|
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023 (1783. sayfa)
-
-
tamamdır teşekkür ederim, type 2 şarj cihazını yine Tesla'dan almak istesem ücreti hakkında bilgisi olan var mı veya başka bir şarj cihazı kullanıp önerisi olan var mıdır?
-
Uygulamada göremedim, sanırım Türkiye'de satılmıyor. Amerika fiyatı 250 dolar. Sahibinden de satan biri var. 9750tl istemiş. Çin işleri de tercih edebilirsiniz. Onlarda 6000-7000 TL gibi sanırım. -
arkadaşlar hepinize merhabalar son 1-2 haftadır Tesla'yı kafama taktım araştırdım ettim. Bu akşam avmde görünce de arkadaşla daldık tükkana ve aklımdakileri sordum vs. Şimzi size danışmak istediklerim de var haliyle. Normalde ben Juniper'i bekleyecektim ancak satış sorumlusu arkadaş 2026dan önce gelmeyeceğini ve gelirse o zamana 3'ü bulacağını söyledi. Kasım ortasına verilen siparişlerin Aralık sonuna kesin yetişeceğini de ekledi. Vee gelelim faülyenin faydasına:
aralık sonu ya da ocak başı araca 60 000 TL zam geleceğini bununda doğal olarak dilim atlatacağını söyleyerek bombayı patlattı :D siz ne düşünüyorsunuz bu konuda acaba?
hani normal araç bayileri olsa pazarlama politikası diye kota diye iteler ama arkadaşlardan o hissiyatı almadım hiç. Juniper 26 ya kalır mı, zam gelir ötv atlar mı alper tunga ölür mü? :)
-
Atıyorum şubatta juniper gelecek dese elde kalanları kim alır hocam.
Satışlar düşmüş olmalı ki sipariş verenlere 1 yıl ücretsiz sarj vercekler. -
O harfe kadar geldiyse,bize araç teslim olana kadar MJ* olacak sanırım bizim plaka.
25 Kasım teslimat randevusu var
-
tabii bu konuda hem fikir herkes ama ufak bi zamcık ile konu bambaşka yerlere gidiyor ve arkadaş %100 gelecek diye belirtti öyle oluşu bile aracı 2.4 e çıkartıyor. Ama bir yandan bantların ayarlanması vs derken biz gelişide 9-10 aydan evvel olmaz gibime geliyor. bu sürede ötv düzenlemesi falan ooof of ulan bütün ülke hesap uzmanı/ekonomist/stratejist vs vs olduk be
-
Türkiye için geçerli mi 1 yıl ücretsiz süperşarj desteği?
-
Sanırım geçerli hocam. 31 aralık öncesi teslim almanız yeterli. -
Yok hocam derdim para değil, 5 aşağı 10 yukarı teslaya binen biri bunu düşünmez bence. Ben işin sorunsuzca ve kısa sürede hallolmasındayım. Servise bıraksam kim bilir kaç gün kalacak. Bi de 10 bin tl lik işlem için 40 bin tl hasar kaydı yazacaklar. -
Ben de aracımı beklemekteyim aralıkta teslim alacağım inşallah, umarım dediğiniz gibidir. Çünkü aradığımda şu an için Türkiye’de bunu geçerli olmadığı söylendi. Evet zaten Tesla Supercharger sayısı az ancak sanırım Zorlu’ya 12 adet daha supercharger kuruyorlarmış. Avrupa ve ortadoğuda geçerli derken Türkiye’yi bu kampanya dışında tutup ayrıştırmak neden anlamadım..
-
Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı, rahmet ve özlemle anıyoruz. -
Bende mavi kablo ve Tesla nin verdigi evden sarj kablosu var. Ancak evimden kablo cekecegim icin mesafe toplamda 30 m kadar. Acaba mavi kablo ve Tesla nin evden sarj kablosunun uzunlugunu bileniniz var mi? bende ona gore uzatma kablosu alicam. 20m mi 25 m mi alsam karar veremedim.
-
Tesla sitesinde ülke seçince baktığım Avrupa ülkelerinde bu duyuru var ancak Türkiye seçince çıkmıyor. Ben de aynı durumdayım teslimat bekliyorum ancak bu durum can sıkıcı. Yapamıyorsa da en azından bir açıklaması olmalı.
-
Avrupa’da zaten çok ucuz superchargerlar. 0.50 euroydu kw fiyatı en son. Esas bedava bize lazım. -
Teslâ'nın Mobile Connector dediği, 220V şarj cihazını kullanacak iseniz zaten Mavi Type2 kabloyu kullanamazsınız. Mavi Kablo AC şarj cihazlarında kullanılıyor. Onun uzunluğu da sanırım 4 yada 5mt.
Teslanin Mobile Connector 220V şarj cihazının uzunluğu 6mt.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vs-fb -- 10 Kasım 2024; 13:26:15 > -
Uzatma amaçlı kullanılamaz mı? Mobile Connectorun araca giren başlığını araçtan çıkan mavi kabloya, mavinin başlığını da arabaya takamaz mıyız? -
Hayır takamazsınız. Uçlar farklı. Mavi kablonun bir ucu AC şarj cihazına takılır diğer ucu araca takılır. Size lazım olan 3 lü priz uzatma kablo tarzı bir uzatma. Tabi tekli olacak sizinki. -
Demek istediğim kırmızı ile gösterdiğim uçlar birbirine, yeşil ile gösterdiğim uç da araca bağlanarak kullanılamaz mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heisbuya -- 10 Kasım 2024; 14:7:35 >
-
O 2 kırmızı uçta arabaya takılan kısım. Ikisi de erkek gibi düşünün. Biri erkek biri dişi giriş olması lazım. O sebeple olmaz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X