜŞÜYORUZ REİS, NE YA

Forumun iyice cılgını çıkardı bu gibi adamlar hayret sokaktamı takılıyorsun arkadaş adam gibi Türkçe yazsana, tamam noktalamaları bilmeyebilirsiniz tam olarak ama bari Türkçeye hakaret etmeyin, yazık diyorum yazık Atamın kemikleri sızlıyor bunların yüzünden, paçavraya döndü güzelim Türkçemiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: HayalAlemi1917

ÜŞÜYORUZ REİS, NE YA

Forumun iyice cılgını çıkardı bu gibi adamlar hayret sokaktamı takılıyorsun arkadaş adam gibi Türkçe yazsana, tamam noktalamaları bilmeyebilirsiniz tam olarak ama bari Türkçeye hakaret etmeyin, yazık diyorum yazık Atamın kemikleri sızlıyor bunların yüzünden, paçavraya döndü güzelim Türkçemiz.

Alıntıları Göster
    Merhaba, nacizane üç beş cümle dökeyim..Önce evin çok soğul olan dış duvarlarını evin içinden 2 cm kalınlıkta DOW, İZOCAM, MAVİKALE, ROOF MATE ne istersen 35 dansite XPS ile kaplat..Kombiyi yoğuşmalı 30 Kw olarak koyacaksın..ECA CONFEO PREMİX..Yine radyatör olarak evin en büyük salonuna 2 mt boyda 60 lık 2 adet DD PLUSH veya ECA panel koy...Salondaki eski panelleri odalara ilave yap..Toplam panelin 12 mt oldu...Kombi ve kollektör arası üç çeyrek alüminyum folyolu boru koyuluyor..Sendede o varsa yani üç çeyrek boru yeterli... Kırıp dökmeye gerek yok.. Usta kendine iş çıkarma derdinde..Acil yapılacak üç işlem ..Yeni.Kombi, ilave panel ve iç duvar yalıtımı bu kadar...İç yalıtımı zeytinburnu demirciler sitesinden malzemeyi kendin alıp bir arkadaşını yanına alıp yazın 2 günde yapacaksın. Yalıtım .malzeme parası ne tutarsa masrafın o kadar olacak...Nasıl yapacaksın tek tek özel mesaj atarım..Geldik kombiye ,yazdığım kombi 2250 biliyorum...Kesin fiyatını sor öğren.. ilave 4 mt ECA 60 lık panel radyatör 400 lira...Ustaya ne verirsin bilemem...Tanıdıklarımız var çok şükür..Yalıtım malzeme en çok 500 lira....Özetle sana yazdığım bu üç madde toplamı 5000 - 6000 lira tutar tutmaz...Yazdıklarımı uygula ısınamıyorum dersen burada istediğin hakareti bana yazabilirsin.. En az masrafla kesin çözüm tarifi yaptım...Akıl veren çok olur, gaz parası veren olmaz....Biliyorsun.....Memnun kalırsan , evim ısındı ,dersen ne yapacaksın ?....ALLAH RAZI OLSUN ...De yeter...Kolay gelsin....Saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 15 Kasım 2010; 9:06:07 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Merhaba, nacizane üç beş cümle dökeyim..Önce evin çok soğul olan dış duvarlarını evin içinden 2 cm kalınlıkta DOW, İZOCAM, MAVİKALE, ROOF MATE ne istersen 35 dansite XPS ile kaplat..Kombiyi yoğuşmalı 30 Kw olarak koyacaksın..ECA CONFEO PREMİX..Yine radyatör olarak evin en büyük salonuna 2 mt boyda 60 lık 2 adet DD PLUSH veya ECA panel koy...Salondaki eski panelleri odalara ilave yap..Toplam panelin 12 mt oldu...Kombi ve kollektör arası üç çeyrek alüminyum folyolu boru koyuluyor..Sendede o varsa yani üç çeyrek boru yeterli... Kırıp dökmeye gerek yok.. Usta kendine iş çıkarma derdinde..Acil yapılacak üç işlem ..Yeni.Kombi, ilave panel ve iç duvar yalıtımı bu kadar...İç yalıtımı zeytinburnu demirciler sitesinden malzemeyi kendin alıp bir arkadaşını yanına alıp yazın 2 günde yapacaksın. Yalıtım .malzeme parası ne tutarsa masrafın o kadar olacak...Nasıl yapacaksın tek tek özel mesaj atarım..Geldik kombiye ,yazdığım kombi 2250 biliyorum...Kesin fiyatını sor öğren.. ilave 4 mt ECA 60 lık panel radyatör 400 lira...Ustaya ne verirsin bilemem...Tanıdıklarımız var çok şükür..Yalıtım malzeme en çok 500 lira....Özetle sana yazdığım bu üç madde toplamı 5000 - 6000 lira tutar tutmaz...Yazdıklarımı uygula ısınamıyorum dersen burada istediğin hakareti bana yazabilirsin.. En az masrafla kesin çözüm tarifi yaptım...Akıl veren çok olur, gaz parası veren olmaz....Biliyorsun.....Memnun kalırsan , evim ısındı ,dersen ne yapacaksın ?....ALLAH RAZI OLSUN ...De yeter...Kolay gelsin....Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Peteklerin üstten fotoğrafını çektim, petekler hakkında çok bilgim yok ama hiç aklıma gelmemişti kalitesiz olacağı ve ısınma sorunumun bu yüzden de olabileceği.
    Bunu da ben değerlendireyim.
    Peteklerin üstten fotoğrafları şu şekilde:
    http://img197.imageshack.us/img197/118/img00073201011142342.jpg
    http://img293.imageshack.us/img293/5026/img00072201011142342.jpg

