Teşekkürler, ZES i hem AC de hem de DC de fiyatları yaygın ağı olan firmaların ortalamalarında diye tercih ettim. Ama tabi ki bir sürü seçenek var evet. Mesela benim etrafımda hiç Voltrun yok. |
TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1924. sayfa)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
Dayanamadım sipariş verdim.. Juniper konusu biraz fazla hype gibi geliyor. Arada uçurum farklar olacağını sanmıyorum ki zaten güncel model y yi beğeniyorum ben. Bir de fiyat konusu var juniper avrupada mevcut model y ye gore 8 bin euro civari daha pahalı çıktı. Tr de 10% a girip, girmeyeceği kesin değil. Teslimat süreleri de belirsiz.. durum böyleyken 40k km dir kullandığım Megane Etech den model y sr a geçiş yapmaya karar verdim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayırlı olsun hocam
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler hocam👍
Hayırlı olsun.
Aynı şeyleri düşündüm ben de sipariş verirken. Hiç can sıkmayın.
-
-
valla kendinizi kandırmayın =) model 3'ten highland'e geçildi. kullananlar farkların ne derece fazla olduğunu yüzlerce videoda anlattı. aynı durum model y'den junipere geçince de olacak. videolar da düşmeye başladı. hype falan da yok. model y tüm eksikliklerini gidermiş haliyle geliyor. kalan finansal belirsizliğiniz ayrı bir konu ama aracın uçurum fark olmadığını söylemek biraz yersiz. fiyat artmasının nedeni ilk siparişlerde çok hevesli olanlardan parayı almak. benzer senaryo daha önceden de gerçekleşti. hatta şuan 60bin euroya ilk versiyon adı altında bile satışa açıldı. bazı zamların nedeni ise teşviklerin kaldırılması, ülke özelinde buna da bakmak lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alganatilla -- 29 Ocak 2025; 8:42:9 > -
Farklar illa ki var. Dün arkadaşın paylaştığı 2010-2024 Model Y farkları bile ne kadar fazla mesela.
Ama olay şey gibi oldu anında, mevcut Model Y çöp, berbat bir araba, yenisi dünyanın en iyi arabası oldu gibi abartı bir hype var.
Bunu tabi Tesla yapıyor biraz, biraz influencer tayfanın gazlaması da var.
Ortada net iyi iki araç var. Birisi, bir önceki neslin açıklarını kapatmış.
Finansal belirsizlikten öte ciddi ciddi yurt dışı fiyatları bu rakamlarda olan bir aracın %10 ile matrah artmadan Türkiye'de satılacağını düşünmek polyannacılık olur. Keşke satılsa, 1 sene sonra biz de geçeriz :) ama ciddi hayalcilik. Hani biz sipariş bekleyenlere sürpriz juniper gelir demekle aynı seviyede hayalcilik hatta. :)
-
Mevcut Model Y sahibi ve Opal (Juniper) geldiğinde 2. Model Y'yi almayı düşünen biri olarak, ben de arada kayda değer farklar olduğunu düşünüyorum ama eski arabanın da tabiri caizse bittiğini, öldüğünü düşünmüyorum. Büyük bir güncelleme oldu ama eski modeli bitiren bir güncelleme olmadı. Yeni modeli almayı istiyorum ancak sabırsızlıkla beklemiyorum çünkü gerçekten devrimsel bir değişiklik olacağını düşünmüyorum.
Evet değişim büyük ama devrim yok. Çok yerinde bir güncelleme olmuş.
-
Bu güncellemede biz android çiler için muhteşem yeni bir özellik geliyor.
Eller serbest bagaj açma.
Büyük eksiklikti. İnşallah çabuk çıkar
-
model y olmuş bir araçtı.
yeni tabi ki daha olmuş bir araç.
Model y clioydu da sınıf atladı gibi şey yok ortada.
Mevcut makyajda koltuk soğutma hoşuma gider, yenisinin de tipi gayet güzel geliyor fakat kullananların bileceği üzere dünyamız değişmeyecek.
Dünyamızın değişmesi için ciddi bir menzil artışı ,şarj hızındaki artış (800v gibi) ve dönüş çapında ciddi iyileşme yeterli olabilirdi.
Kimin tercih edeceğini de fiyat belirleyecek.
İphone 15 -16 arasındaki fark desek çok haksız çıkmayız.
-
iPhone 15-16 benzetmesi çok iyi olmuş.
-
İlk yenilenen araç Model Y değil. Eski model Y çok güzel araç. Piyasada ki bütçeme uyan en güzel araç olduğunu düşündüğüm için aldım. Büyük ihtimal, ki çok büyük ihtimal 2mlyn üzeri gelecek bir araç için ah vah edecek değilim. En güzel de o olacaksa, varsın en güzel 2. Araca bineyim.
Nedir bu kadar dert edilen şey anlamıyorum. Beklemek isteyen beklesin, almak isteyen de şimdi alsın. Milletin kararlarının da bu kadar dert edilmesi ilginç. Ne diyelim, kullanıyorum, memnunum ama eski model y çöp.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hype ne demek?
-
Herkes bir çoşkuya kapılmış övüyor, birbirinden etkilenen kitlelerin abartılı bir öne çıkarma durumu demek istemiş. Bana göre kullanıcı görüşlerine önem verilerek yapılan iyileştirmeler söz konusu ve Juniperde göze biraz daha hitap eden güzel dokunuşlar var. Tabiki herkesin tercihi yeni çıkan kasa olacaktır fakat ülkemiz şartları, matrah, ÖTV belirsizlikleri karar vermeyi zorlaştırıyor. Tesla yenisi taze çıkmış ve çıkmak üzere olan bir kasa varken yurt dışında faizsiz krediler, ücretsiz şarj desteği vs. ile eski kasa stokları tüketirken ülkemizde de bu belirsizlik ve hızlı teslimat sayesinde eski modelleri satmaya devam edecek görünüyor.
-
Bu kelimeyi son dönemlerde herkes ısrarla kullanınca ister istemez sorma gereksinimi duydum.
-
Az önce 2025 yılı ilk taksit mtv yi ödedim 28.837 tl haram zıkkım olsun
Paraya bak. 2013 aralıkta ilk aracım olan Fiesta'yı sıfır olarak 35.000'e almıştım.
-
Hocam kendimizi kandırmakla ne ilgisi var herkesin beklentileri farklı. Benim için ambiyans aydınlatma dünyanın en dandik özelliğiyken başkası için süper önemli olabilir. Kendimi kandırmış mı oluyorum bu durumda? Model y sr kismetse 45. Aracım filan olacak bugüne kadar içime sinmeyen hiçbir aracı satın almadım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X