Şimdi Ara

Tesisat suyu sıcaklığı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
8.910
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar,benim aklıma takılan bir soru var.DD atron kullanıcısıyım,üzerinde eko modu dıye bır sey var.ben ona ayraladım ve tesısat suyu sıcaklığı 60 c de ısıtıyor,oda ısındığında termostat kombiyi kapatıyor.Buraya kadar sorun yok.Sorum şu;bu tesisat suyu sıcaklığını düşük değerde ayarlayam arkadaşların yorumlarını okudum forumda(mesala 45).Bu arkadaşlar bu dercede petekleri nasıl ısıtıyorlar?Ben 50 ye ayarladığımda petek tam ısınmıyor ve akabinde kombi sürekli çalışıyor.Ama 60 derecede çalışan kombi petekler gayet ısınıyor ve baya bir müddet te kombi çalışmadan duruyor.Bana bunu izah edebilirmisiniz?Yani düşük sıcaklıkmı daha iyi,yada yüksekmi?

• yokmu fikri olan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demekki 50 derecede oda termostadın ayarlamış olduğun ısıya ulaşmıyor akabinde 60 c ulaşıyor böyle yakınca sarfiyat nasıl oluyor
  • yada evde yalıtım yok herhalde ev soğuk alıyor olabilir 50-55 ısınması gerekir
  • ev fazla buyuk degıl o yuzden daha yenı aldıgımız ıcın yalıtımı bu kıs erteledık sayılır.ama evde bodrum falan yok cokta soguk degıl,gecen ay toplamda hava sogudukca 22 derecenın altında zaten yanmıyo,termostatı 22 de yaktık 32 lıra geldı fatura

• arkadaşlar bende aırfel digifel var digital bir cihaz cihaz 35 e aldıgımda digital gösterge 40 derece geldiginde kombi duryor şimdi ben 40 damı yakmış oluyrum 35 demi??
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalacar

arkadaşlar bende aırfel digifel var digital bir cihaz cihaz 35 e aldıgımda digital gösterge 40 derece geldiginde kombi duryor şimdi ben 40 damı yakmış oluyrum 35 demi??

evet 40 çıkarıyor kapanıyor 35 den aşağı düşünce çalışması gerekir demek oluyor artı 5 yapıyor eksi 5 yapıncamı çalışıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yoğuşma suyu miktarı
    9 ay önce açıldı
    Petek suyu boşaltma(Acil)
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASRIN32

quote:

Orijinalden alıntı: kartalacar

arkadaşlar bende aırfel digifel var digital bir cihaz cihaz 35 e aldıgımda digital gösterge 40 derece geldiginde kombi duryor şimdi ben 40 damı yakmış oluyrum 35 demi??

evet 40 çıkarıyor kapanıyor 35 den aşağı düşünce çalışması gerekir demek oluyor artı 5 yapıyor eksi 5 yapıncamı çalışıyor

evt arkadaşım imleç tam 35 de iken 31 dercede yanıyor 40 dercede sönüyor ama ben kaç ta yakyom 31 demi 35 demi 40 damı ??
  • Sen 35 te yakıyorsun ama değişk açılardan tatışılırsa yumurta-tavuk işine döner.

Fakat bu düşük derecenin sana pek faydası olmaz 45-50 derece yap yakıtın aynı kalır diye tahmin ediyorum.
  • benim sorduğum soru arada kaynamış,soruma fıkrı olan cıkmamıs

• quote:

Orijinalden alıntı: intererdem

Sen 35 te yakıyorsun ama değişk açılardan tatışılırsa yumurta-tavuk işine döner.

Fakat bu düşük derecenin sana pek faydası olmaz 45-50 derece yap yakıtın aynı kalır diye tahmin ediyorum.

arkadaşım bam telime bastın bi detaylandırrmsın nasıl artırsamda aynı gaz mı gider ?
  • İdeal su sıcaklığı bilen arkadas yokmu şimdi
  • 40 Derece gibi düşük derecelerde petekler kendini zor ısıtır, ve peteklerdeki su 30 dereceye düşer çok soğur sonra yeniden çalıştığında kombi bu soğuk suyu ısıtmaya çalışır, yani biraz boşuna yanmış olur. Fakat 45 dereceye alınca 50 ye kadar yanar ısının eve gayet güzel faydası olur ve 40 dereceye düşene kadar bekler ve peteklerdeki su fazla soğumamış olur.

Yaşadığınız yerin iklimine göre değişir..Ben Afyonda yaşıyorum şu anda 50 derecede kullanıyorum termostatlı olduğu için 50 yi geçmiyor kapanınca pompa duruyor sirkülasyon olmadığı için sıcak su peteklerde uzun süre kalıyor. Havalar daha da soğuyunca 55 e alırım. Ilıman iklimde olanlar 5 derece daha düşük olabilir.

