Şimdi Ara

Tesisat, Kombi sorunlar vs. ÜŞÜYORUZ REİS. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
34.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

bu arada benim de bir sorum olacak. bilgili olan arkadaşların bilgisine danışalım.
    evimdeki kalorifer vanaları sık aç kapat yapıldığından bir süre sonra vananın musluk kısmından su kaçırmaya başlıoyr. en iyisi de en kötüsü de böyle. durmadan vana sök tak yapmaktan, gına geldi.acaba diyorum ki termostatik vana alsam bu sorunu çözebilir miyim? yani acaba termostatik vanalar çalışma sistemi itibariyle bu sorunu çözebilir mi?
    Saygılarımla
  • Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum...

Evde bulunan peteklerden 3 tanesinde ters bağlantı olduğu tespiti yapıldı. Bu büyük peteklere(140cmx60cm) çapraz bağlantı yapılırsa alt tarafların ısınma sorunu ortadan kalkar diye okuyorum her yerde.

Bu petekleri çapraz bağlarken duvar kırmaya dökmeye gerek var mı .... ya da peteklerin boyunu 1 metreye çeksem randıman alır mıyım...

Tesisat, Kombi sorunlar vs.  ÜŞÜYORUZ REİS.

• sosyal bukalemun S kullanıcısına yanıt
    Kırıp dökmeye gerek yok, 20mm boru ve dirseklerle diğer tarafa alabilirsiniz.

Tesisat, Kombi sorunlar vs.  ÜŞÜYORUZ REİS.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim Zebza, umarım bu altların soguk olmasına çözüm olur:)
  • Merhaba arakadaşlar sizlere ısınma ile ilgili danışacaktım.

evimde PROTHERM marka kombi var. kombiyi 50 dereceye kadar çalıştırsamda bi fayda etmiyor evi ısıtmıyor. Kalorifer tesisatının suyunu almaya çalıştım, suyu alıp sonra temiz su ekledikten sonra basıncı 1.5-2 bar arasına getirdim. bütün peteklerden su almama rağmen suan baktıgım zaman peteklerin üst tarafları ısınıyor alt taraflar buz gibi. ısı hiç gitmiyor.

Bir de oda termostatı diye bir şey okudum nedir ne değildir bi malumatınız var mı acaba ?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim dostlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: talesjb

merhaba

yeni farkettigim bir kombi olayini danisacaktim

dogalgaz kullaniyoruz, kombi calisirken su basinci artiyor normal midir acaba ?
    su an 3.15lerde falan problem olurmu acaba ?

normal değil normal olanı sabit kalmasıdır genleşme tankıyla alakalı sorununuz var geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: westernblew

Merhaba arakadaşlar sizlere ısınma ile ilgili danışacaktım.

evimde PROTHERM marka kombi var. kombiyi 50 dereceye kadar çalıştırsamda bi fayda etmiyor evi ısıtmıyor. Kalorifer tesisatının suyunu almaya çalıştım, suyu alıp sonra temiz su ekledikten sonra basıncı 1.5-2 bar arasına getirdim. bütün peteklerden su almama rağmen suan baktıgım zaman peteklerin üst tarafları ısınıyor alt taraflar buz gibi. ısı hiç gitmiyor.

Bir de oda termostatı diye bir şey okudum nedir ne değildir bi malumatınız var mı acaba ?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim dostlar..

selam kaç metre radyatörle evi ısıtmaya çalışıyosun bir kere onu bilmemiz lazım evin kaç metre kare onu bilmemiz lazım kalörifer dönüş filtresini temizledinmi bilmemiz lazım yoksa her kombi suyu ısıtıp gönderebilir ancak bu iş kombine bir ekip işidir sadece kombinin ısıtması yetmez ısının yayılacağı alan radyatörlerdir. radyatörlerin iyi ısı verebilmesi sağlıklı bir sirkülasyonla ancak oluşur hemen kombine küsme radyatörlerde alt noktalardaki ısınmamazlık ters tesisat bağlantısından tut ta radyatör havaları ve kombi gaz ayarı ve pompa ayarı dahil birçok nedenden kaynaklanır ntc ve ıtc leride unutmamak lazım bir uzmandan veya servisten yardım iste bence karşılaştığımız en sık sorun kombi gaz ayarı yüksekliği ve ntc sorunları oluyor geçmiş olsun

