Şimdi Ara

TESLA MODEL Y KULLANANLAR KULUBU 2023-2025 (1994. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39.896
Cevap
1.020
Favori
2.594.571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
23. Sırada  bugün en iyi #5
Sayfa: önceki 19911992199319941995
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Demekki Tesla Türkiye de satıştan vazgeçmek istemiyor. İyi bir haber. Bakalım bu habere ilk kim % 10 ile gelmez yazacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mytro M kullanıcısına yanıt

Selamlar,

O tarafi inanin bilmiyorum. O yuzden vergi tarafi hakkinda pek bir sey yazmak istemiyorum. Cunku anlami yok. Ancak tahminim yakin bir zamanda siparisler acilacaktir. O zaman her sey belli olur. %10 tarafinda Sr’de gelirse ne mutlu bizlere. Umarim herkes istedigi sekilde Juniper sahibi olur. Ayrica benim tahminim cok yakin bir surede test surusleri baslayacaktir. Heralde Mart ayi gibi yaparlar. Bu araclari da showroom ve pop up storelara koyarlar. Onemli olan artik geldigini ve gelecegini biliyoruz. 🤗🤗

• berkolo88 kullanıcısına yanıt

Merhaba size demedim hocam yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Sadece çok sıktı bu %10 muhabbeti gelir gelmez tabikide bilmek çok zor. Bekleyen ( ben değilim o kadar ekonomik durumum yok😀) arkadaşlara biraz moral bozukluğu oluyor. Türkiye de yaşayan herkes güzel arabalara binmeye hak ediyor. Her isteyene nasip olur inşallah diyeyim. Bu forumda sizin şimdi ve daha önceki bilgilendirmelerinizle çoğu şeyi öğrendik teşekkür ediyorum

Rica ederim. Benim beklentimde bu yonde. Umarim araci almak isteyen herkese bu sekilde nasip olur. O yuzden cok takilmamak lazim. Artik bekleyip gorecegiz. Hayirlisi olsun.. 🤗

• ugurtastan69 U kullanıcısına yanıt

Hayırlı olsun. Darısı juniper olarak bana insaAllah

Hocam %10 mevzusu da bu arabayı ilgilendiren bir mevzu. Dönem dönem de konuşuluyor. Fikrim de net. Yazdıklarım da var. Inşallah %10 ile gelir, bütçesi olan herkeste alır. Zira %10 olursa, 3-4 yıl sonra ben de araç değişim zamanım gelince bana da uygun alternatif olur.

Emin olun beni sıkan, bana boş gelen de bir çok mevzu konuşulabiliyor bu konuda. Herşey ilgimi çekse zaten her konu ile ilgili yorum yazarım. Beni de mesela bir fikri fanatikce savunup, karşı fikir duyunca dayanamayanlar rahatsız ediyor. Ama hayat böyle. Normal yani.

Sizi sıkıyorsa yapabileceğiniz belli seçenekler var. Ama ne sizin ne de benim hislerimize göre şekil almıyor bu konu.

Bir arkadaş 3-4 yorum yaptı. Ben de 1 yorum yaptım. Herkes fikrini söyledi. Fikir belirttim, argümanımı belirttim. En son da şahsi düşüncemi ekledim. Sıradan bir fikir alışverişi. Zaten çok uzun süre geçmeden ne olacağı ortaya çıkar. Yanılan da olacak haklı çıkan da. O kadar. Yani çok da önemli bir mevzu değil. Sabah akşam bununla yatıp kalkmıyoruz. Bunu da yapmayacak isek bu forum niye var.

Selamlar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• x (formerly twitter)
    Dr Tr ⚡️ (@DrElectrick) on X
    https://x.com/drelectrick/status/1893026782858653942

juniper'ın dönüş çapı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• akmac A kullanıcısına yanıt

Evet degisen bir sey olmadi.  

• EUS E kullanıcısına yanıt

Test sürüşü sonrası "Eskisini hemen satın mı demiş bu arkadaş  

Takas sistemi ile ilgili bir gelişme var mı acaba?