Zaten radyatör ısısından verim almak için peteklerin en az 45 derecede ısınması gerekir yoksa daha düşük derecede suyu ılıtıp soğutmuş olursunuz size faydası olmaz.

Özetle kışa girerken kasım ayında 40 dan yakmaya bağlayıp havalar suğudukça 45-48-50-55 diye artırmak gerekir bugünlerde de hatırı sayılır soğuklar var. Tesisat suyu en az 50 dereceye kadar ısınmalı.

• quote:

40 Derece gibi düşük derecelerde petekler kendini zor ısıtır, ve peteklerdeki su 30 dereceye düşer çok soğur sonra yeniden çalıştığında kombi bu soğuk suyu ısıtmaya çalışır, yani biraz boşuna yanmış olur. Fakat 45 dereceye alınca 50 ye kadar yanar ısının eve gayet güzel faydası olur ve 40 dereceye düşene kadar bekler ve peteklerdeki su fazla soğumamış olur.

Yaşadığınız yerin iklimine göre değişir..Ben Afyonda yaşıyorum şu anda 50 derecede kullanıyorum termostatlı olduğu için 50 yi geçmiyor kapanınca pompa duruyor sirkülasyon olmadığı için sıcak su peteklerde uzun süre kalıyor. Havalar daha da soğuyunca 55 e alırım. Ilıman iklimde olanlar 5 derece daha düşük olabilir.

Zaten radyatör ısısından verim almak için peteklerin en az 45 derecede ısınması gerekir yoksa daha düşük derecede suyu ılıtıp soğutmuş olursunuz size faydası olmaz.

Özetle kışa girerken kasım ayında 40 dan yakmaya bağlayıp havalar suğudukça 45-48-50-55 diye artırmak gerekir bugünlerde de hatırı sayılır soğuklar var. Tesisat suyu en az 50 dereceye kadar ısınmalı.

deneyip sonuçları yazacagım :)

• quote:

40 Derece gibi düşük derecelerde petekler kendini zor ısıtır, ve peteklerdeki su 30 dereceye düşer çok soğur sonra yeniden çalıştığında kombi bu soğuk suyu ısıtmaya çalışır, yani biraz boşuna yanmış olur. Fakat 45 dereceye alınca 50 ye kadar yanar ısının eve gayet güzel faydası olur ve 40 dereceye düşene kadar bekler ve peteklerdeki su fazla soğumamış olur.

Ben suyu 60 c ayarladım bunu bana bir artısı yada eksisi olurmu peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: KraL64

Ben suyu 60 c ayarladım bunu bana bir artısı yada eksisi olurmu peki?

Kombilerde 60 dereceyi geçince yakıt çok artar bir rivayete göre 2. boğaz açılır deniyor...Petekleriniz kısa herhalde bu nedenle yüksek dereceye ihtiyaç duyuyorusunuz. Eğer 55 te ısınabiliyorsanız 55 e alın.

Atronda (E) ekonomi modu +2-14 tü sanırım çalışma şekli kalorifer ayar düğmesine dikkat ederseniz 60 ın olduğu yerde E işareti var ekonomi orayı geçince yakıtın artacağı ondanda anlaşılıyor.

Aslında 50 derecede petekler iyi ısınması lazım anlaşılan sizdede sirkülasyon yavaş plastik filtre falan var sanırım.

Ekonomi modu ılıman havalarda iyi olur ama soğuklarda confor modu daha iyi olur. Konfor modunda (C) 50 derecede çalıştırın +5 -10 çalışır yani 55 e kadar ısıtır.

Atron kombi termostat varkende normal termostatsız çalıştığı şekilde çalışmasını yapar yani +- döngülü çalışır, ev ısınınca kapatır bu iyi bir özellik.. Termostat bağladım fazla yaktı şikayeti olmaz..

Tüm bunları yakıt harcamalarını ısınma koşullarını deneyip bulabilirsiniz. Yaptığınız denemeleri burayada aktarın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intererdem -- 12 Aralık 2012; 17:02:11 >

• 40 dereceye getirdim evi ısıtamadı, bir tarafım dondu. 50 derece ideal benim ev için sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erakcora

40 dereceye getirdim evi ısıtamadı, bir tarafım dondu. 50 derece ideal benim ev için sanırım.

üstadım hangi şehir evi,n lokasyonu hakında bilgi vermmsin birde 50 dercede 24 saatte kaç metreküp yakıyorsun acaba teşekrüler..
  • balıkesir yalıtımlı kuzey cephe 130m2. günde 5-10 m3 yakıyorum kabaca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erakcora

balıkesir yalıtımlı kuzey cephe 130m2. günde 5-10 m3 yakıyorum kabaca.

5mtereküp süper 10 metre küp fazla ):
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.