Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1976. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.738
Cevap
1.016
Favori
2.587.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
18. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 19741975197619771978
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İkisini de kullandım, böyle abartılacak müthiş bir fark yok maalesef. Togg’un tek üstün olduğu yer süspansiyon konforu. Tesla kullanıcısı mısınız bilmiyorum ama bu kadar rahatsızsanız satın gitsin.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat Lahur

Kütük mütük, gidiyo en azından ama :) Togg direk kütük gibi kalıyo 12v akü bitince, gitmiyo hiçbiyere.Trim sesleri evet bazı araçlarda varmış okuyorum ama gayet kolay da çözülüyormuş, Togg'un kapanıp bi daha geri gelmeyen ekranları da o kadar kolay çözülüyor mu? Bu arada, Model Y nin görünüşü ile ilgili hiçbir problemim yok, hatta bayaa beğeniyorum bile, ancak, Pininfarina T10X için gerçekten muazzam bi iş çıkardı. Ben zaten 25 senelik koyu bir Pininfarina hayranıyım ve evet, T10X çok güzel görünüyor bence de.

Alıntıları Göster

Kütük mütük, gidiyo en azından ama :) Togg direk kütük gibi kalıyo 12v akü bitince, gitmiyo hiçbiyere. Trim sesini daha deneyimlemedim ama bazı araçlarda varmış okuyorum, ama kolay çözülüyor diye de okuyorum. Kapanıp bi daha açılmayan ekranları da o kadar kolay çözülüyor mu Togg'un? Bu arada, Model Y nin görünüşü ile ilgili hiçbir problemim yok, hatta bayaa beğeniyorum bile, ancak, Pininfarina T10X için gerçekten muazzam bi iş çıkardı. Ben zaten 25 senelik koyu bir Pininfarina hayranıyım ve evet, T10X çok güzel görünüyor bence de.

• Murat Lahur M kullanıcısına yanıt
    İkiside mevcut.
    Togg v1.5 ile geldi. Yazılımsal olarak hiç bir sorunla karşılaşmadık. Son sürüm ile baya düzeltilmiş.

“Togg'un kapanıp bi daha geri gelmeyen ekranları da o kadar kolay çözülüyor mu?”
    Hiç böyle bi durumla karşılaşamdık ama direksiyon arkası sağ kol + joistik tuşu ile 5snde resetlenebiliyor.

Teslada bizim sadece tek beğenmediğimiz nokta koltukları. Yazın tam bir işkenceye dönüşüyor. Sırf bu sebepten makyajlı versiyonuna geçebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 14 Şubat 2025; 22:59:42 >
  • metinTasci M kullanıcısına yanıt

Aynen ya, bu çok terleten koltuk hadisesi beni de bi düşündürmüyor değil. juniper bekleyeyim mi diye uzun düşündüren birşeydi beni, bakalım yazın deneyip göreceğim artık. Belki ön iklimlendirme falan idare ederiz, ya da mantıklı fiyata gelirse ben de sırf o yüzden junipere geçebilirim.

• burki_rock kullanıcısına yanıt

Togg da neredeyse tüm arızaları yaşadım. Uzun Far gitti, Ekranların hepsi yolda gitti, araba 4 tekeri birden kitleyip yolda kaldı, Enerji sistem arızası verdi, sağa çekme problemi var. Bu hataların hiç birini Tesla da yaşamadım ama TOGG süspansiyonu daha yumuşak ve koltukları daha iyiydi.

Benim için önemli olan yolda bırakmaması ve arıza yaşatmaması, konfor konusunda yine Tesla da kötü diyemem gayet iyi, bir S Class veya Audi A6'dan geçiyorsa bazı kullanıcılar ona yorumum yok :)

En çok gıcık olduğum konu TOGG da sağa çekmesiydi ben araba sağa, sola çekti mi ayar tutmadı mı o arabadan nefret ediyorum takıntı gibi bir şey.

Bu yorumlar tamamen kişisel, herkesin düşünce yapısı veya istekleri değişebilir.

• spentime kullanıcısına yanıt
    Ben de Skoda kamiq’ten geçeceğin için bana çok koymaz gibi geliyor. Testte de dikkat ettiğim kadarıyla gayet iyiydi süspansiyon vs.

• Ek olarak şunu da söylemek isterim bazı arkadaşlar yumurta, kurbağ, murbağ diyorlar ama şunu da unutmamak lazım Tesla, TOGG göre verim olarak 2 gömlek üstte. Elektrikli araba için aerodinami çok önemli. TOGG ile aynı yollarda 16-17 kw geziyordum, Tesla ile aynı durumda aynı ayarda 12-13 kw değerler.

dağıtım firmasında çalışıyorum. bölgesel farklılık göstereceğini zannetmiyorum ama siz de bir sorun isterseniz..

O kadar, kötü değil süspansiyon birazcık sert ama öyle tak, tuk vurmalar yok. Fark bile hissetmezsin sen.