Ayrıntılı cevabın için teşekkürler taşkafa;
    Aslında benim de aklıma geldi evi içeriden en azından kuzeye bakan duvarları cevrelemek, ama büyük ihtimalle zaten bu yaz mantolama çalışması olacak. Ama belli de olmaz tabi, bakarsın 3-5 daire karşı çıkar işler sarkar.
    Bu evin duvarını içeriden kaplama olayı yazın mı olması gerekiyor? Yani bugünlerde bu işi yapamaz mıyım?
    Ayrıca yerler çok soğuk oluyor alt kat depo olduğu için, aynı malzemeyle deponun tavanını kaplayabilir miyim? Vidalamak gerekiyor mu bunun için? Bana ayrıntılı bilgi verirsen özelden sevinirim. Telefon bırakırsan ararım seni. Valla bıktım buz gibi evde oturmaktan.
    Bir de peteklerin bağlantıları için birşey dememişsin, sence bu boyda peteklerde tek taraftan bypass bağlamak yanlış değil midir? Petekler hiç ısınmıyor, alt tarafları bilhassa buz gibi, hava falan da yok peteklerde.
    Isınamıyorum dersem yine de neden hakaret edeyim canım :) sonuçta yardımcı olmaya çalışıyorsun.
    teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: data123

Peteklerin üstten fotoğrafını çektim, petekler hakkında çok bilgim yok ama hiç aklıma gelmemişti kalitesiz olacağı ve ısınma sorunumun bu yüzden de olabileceği.
    Bunu da ben değerlendireyim.
    Peteklerin üstten fotoğrafları şu şekilde:
    http://img197.imageshack.us/img197/118/img00073201011142342.jpg
    http://img293.imageshack.us/img293/5026/img00072201011142342.jpg

Ayrıntılı cevabın için teşekkürler taşkafa;
    Aslında benim de aklıma geldi evi içeriden en azından kuzeye bakan duvarları cevrelemek, ama büyük ihtimalle zaten bu yaz mantolama çalışması olacak. Ama belli de olmaz tabi, bakarsın 3-5 daire karşı çıkar işler sarkar.
    Bu evin duvarını içeriden kaplama olayı yazın mı olması gerekiyor? Yani bugünlerde bu işi yapamaz mıyım?
    Ayrıca yerler çok soğuk oluyor alt kat depo olduğu için, aynı malzemeyle deponun tavanını kaplayabilir miyim? Vidalamak gerekiyor mu bunun için? Bana ayrıntılı bilgi verirsen özelden sevinirim. Telefon bırakırsan ararım seni. Valla bıktım buz gibi evde oturmaktan.
    Bir de peteklerin bağlantıları için birşey dememişsin, sence bu boyda peteklerde tek taraftan bypass bağlamak yanlış değil midir? Petekler hiç ısınmıyor, alt tarafları bilhassa buz gibi, hava falan da yok peteklerde.
    Isınamıyorum dersem yine de neden hakaret edeyim canım :) sonuçta yardımcı olmaya çalışıyorsun.
    teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Evin tabanına şap üzerine yukarıda yazdığım malzemelerden 2 cm kalınlık 35 dansite XPS istediğin marka bul..Evin bütün .tabana sera naylonu üzerine yalıtım malzemesi xps üzerine ince sunger üzerine laminat kaplat.... Çok faydası oluyor...peteklerden 1 mt ye kadar aynı yönden bay pass yapılıyor.Panel .daha uzun ise çapraz olması uygun...Senin peteklerin bir çoğu ters bağlı..Bir kaloriferci getirip kontrol ettir.. Soğuk su girişine sıcak su tam tersi sıcak su girişine soğuk su bağlamışlardır...Kooperatif işi öyle oluyor. Kooperatife ucuz iş yapan yarım ustalar rastgele bağlayıp gidiyorlar.....Kontrol ettir.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 21 Kasım 2010; 15:13:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Evin tabanına şap üzerine yukarıda yazdığım malzemelerden 2 cm kalınlık 35 dansite XPS istediğin marka bul..Evin bütün .tabana sera naylonu üzerine yalıtım malzemesi xps üzerine ince sunger üzerine laminat kaplat.... Çok faydası oluyor...peteklerden 1 mt ye kadar aynı yönden bay pass yapılıyor.Panel .daha uzun ise çapraz olması uygun...Senin peteklerin bir çoğu ters bağlı..Bir kaloriferci getirip kontrol ettir.. Soğuk su girişine sıcak su tam tersi sıcak su girişine soğuk su bağlamışlardır...Kooperatif işi öyle oluyor. Kooperatife ucuz iş yapan yarım ustalar rastgele bağlayıp gidiyorlar.....Kontrol ettir.....