• quote:

Orijinalden alıntı: ppzrg

basınç 1.5-2 arası olmalı.

bu arada benim de bir sorum olacak. bilgili olan arkadaşların bilgisine danışalım.
    evimdeki kalorifer vanaları sık aç kapat yapıldığından bir süre sonra vananın musluk kısmından su kaçırmaya başlıoyr. en iyisi de en kötüsü de böyle. durmadan vana sök tak yapmaktan, gına geldi.acaba diyorum ki termostatik vana alsam bu sorunu çözebilir miyim? yani acaba termostatik vanalar çalışma sistemi itibariyle bu sorunu çözebilir mi?
    Saygılarımla

evet çözer başkacada bir çözüm zaten yok sevgiler
  • Yani termostatik vananın başka bir sorunu olmadığı sürece istediğim kadar aç-kapat yapabilir, ve üstelik standart vanalarda yaşadığım su kaçırma problemini yaşamayacağımı kastediyorsunuz değil mi? Benim derdimin ilacı termostatik vana. Bir de şu var. Termostatik vanalar en sona bile dayasanız tam kapanmıyor herhalde. Yani bir odayı tamamen kapatmak mümkün olmuyor. Yani bunu nasıl anladım. Hırdavatçıda aldım vanayı elime, ayarı minimuma getirdim, en sona, üfledim bir taraftan ve ciddi miktarda geçiş vardı diğer tarafa. O yüzden tamamen kapanmadığına kanaat getirdim. Yanılıyor muyum?
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: kombici06
  • quote:

Yani termostatik vananın başka bir sorunu olmadığı sürece istediğim kadar aç-kapat yapabilir, ve üstelik standart vanalarda yaşadığım su kaçırma problemini yaşamayacağımı kastediyorsunuz değil mi? Benim derdimin ilacı termostatik vana. Bir de şu var. Termostatik vanalar en sona bile dayasanız tam kapanmıyor herhalde. Yani bir odayı tamamen kapatmak mümkün olmuyor. Yani bunu nasıl anladım. Hırdavatçıda aldım vanayı elime, ayarı minimuma getirdim, en sona, üfledim bir taraftan ve ciddi miktarda geçiş vardı diğer tarafa. O yüzden tamamen kapanmadığına kanaat getirdim. Yanılıyor muyum?
    Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: kombici06

Vanaları sık sık kapatıp açma sebebi nedir öğrenebilirmiyiz.

• Evimi daha rahat ısıtabilmek için. gereksiz yerleri kapatmadıkça ısıtmak istediğim yerler ısınmıyor. mesela akşam oturma odasını kapatmadıkça arka odalar ısınmıyor biir türlü. Yine de sorduğunuz sorunun vana tipi ile ilişkisini anlayamadım?
    Saygılarımla
    quote:

Orijinalden alıntı: Zebza
  • quote:

Evimi daha rahat ısıtabilmek için. gereksiz yerleri kapatmadıkça ısıtmak istediğim yerler ısınmıyor. mesela akşam oturma odasını kapatmadıkça arka odalar ısınmıyor biir türlü. Yine de sorduğunuz sorunun vana tipi ile ilişkisini anlayamadım?
    Saygılarımla
    quote:

Bu durumda reglaj ayarı yapabilirsiniz. Tüm çıkış vanaları sonuna kadar kapatın, ardından kombiye en yakın petekten başlayarak çeyrek turlar artırarak açın:

Birinci petek çeyrek tur 1/4 açın.
    İkinci petek yarım tur 2/4 açın.
    Üçüncü petek 3/4 tur açın.
    Dördüncü petek 1 tur açın.
    Beşinci petek 1.1/4 tur açın.