Ben de öyle düşünüyorum.

Yok ya ben tasarımını beğeniyorum ya.
    Karakteristik. Hatta bizim aracın far tasarımından vazgeçip çizgiye dönmesini garipsedim ben.

• Bu arada TOGG adas sistemini kullanmadım ama Tesla'nın otopilot gerçekten baya iyi çalışıyor, yolda engel algıladı mı müdahale ediyor sürekli tetik şekilde bekliyor. Yol kamerası mevzusuna da bayıldım sürekli kayıt altına alıyor ve önemli olaylarda kaydı saklıyor 10/10 özellik mükemmel  

Zaten bu kritik noktalar ve güvenilirlik beni tesla’ya itti. Togg tarafı çok umursamazdı ben seçim sürecindeyken. Defalarca bilgi formu yolladım taaaaaaa 9-10 gün evvel aradılar ki arabayı 11 Ocakta sipariş verdim. 😂

Hocam zaten tek aracınız varsa ve sürekli arabayla işiniz varsa TOGG tarafı biraz daha gelişmeli ve beklenmeli mesela ilerleyen 2-3 yıl sonra Sedan modeli iyi olur gibi, ben bu iş tamamen mühendislik, arge ve yazılımda bitiyor. Bana araç sürekli lazım ve sürekli arıza yaşayacak korkusu olduğu için Tesla devam dedim. Zaten servislerin durumu belli dolular deli gibi sıra bile ileri tarihlere atıyorlar. Togg çekici aldı götürdü yaya kalmıştık   Daha akıbeti ne oda belirsiz. Servislerde net tarih veya bir şey veremiyor.

Ha nakit paranız yoktur kredi çekmeniz gerekir o zaman TOGG tarafı avantajlı, yiğidi öldür hakkını yeme demişler, ama işte bu sıkıntıları da göze almak gerek. Körü körüne araba fanatikliği yapmaya gerek yok hiç bir firmadan bir çıkarımızda yok cebimize giren bir şeyde. Yorum yapmalıyız eleştirmeliyiz ki yerli markamız daha iyi yerlere gelsin. Nasıl Tesla emekleme dönemini geçti şimdi yürüyor, TOGG'da aynı süreçten geçiyor emekliyor, ileri de yürüyecek. Bu süreçte eksikleri belirtmeliyiz ki yerli markamız kambur kalmasın.

Teslada da akü var yanlış bilmiyorsam. Hatta bunların tükenmesi ihtimaline karşı ön araç çekme kapağının içinde o aküyü besleyecek kablo duruyor. Kapıları bile açamayacak halde ise enerjisi buradan biraz besleyip kapı pencereyi açabiliyorsunuz.
    Tesla bütün halinde daha düzgün çalışıyor. Yazılım ve donanım olarak önde diğer elektriklilerden.

6 ayı geçtim 12binde araç. Araca yüklenen enerji ve yolu hesap ettiğimde 17kw/100km görünüyor. Ekranda bu değer 13,9kw/100km. Tesla bahsettiğin 12-13kw/100km değerini sadece sürüş ile olan kısmı gösteriyor. İklimlendirme gibi yardımcı sarfiyatları bu değere dahil etmiyor.

• edanis E kullanıcısına yanıt

Sürüş esnasında olan iklimlendirme ve batarya ısıtma o 13'e dahil hocam.

Aracı önden ısıtma ve beklerken film izleme falan dahil degil. Ayrıca yüklenen enerjide yüzde 10 civadinda kayıp oluyor zaten sarj esnasında.

Burada mesele menzili doğru hesaplamak, onun içinde yolda harcanan güç verisi baz alınıyor doğal olarak,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 15 Şubat 2025; 9:19:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Tesla’da süspansiyondan ziyade koltuk rahatlığında bir problem var. Uzun yolda omuz ağrısı yapıyor bende baldır desteği zayıf ve sert koltuklar. Koltuk olayı da en basit çözülebilecek sorun ama yeni araç videolarına baktım yine baldır desteği koyulmamış.

• vires kullanıcısına yanıt

Baldır destegi benimde aradığım bir şey, aliexpress falan hükumet sagolsun 200 dolar için çalışsa çözümleri var aslında ama biz ulaşamıyoruz.

• axil kullanıcısına yanıt

Dağıtım firması benim sormamdan sıkıldı öyle diyeyim :) Faturada "Cari Yıl" bölümünde 5MW aşılacak, çok net yani.

• Sadece şöför kapısnın döşemesine herhangi bir yerine kapı tıklatır gibi vurunca tırrr tırrr ses geliyor.
    Kasisli ve bozuk yolda da kendiliğinden yapıyor.
    Şimdi bir video gördüm kapıyı kapatırken onunki de yapıyor.
    Servis yolu göründü bana.sizde kontrol edin derim.
    Ben bagajda ki ıvır zıvırdan geliyor sanıyordum.

• 
Sayfa: önceki 19741975197619771978
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.