Alıntıları Göster
    1 - Petek ve yanlış bağlantı ( Takılması gereken petek kompakt ventilli petek olacak ) kolayı varken kendi kafasına göre bağlantı yapmış
    2 - Kombi olarak
    ECA CONFEO PREMİX 20.000 KCAL/H YOĞUŞMALI KOMBİ
    http://www.bykombi.com/index.php?do=catalog/product&pid=41
    3 - Petekleri demirdöküm veya eca alınız ( metresi (600 PKKP) 95 - 100 TL arasında satılıyor )
    4 - iyi bir tesisatçı getir

Tesisat, Kombi sorunlar vs.  ÜŞÜYORUZ REİS.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 16 Kasım 2010; 3:22:46 >

• quote:

1 - Petek ve yanlış bağlantı ( Takılması gereken petek kompakt ventilli petek olacak ) kolayı varken kendi kafasına göre bağlantı yapmış
    2 - Kombi olarak
    ECA CONFEO PREMİX 20.000 KCAL/H YOĞUŞMALI KOMBİ
    http://www.bykombi.com/index.php?do=catalog/product&pid=41
    3 - Petekleri demirdöküm veya eca alınız ( metresi (600 PKKP) 95 - 100 TL arasında satılıyor )
    4 - iyi bir tesisatçı getir

Alıntıları Göster
    Bu kompakt ventilli peketeklerle, aynı yerden bağlantı yapılıyor ve çapraz bağlatıya gerek kalmıyor mu? Su bu şekilde tüm peteği dolaşıyor mu? Lütfen bu konu hakkında bilgi verir misiniz?
    Eğer böyleyse zaten benim tesisat bu peteklere göre yapılmış. Çünkü sıcak su ve soğuk su boruları aynı yerden çıkıyor.
    Bugün koçtaş ya da bauhausa gidip 2 metrelik petek almayı bile düşünüyorum test etmek için oturma odasında. (Kendim değiştirmeyi deneyeceğim.)
    Ve yine eğer böyleyse, ben tüm petekleri değiştireyim. Hazır değiştirmişken petek boyunu 12 metreye çıkartayım. Kombi olarak da CONFEO PREMİX-S 26.000 KCAL/H YOĞUŞMALI KOMBİ alayım.
    Nasıl fikir sizce? Tavsiye eder misiniz?
    Baktım petekler ok ısınıyor ama ev yine soğuk, bu sefer mecburen idare edeceğim yaza kadar. Yazın da içeriden mantolama yapacağım sadece kuzeye bakan duvarları. (3 odanın toplam 5 duvarı.)
    Ne dersiniz?

• quote:

Bu kompakt ventilli peketeklerle, aynı yerden bağlantı yapılıyor ve çapraz bağlatıya gerek kalmıyor mu? Su bu şekilde tüm peteği dolaşıyor mu? Lütfen bu konu hakkında bilgi verir misiniz?
    Eğer böyleyse zaten benim tesisat bu peteklere göre yapılmış. Çünkü sıcak su ve soğuk su boruları aynı yerden çıkıyor.
    Bugün koçtaş ya da bauhausa gidip 2 metrelik petek almayı bile düşünüyorum test etmek için oturma odasında. (Kendim değiştirmeyi deneyeceğim.)
    Ve yine eğer böyleyse, ben tüm petekleri değiştireyim. Hazır değiştirmişken petek boyunu 12 metreye çıkartayım. Kombi olarak da CONFEO PREMİX-S 26.000 KCAL/H YOĞUŞMALI KOMBİ alayım.
    Baktım petekler ok ısınıyor ama ev yine soğuk, bu sefer mecburen idare edeceğim yaza kadar. Yazın da içeriden mantolama yapacağım sadece kuzeye bakan duvarları. (3 odanın toplam 5 duvarı.)
    Ne dersiniz?

1 - Petek miktarını arttıracaksan pencere önündekilerini arttır ( çok uzun petekler verimli olmaz en fazla 1,6 - 1,8 metreye kadar kullan )
    Bu yerlerin m2 ,yüksekliğini , bulunduğun il ve pencere boyutlarını teker teker yaz

Mutfak ...........................m2 ...........yükseklik .......................pencere boyutu
    Salon ............................m2 ...........yükseklik .......................pencere boyutu
    Oturma Odası .................m2 ...........yükseklik .......................pencere boyutu
    Çocuk Odası ...................m2 ...........yükseklik .......................pencere boyutu
    Yatak Odası ....................m2 ...........yükseklik .......................pencere boyutu

2 - Kombi ve petek kalitesiz ayrıca bağlantıları çok çok kötü ( yoğuşmalı kombi ve petek olarak da demirdöküm veya ECA alınız başka petek markası almayınız )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 18 Kasım 2010; 6:31:18 >

• quote:

quote:

Ne dersiniz?

1 - Petek miktarını arttıracaksan pencere önündekilerini arttır ( çok uzun petekler verimli olmaz en fazla 1,6 - 1,8 metreye kadar kullan )
    Bu yerlerin m2 ,yüksekliğini , bulunduğun il ve pencere boyutlarını teker teker yaz

Mutfak ...........................m2 ...........yükseklik .......................pencere boyutu
    Salon ............................m2 ...........yükseklik .......................pencere boyutu
    Oturma Odası .................m2 ...........yükseklik .......................pencere boyutu
    Çocuk Odası ...................m2 ...........yükseklik .......................pencere boyutu
    Yatak Odası ....................m2 ...........yükseklik .......................pencere boyutu

2 - Kombi ve petek kalitesiz ayrıca bağlantıları çok çok kötü ( yoğuşmalı kombi ve petek olarak da demirdöküm veya ECA alınız başka petek markası almayınız )