Son peteğe kadar böyle devam edin. Son petek tam açık kalmalı, arka odaların ısınmaya başladığını görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 16 Aralık 2013; 11:08:21 >

• teşekkür ederim. benzer bir uygulamayı bir odada denemiştim (adını bilmeyerek) faydası olmuştu. Bir oda daha var. orayı da yapayım madem siz önerdiniz.
    Saygılarımla
    quote:

Bu durumda reglaj ayarı yapabilirsiniz. Tüm çıkış vanaları sonuna kadar kapatın, ardından kombiye en yakın petekten başlayarak çeyrek turlar artırarak açın:

Birinci petek çeyrek tur 1/4 açın.
    İkinci petek yarım tur 2/4 açın.
    Üçüncü petek 3/4 tur açın.
    Dördüncü petek 1 tur açın.
    Beşinci petek 1.1/4 tur açın.

Son peteğe kadar böyle devam edin. Son petek tam açık kalmalı, arka odaların ısınmaya başladığını görürsünüz.
  • Zebza kullanıcısına yanıt
    Bende merak ettim
  • 7 yıldır Airfel kombi kullanıyorum. Kombinin petek sıcaklık ayarı 40-80 arasında ayarlanabiliyor.
    Sıcaklığı 40-50 gibi ayarlasam kombinin yanma sistemi sağlıklı çalışmıyor.
    Şöyle çalışıyor; kombi ateşleme yaptıktan kısa bir süre sonra ayarlanan ısıya ulaşmaya çalışıyor ama
    ayarlamayı tam yapamıyor yani 40 derece ayarlıysa 5-10 sn sonra 50 dereceye çıkıyor sıcaklık ve
    kombi sönüyor. Bunu bu şekilde yapıp duruyor. Ayarlanan sıcaklıkta kalıp belli bir süre çalışması gerekmiyor mu?
    Çok kısa aralıklarla bu şekilde yanıyor sönüyor 24 saat boyunca.
    Ama sıcaklığı biraz yüksek ayarlarsak mesela 60 derece. Ateşleme yaptıktan sonra 3 dk boyunca bu sıcaklıkta
    çalışıyor sonra sönüyor ve 1 dk bekledikten sonra tekrar çalışıyor. Bu şekilde sağlıklı çalışıyor sanırım.
    Ama düşük sıcaklıklarda neden yanıp yanıp sönüyor sürekli?
    Bu sorun baştan veri var sonradan olan bir durum değil.
    Cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim.

• kombi ayarını 40-45 derece arasında kullanıyorum ısı ayarı sabit olduğu halde petekler soğuyor ve kombi çalıştıktıktan sonra ısınıyor tekrar petekler soğuyor tekrar kombi devreye giriyor kombi sürekli 1,5 dakika aralıklarla çalışıp 15 saniye alev yanıyor ve kapanıyor bu döngü sürekli böyle olduğunu gördüm yardımcı olabılecek varmı
  • güncel
  • karaca38 kullanıcısına yanıt
    Tüm kombi cihazların çalışma tekniği yan/bekle şeklindedir. Genelde ayarlı sıcaklığın 5C üstüne kadar yanar ve söner, set değerin 5C derece altına inince tekrar yanar (+5/-5). Bazılarında çalışma aralığı (şalt diferansı da denir) +5/-3, bazılarında ise +9/-9 dur. Kombi yanınca haliyle petekler ısınır ve sönünce soğuması doğaldır. Kesintisiz yansaydı gaz tüketimi çok fazla olur ve pencere açmadan yaşanmazdı. Havalar soğudukça bugünlerde 10-15 saniye olan yanma süresi uzayacaktır. Hatta havalar iyice soğuduğunda 40C'a ayarlı kombi suyu 45C yapmak için çok uzun yanmak zorunda kalabilir, bu yüzden sarfiyatı arttırmamak için soğuklarda 50-55C yapıp gerekince (iç ortam sıcaklığı düşünce) kombiyi açıp gerekmeyince kapalı tutarak kullanmak gerekir.
    Modülasyonlu oda termostatı kullanılırsa (kombi uyumlu ise) tesisat suyu sıcaklığı modülasyonla sabitlenir ve kombi set değere gelip kapanıncaya dek böyle yanar...

• karaca38 kullanıcısına yanıt
    Tesisata temizlik yaptırdınız mı? Sık devreye girip çıkması özellikle filtrelerde tıkanmasa varsa meydana gelir.
  • Isınma ile ilgili sözünü olan arkadaşlar lütfen aşağıdaki linki inceleyin, sorununuza çözüm olabilir.http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=112054694

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.