Alıntıları Göster
    Tamam yener bey, en kısa zamanda ölçüp buraya yazacağım odaların m2 sini ve pencere boyutlarını.
    Bu arada bugün üşenmedim bir arkadaşımı aldım bauhause ve koçtaşa gittim petek almak için (bir tane petek alıp deneme yapacaktım.)
    kompakt ventilli petek soruyorum oradaki satıcıları hiçbirisinin haberi yok bundan.:) tarif edince bazısı biliyor, onlar yeni çıktıı şuanda elimizde yok diyorlar. ilginç. arkadaş bu petekleri demirciler sitesinde bulabilirsin dedi bana istanbulda.
    bu arada ev istanbul bahçeşehirde.
    yani bayramdan sonra petekleri araştıracağım.
    sizin tavsiye ettiğiniz biryer var mı?

• quote:

Tamam yener bey, en kısa zamanda ölçüp buraya yazacağım odaların m2 sini ve pencere boyutlarını.
    Bu arada bugün üşenmedim bir arkadaşımı aldım bauhause ve koçtaşa gittim petek almak için (bir tane petek alıp deneme yapacaktım.)
    kompakt ventilli petek soruyorum oradaki satıcıları hiçbirisinin haberi yok bundan.:) tarif edince bazısı biliyor, onlar yeni çıktıı şuanda elimizde yok diyorlar. ilginç. arkadaş bu petekleri demirciler sitesinde bulabilirsin dedi bana istanbulda.

ECA veya Demirdöküm satış yerlerine git metresine de 100 tl den fazla verme koçtaş kazık yer yazın metresini 170 TL satıyorlardı ( bu peteklerin 1 metresi bile zor taşınıyor 2 metresini 2 kişi taşıyın çünkü içi dolu ve ağır )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 18 Kasım 2010; 6:48:22 >

• quote:

quote:

ECA veya Demirdöküm satış yerlerine git metresine de 100 tl den fazla verme koçtaş kazık yer yazın metresini 170 TL satıyorlardı ( bu peteklerin 1 metresi bile zor taşınıyor 2 metresini 2 kişi taşıyın çünkü içi dolu ve ağır )

Alıntıları Göster
    Merhaba Arkadaşlar,

Kombilerin su seviyesinde az da olsa eksilme olması normal mi?

iki güne bir basınç seviyesi tam 2 den 1 derece alta inmekte?

birde oda termostatı sadece servisden mi alıp taktırılmalı yoksa biz alıp taksak olur mu?

Kombi Ferroli Domitech

Teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: yellowbulls

Merhaba Arkadaşlar,

birde oda termostatı sadece servisden mi alıp taktırılmalı yoksa biz alıp taksak olur mu?

Kombi Ferroli Domitech

Teşekkürler

Alıntıları Göster
    Yeni tesisatta bir çok dairede radyatörlerin , havlupanların, kollektörlerin rekorlarından mutlaka kaçaklar oluyor..Kağıt mendille silip anlayabilirsiniz..Gevşek rekorları çok az sıkacaksınız..Basınç ayarı için kombilerin ..Kılavuzlarında 1 -1,5 arası yapın yazıyor..Sizin yaptığınız 2 fazla...Ben 1,7 yapıyorum ..Onbeş günde 1,3 oluyor tekrar su ekliyorum...Termostatı servisten alıp onlara taktırın...Uyumsuz termostat takılmış...Yada bağlantı yanlış....Demezler..Bir aksilik çıkarsa bozuk arızalı olursa karşınızda muhatap bulursunuz...Size en çok 40 lira fazla paraya malolur, kafanız rahat olur...Diğer türlü size ucuz olur ancak aksilik olursa çok uğraşırısınız ve fazla para harcarsınız...Karar ve para sizin...Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 28 Kasım 2010; 12:16:58 >

• quote:

Merhabalar;

Ev ile ilgili bilgiler:
    165m2 brüt alanı olan bir evde oturuyorum. Evin 3 cephesi var, ve ev kuzeye bakıyor. site içerisinde ama etrafı açık (diğer binalar çok yakın değil). Mantolama mevcut değil, duvarlar çok soğuk oluyor, ama pencereler vs pimapen ve çift cam. 1. katta oturuyorum, alt kat depo olarak ayrılmış durumda, yani altım boş ve soğuk. Ev istanbul içerisinde görünmesine rağmen istanbula 35 km uzaklıktaki Bahçeşehirde bulunmakta. Kendi evim, yaklaşık 1.5 senedir bu evde oturuyorum. Evin yapılışı 10 sene vardır ama bitişi 3-5 seneyi geçmez. Kooperatif binası.

Kombim evi ilk aldığımda bulunan kombi. 1 kışı bu kombiyle geçirdim. BAXI marka 240 FI modeli. Çok ilgili ve emin olmadığım için kaç kalorilik olduğunu bilmiyorum, üstündeki yazılarda da yazmıyor. Biraz eski bir model galiba. Ama benim tahminim 20.000 kcal lik bir kombi olduğu yönünde.
    6,7 ay önce elektrik tesisatında çıkan bir sorundan dolayı kombinin kartı yanmıştı. Tamir için karaköyde bir uzmana götürmüştüm. Baya bir övmüştü, sağlam kombi diyordu. Belki de kendisi açısından tamiri kolay bir kombidir. O yüzden öyle demiş olabilir.

Kollektörler ve Tesisat:
    Tesisatla ilgilil de evveliyatı anlattığımda kaderin bu binanın ısınaması için elverdiğini göreceksiniz.
    Daha önceden bu bina yapılırken dışarıdan gelecek kızgın su sistemine göre dizayn edilmiş. Kollektörler bu yüzden kapı girişinde bulunmaktadır. Buradan tüm peteklere dağıtılmaktadır. Avantajımız kullanılan borular büyük ihtimalle dirseksiz borular. Dezavantjımız, kızgın su sistemine göre dizaynn edilmiş. Bu yüzden kapı girişinde bulunuyor tüm peteklere dağılan borular, ama daha sonra kızgın su sistemi olmamış ve herdaire kombiye dönmüş. Ama kapı girişi kombiyi bağlamak için uygun bir yer değil. Bu sebeple kombi yaklaşık 8 metre uzaklıkta mutfağa konmuş. Yani bu zavallı kombi suyu ısıtacak ve 8 metre ilerideki kollektörlere suyu pompalayacak. Kollaktörlerden 165 metrekare olan tüm daireye şu taşınacak.
    (
    Mutfak 80 cm
    Banyo havlupen
    E.Banyo havlupen
    Salon 170x170x60 cm
    Oturma Odası 90 cm
    Çocuk Odası 100 cm
    Yatak Odası 130 cm
    )

Kafama takılan bir konuda peteklerdeki vanalar, tüm peteklerde (170 cmlikler dahil) tek taraftan bağlanan vanalar bypass özellikte (internetten araştırdığıma göre) görüntü olarak düzel durmakta ama peteklerin tamamı neredeyse alt tarafı soğuk. Bazıları buz gibi.

burada mavi ile işaretlenen yerlerde daha önceden çağırdığım bir usta boruyu genişletme uyguladı. Ama ısınma sorununa bir faydası olması. Ayrıca kombiye hergün su basıyorum. Muhtemelen resimde görünen kollektörlerden buharlaşıyor. (nem kokusu var cünku) usta bunu da halledeceğini söylemişti ama hiçbirşey halletmeden kaçtı gitti. 200 TL paramı aldı üstüne.

Tanıdığım bir diğer ustayı binbir güçlükle eve getirdim. Bana bu binanın ısınması için 3 şey yapmam gerektiğini söyledi.

1) Bu evi ısıtmak için 20.000 kcal lik kombi yeterli değil. Kombiyi 24.000 kcal lik modelle değiştireceğiz.
    2) kombiden kollektörlere giden 8 metrelik boru (önceki resimde görünen maviyle isaretlenmiş borunun ince kısmı) çok ince olduğu için bir sıra fayans kırılarak değiştirilecek.

3) öncelikle bağlantıları carpraz yapmak ve ısınmada bir değişiklik oluyormu görmek var.
    1) kombiyi değiştirmek. 24.000 kcal lik bir kombiyle (şuanda marka model düşünmedim ama usta ECA ları tavsiye ediyor) değiştirmek. Böylece hem de kombinin bağlantığı borular biraz düzene girer. Cok dirsek kullanılmış orada. Ama burada 8 metrelik petek boyu için 20.000 kcal lik kombinin yeterli olacağı yazıyor. (forumlardan edindiğim bilgiler bu şekilde)
    2) hala ısınamıyorsam eğer ustanın dediği 8 metrelik boruyu malesef fayansları kırıp değiştireceğiz.

DEĞERLİ DOSTLARIN, FORUMLARI OKUDUM VE GÖRDÜM Kİ ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLA BİLGİ SAHİBİLER VE YARDIMCI OLUYORLAR. SİZCE BENİM DÜŞÜNDÜKLERİM VE USTANIN BANA TAVSİYELERİ DOĞRU MUDUR? YARDIMLARINIZI RİCA EDİYORUM.
    ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Merhaba , değerli arkadaşım evinizin yalıtımlı olmaması ve alt katının depo olması tasarruflu bir şekilde ısınmanızı her halükarda zorlayacaktır. Fakat şu durumda ısınamamanız ve çok fazla gaz tüketmeniz verdiğiniz bilgiler ve fotoğraflarla sabittir.

Şimdi sırayla sorduğunuz soruları cevaplamaya çalışacağım.

1. Kombiniz Baymak luna ve oldukça iyi bir kombidir. Fakat luna nın eski bir modeli ve dairenizin ölçüsünü düşündüğümüzde kapasite olarak düşük kalıyor. Çünkü kombiniz 24 Fİ yani 24 KW. ( 20.640 k.cal/h ) kapasitede. İyi bir kalorifer tesisatı ile 9 mt/tül peteği çok iyi bir şekilde çalıştırdığına ben kefilim. Fakat sizin eve büyüklüğü ve ısı kayıpları dikkate alındığında en az 12 m/tül petek lazım. 8 m/tül petekle de evi ısıtabilirsiniz fakat kombiyi daha yüksek bir ısıda çalıştırmak gerekeceğinden çok yakıt tüketirsiniz.
    2. Kombi alt bağlantısı hatalı. Kombinin hemen çıkışında konulan u şekli dirsek kombinasyonu suyun debisini fena halde düşürür. Buna tecrübelerimle de şahidim.
    3. Kombi ile kollektör arasında bulunan 8 mt. lik tesisat kesinlikle hatalı. Çünkü boru çapı düşük. Mevcutta kullanılan boru 25 lik ve o boruların 32 lik olması gerekir.Bunun dışında kombi ile kollektör arasındaki hat 32 lik boru olması halinde bir sorun teşkil etmez. Zira kollektörlü sistemde dirsek sadece radyatör girişlerinde kullanıldığından suyun dolanımı açısından iyidir.

Size önerim ;
    1. Kombi ile kollektör arasındaki boruları 32 lik boru ile değiştirin . Bu sizin olmazsa olmazınızdır.
    2. Bazı peteklerinizi değiştirerek toplam petek ölçünüzü yükseltiniz . En az 10 mt/tül e ulaşmalısınız. Bunun çok faydasını göreceksiniz.
    3. kombinizi 28 KW yani 24.000 k.cal/h kapasiteli bir kombi ile değiştirirseniz ve petek ölçünüzü de 12 mt/tül e kadar çıkarırsanız bu evin yalıtım sorununun çözümü dışında yapabileceğiniz en mükemmel şey olur.

Çünkü tesisatınız düzgün olacak , kombiniz ve petekleriniz evinizin büyüklüğüne uygun olacak ve siz kombiyi 40 derecede yakarak evi ısıtabilme olanağına kavuşacaksınız.
    Ben petek ölçüsü konusunda ısrarcıyım buna dikkat ediniz. Keza evi kombi değil petekler ısıtır , kombi peteklere giden suyu ısıtır. Yani kombide ısıtılan suyun sıcaklığını ortama aktarmakta yetersiz kalırsanız , kombide kazan sıcaklığı yükselir , kazan sıcaklığı yükselince baca gazı sıcaklığı yükselir ki bu evi değil sokağı ısıtmak demektir.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Ayrıca mevcut peteklerinizin kalitesi konusunda yazılanlara itibar etmeyiniz . Petekleriniz PKKP tip ve Baymak confort modeli yeni duruyorlar ve iyi görünüyorlar . Birde son anda farkettim , radyatörlerinizde bulunan baypas vanaları değiştirerek radyatörleri ( büyük ölçülü radyatörler ) ters bağlantı diye tabir ettiğimiz şekilde bağlamak faydalı olacaktır.
    www.kombistanbul.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mekanik34 -- 28 Kasım 2010; 13:34:50 >

• quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Kombi Ferroli Domitech

Teşekkürler

Kalorifer tesisattınız kapalı sistemdir ve tesisatınızda bulunan çok küçük bir kaçak tesisat basıncınızı büyük oranda düşürür. Tüm bağlantı noktalarını peçete ile silerek kontrol ediniz. Birde tesisat boşaltma vanası vardır mini küresel vana bu vanalarda sızıntı yapabilir onu da kontrol ediniz. Bir şey bulamazsanız su basmaya bir süre daha devam edin şap altında borularda kaçak varsa alt komşu şikayete gelecektir. O zaman yeri tesbit edilmiş olur. Yoksa bir diğer ihtimal genleşme tankınızda sorun olabilir , ya da su doldurma vanası tesisat suyunu şebekeye geri kaçırıyor olabilir. Bu durumun tesbitini ise servis yapabilir. Siz önceki önerilerimi deneyin olmadı servis çağırmalısınız.
    Oda termoıstadını kendiniz alıp taktırabilirsiniz servis e yaptırmak zorunda değilsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: mekanik34

quote:

Merhabalar;

Ev ile ilgili bilgiler:

Kollektörler ve Tesisat:
    (
    Mutfak 80 cm
    Banyo havlupen
    E.Banyo havlupen
    Salon 170x170x60 cm
    Oturma Odası 90 cm
    Çocuk Odası 100 cm
    Yatak Odası 130 cm
    )

ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Merhaba , değerli arkadaşım evinizin yalıtımlı olmaması ve alt katının depo olması tasarruflu bir şekilde ısınmanızı her halükarda zorlayacaktır. Fakat şu durumda ısınamamanız ve çok fazla gaz tüketmeniz verdiğiniz bilgiler ve fotoğraflarla sabittir.

Şimdi sırayla sorduğunuz soruları cevaplamaya çalışacağım.

1. Kombiniz Baymak luna ve oldukça iyi bir kombidir. Fakat luna nın eski bir modeli ve dairenizin ölçüsünü düşündüğümüzde kapasite olarak düşük kalıyor. Çünkü kombiniz 24 Fİ yani 24 KW. ( 20.640 k.cal/h ) kapasitede. İyi bir kalorifer tesisatı ile 9 mt/tül peteği çok iyi bir şekilde çalıştırdığına ben kefilim. Fakat sizin eve büyüklüğü ve ısı kayıpları dikkate alındığında en az 12 m/tül petek lazım. 8 m/tül petekle de evi ısıtabilirsiniz fakat kombiyi daha yüksek bir ısıda çalıştırmak gerekeceğinden çok yakıt tüketirsiniz.
    2. Kombi alt bağlantısı hatalı. Kombinin hemen çıkışında konulan u şekli dirsek kombinasyonu suyun debisini fena halde düşürür. Buna tecrübelerimle de şahidim.
    3. Kombi ile kollektör arasında bulunan 8 mt. lik tesisat kesinlikle hatalı. Çünkü boru çapı düşük. Mevcutta kullanılan boru 25 lik ve o boruların 32 lik olması gerekir.Bunun dışında kombi ile kollektör arasındaki hat 32 lik boru olması halinde bir sorun teşkil etmez. Zira kollektörlü sistemde dirsek sadece radyatör girişlerinde kullanıldığından suyun dolanımı açısından iyidir.

Size önerim ;
    1. Kombi ile kollektör arasındaki boruları 32 lik boru ile değiştirin . Bu sizin olmazsa olmazınızdır.
    2. Bazı peteklerinizi değiştirerek toplam petek ölçünüzü yükseltiniz . En az 10 mt/tül e ulaşmalısınız. Bunun çok faydasını göreceksiniz.
    3. kombinizi 28 KW yani 24.000 k.cal/h kapasiteli bir kombi ile değiştirirseniz ve petek ölçünüzü de 12 mt/tül e kadar çıkarırsanız bu evin yalıtım sorununun çözümü dışında yapabileceğiniz en mükemmel şey olur.

Çünkü tesisatınız düzgün olacak , kombiniz ve petekleriniz evinizin büyüklüğüne uygun olacak ve siz kombiyi 40 derecede yakarak evi ısıtabilme olanağına kavuşacaksınız.
    Ben petek ölçüsü konusunda ısrarcıyım buna dikkat ediniz. Keza evi kombi değil petekler ısıtır , kombi peteklere giden suyu ısıtır. Yani kombide ısıtılan suyun sıcaklığını ortama aktarmakta yetersiz kalırsanız , kombide kazan sıcaklığı yükselir , kazan sıcaklığı yükselince baca gazı sıcaklığı yükselir ki bu evi değil sokağı ısıtmak demektir.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Ayrıca mevcut peteklerinizin kalitesi konusunda yazılanlara itibar etmeyiniz . Petekleriniz PKKP tip ve Baymak confort modeli yeni duruyorlar ve iyi görünüyorlar . Birde son anda farkettim , radyatörlerinizde bulunan baypas vanaları değiştirerek radyatörleri ( büyük ölçülü radyatörler ) ters bağlantı diye tabir ettiğimiz şekilde bağlamak faydalı olacaktır.
    www.kombistanbul.com
    Merhaba Mekanik,
    Değerli yorumların ve yardımların için çok teşekkür ederim. Ben de kararımı verdim.
    Önce kombiyi değiştireceğim. Petekler kaliteli gibi görünüyor fakat içindeki metal aksam gerçekten az kullanılmış, yani zikzak olan metal kısım hem kenarlarda 10 ar santim olacak şekilde yok, hem de peteklerin altına kadar inmiyor malesef, sanırım evde havayı ısıtmayı bu metal aksam yapıyor.
    Bu yüzden petekleri de değiştirmek istiyorum.
    Artı petekleri değiştirdiğimde sanırım ters bağlantıya gerek kalmayacak. Ventilli petekler (alttan bağlanan) tam benim tesisata göre üretilmiş görünüyor.

Dediğiniz gibi petek boyunu toplamda 12 metreye çıkartacağım. (bu miktar yoğuşmalı kombi için minimum olması gereken miktar, çünkü dönen ısıyı 30 derecede tutmak için peteklerin uzun olması gerekiyor.)

kombi ve peteklerden sonra bir sisteme bakacağım. Bir ay kadar kullanacağım gelen fatura artı ısınmaya bakacağım. Sonrasınra yetersiz bulursam dediğiniz boruyu da değiştireceğim. Bu çok istemediğim birşey, çünkü evde hem tadilat olacak, birsürü uğraşacağız, fayansların aynısını arayacağım vs vs. Ama mecbur kalırsam tabi bunu da yapacağım.

seneye de inşallah mantolama olacak, eğer anlaşamazlar da mantolama olmaz ise ben evin 3 odasının kuzeye bakan duvarlarını içeriden mantolama yapacağım.

Durum şu anda bu.

Ama bir türlü başlayamıyorum, havalar çok güzel gidiyor :))
    Hep böyle olsa ya ne güzel:)

• quote:

Merhaba Arkadaşlar,

Kombi Ferroli Domitech

Teşekkürler

Alıntıları Göster
    Sen yine iyisin, benim tesisata hergün su basıyorum:)
    Ustaya sormuştum, gözle görülmeyen bir kaçaktan bile buharlaşmayla baya bir miktar su eksiltebilir demişti, sonuçta içeride sıcak su var.
    Kombi ve petekler için eve usta geldiğinde bu sorunu da yaptıracağım.

Benim kaçak kollektörlerden oluşuyor, çünkü tek tek kollektörlerden odalara giden vanaları kapattım, su eksiltmeye devam etti. ve bazı yerlerde parmağımla incelediğimde ıslaklık farkettim. Ama çok rahat ulaşılabilen biryer olmadığı için rahat sıkma işlemi yapılamıyor, komle suyu boşaltıp tek tek söküp tekrar sıkacağım hepsini.

• quote:

quote:

Ne dersiniz?

Selam Üstadım,
    Ölcüleri aldım ben.
    yaklaşık olarak şu şekilde.

Bunlardan en kuzeye bakan oda oturma odası, ilginç ama çocuk odası oturma odasından daha sıcak oluyor, aslında daha fazla cam kısım var ve peteği sadece 10 cm uzun.
    Salonu kışın kullanmıyoruz, oturma odasına geçiyoruz...
    Üstadım, buna göre bizim odalarda kullanmamız gereken petek boyları nedir? Toplamda 12 metre petek boyu yapmam gerekiyor yoğuşmalı kombi alacağım için.
    Şimdiden teşekkürler.

Salon
    50 m2 yükseklik 270 cm

1.cam 197x115
    2.cam 98x115
    3.cam 158x203
    4.cam 98x115
    5.cam 237x115
    6.cam 68x115

Oturma Odası
    380x320x270

1. cam 117x115
    2. cam 98x115

Yatak Odası
    470x312x270
    56x144x270
    84x277x270

cam 98x115

Çocuk Odası
    293x348x270

1. cam 83x210
    2. cam 98x215

Mutfak
    335x330x270

cam 155x210

Hol
    3 kısımdan oluşuyor U şeklinde.

104x190x270
    400x118x270
    580x188x270

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi data123 -- 7 Aralık 2010; 21:25:56 >

• quote:

Sistem 75 - 65 Dereceye göre

Salon : 600 PKKP 4,5 metre ( paylaştır )
    Oturma Odası : 600 PKKP 1,2 metre
    Yatak Odası :600 PKKP 1,5 metre
    Çocuk Odası :600 PKKP 1,1 metre
    Mutfak : 600 PKKP 1 metre
    Hol : 600 PKKP 1,2 metre ( paylaştır )

Toplam : 600 PKKP 10,5 metre Demirdökümplus veya ECA

Kombi olarakta bunu alabilirsin
    VİESSMANN VİTODENS 100-W (22.360) YOĞUŞMALI KOMBİ
    http://www.kombice.com/yogusmali-kombi-viessman/122-vitodens-100-w-22360-youmali-kombi.html
    http://www.bykombi.com/index.php?do=catalog/product&pid=225

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 8 Aralık 2010; 2:52:00 >

• quote:

quote:

Sistem 75 - 65 Dereceye göre

Salon : 600 PKKP 4,5 metre ( paylaştır )
    Oturma Odası : 600 PKKP 1,2 metre
    Yatak Odası :600 PKKP 1,5 metre
    Çocuk Odası :600 PKKP 1,1 metre
    Mutfak : 600 PKKP 1 metre
    Hol : 600 PKKP 1,2 metre ( paylaştır )

Toplam : 600 PKKP 10,5 metre Demirdökümplus veya ECA

Kombi olarakta bunu alabilirsin
    VİESSMANN VİTODENS 100-W (22.360) YOĞUŞMALI KOMBİ
    http://www.kombice.com/yogusmali-kombi-viessman/122-vitodens-100-w-22360-youmali-kombi.html
    http://www.bykombi.com/index.php?do=catalog/product&pid=225

Alıntıları Göster
    üstün körü okudum ama diğer arkadaşlar affetsin beni.. bu kombi o daireye bence yeter.. ukalalık yapıyor gibi görünebilirim. bana göre sorun en başta izolasyon ve birte alttan döşenen tesisat kollektör sitemimi diyorsunuz işte o.. zaten bina izolasyonsuz ve soğuk.. birde önce borular tabandan ilerledikleri için beteonu ısıttıktan sonra evi ısıtacak. çok olucam ama tesisatı yeni kombi yerine yeterli petek eklemelerini yapın tesisatı iptal edin bakır tesisatı üstten döşetin bakın ısınıyormusunuz ısınmıyormusunuz.. ama her durumda çok gaz parası ödeyeceksiniz. izolasyonunuz olmadığı için.. fakat üstten döşenecek bir tesisatla kesinlikle ısınacaksınız. bakır olursa çokta sağlıklı olacaktır kombinin ömrü açısından. çünkü bakır tesisatta suyun sürtünme sayısı nerdeyse sıfır. vede oksijen geçrimi plastik tesisata gör yok. eşanjörlerde yosun olayı olmayacak ve ömür uzayacak hatta sıcak su tesisatınızı bile bakır tesisata çevire bilseniz.. hatam varsa herkezden özür dilerim.. plastik üstten tesisat kesinlikle bakırdan bir boy büyük boru çapı seçilmeli tesisatçılar dinlenmemeli.. öyle yoğuşma olayı vs durumlarına çok dikkat edilmeli çok büyük bir kar yok çünkü.. kombinize gelecek olursak ne kadar kötülensede baymak ocean luna nın bir alt modeli eco modelini kullanıyoruz. eşek gibi kombi affedin. yenileri ve baxi grubu bilmiyorum. italyan grubu bence iyi.. zamanında plastik tesisatt az çektirmemişti yanlız bu kombi bize bakıra çevirdik belki 6-7 yıl hiç arızasız çalıştı dah dün ilk arızasını verdi inanın.. oda elektrikten olabilir diye düşünüyorum 2 de bir ampüllerde patlıyor mutfakta.. gel görki tedaş (ayedaş)yalancı ve sabit elektrik veremediğini kabul etmiyor.. her şeyi fotoladım saati saatine video çektim. kime anlatıcan tek taraflı... şikayet var sitesine bile birkez dönüş yapmamışlar.. şimdi özelleşti dahamı iyi olcak inanmam daha kötü olacak görürsünüz.. aktaş çomu iyiydi?

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.