• Daha önce de yazmıştım kısmetse yaz bitmeden standart menzil gelir diye ümit ediyorum. Erken yaza gelirse %10 olabileceğini düşünüyorum.

Bu iki konuda kimse %100 bilgi veremez. Herkes çeşitli dayanaklara dayandırdığı öngörülerinden bahsedilebilir. Çünkü değişken sayısı çok fazla. Satışa ne zaman açılacağı, teslimatın ne zaman yapılacağı, o dönemde T10F nin durumu ve bu duruma bağlı veya bağımsız ötv ile ilgili yapılabilecek değişiklikler vs vs

Tesla Türkiye ekibi erken getirmenin çok önemli olduğunu ve 45 günlük teslimat süresini yeterince aktarıp belirli sayıda bir aracı öncelikli olarak getirmek için ikna edebilirse Mart sonu Nisan başı gibi satışa açılabilirse en düşük vergi oranı ile gelecektir.

Burada katılmadığım tek konu kurun çarpımı ile elde edilen sonuçlar. Teslanın maliyetleri her geçen gün kur bazlı düşüyor ve ülkemizde en düşük vergi dilimine girmeyen standart menzil teslanın satış miktarı inanılmaz düşecektir. Öyle veya böyle standart menzil geldiği dönem togg t10x ile aynı yerde konumlanacaktır. Beni vergi dilimi ile ilgili endişenlendiren tek konu t10f yi en düşük vergi dilimine alıp t10x i bir miktar üzerinde konumlarlarsa teslada yeni model y yi orada konumlayacaktır. Ya da matrah tutarı artarsa tesla yine t10x ile aynı yere çekecektir fiyatını.

Son olarak bunları hiç dert etmeye gerek olmadığını da düşünüyorum. Bugün alabilecek imkanı olanlardan faiz hassasiyeti olmayan faize koyabilir, diğeri de ister kur ister altın yapıp bekleyebilir ki bunlar kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir ve daha iyi alternatifler olabilir. Vergi kaynaklı vs artış olsa da tamamını olmasa bile çok önemli bir kısmını karşılayacak getiri elde edilir. Hali hazırdaki aracını satıp alacakların ise araç fiyatlarında bu vergi artışına istinaden olabilecek artışdan faydalanabileceğini yani toplamda çok da büyük değişimlerin olmayacağı kanısındayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thebaboli -- 22 Şubat 2025; 20:25:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: vs-fb

Hocam %10 mevzusu da bu arabayı ilgilendiren bir mevzu. Dönem dönem de konuşuluyor. Fikrim de net. Yazdıklarım da var. Inşallah %10 ile gelir, bütçesi olan herkeste alır. Zira %10 olursa, 3-4 yıl sonra ben de araç değişim zamanım gelince bana da uygun alternatif olur.

Emin olun beni sıkan, bana boş gelen de bir çok mevzu konuşulabiliyor bu konuda. Herşey ilgimi çekse zaten her konu ile ilgili yorum yazarım. Beni de mesela bir fikri fanatikce savunup, karşı fikir duyunca dayanamayanlar rahatsız ediyor. Ama hayat böyle. Normal yani.

Sizi sıkıyorsa yapabileceğiniz belli seçenekler var. Ama ne sizin ne de benim hislerimize göre şekil almıyor bu konu.

Bir arkadaş 3-4 yorum yaptı. Ben de 1 yorum yaptım. Herkes fikrini söyledi. Fikir belirttim, argümanımı belirttim. En son da şahsi düşüncemi ekledim. Sıradan bir fikir alışverişi. Zaten çok uzun süre geçmeden ne olacağı ortaya çıkar. Yanılan da olacak haklı çıkan da. O kadar. Yani çok da önemli bir mevzu değil. Sabah akşam bununla yatıp kalkmıyoruz. Bunu da yapmayacak isek bu forum niye var.

Selamlar.

Merhaba. Sizi de kırdım zannımca özür dilerim. Haklısınız fikirlere saygı duyulmalı. Ama dışardan görüntüsü artık bu ötv mevzusu biraz öngörüden öte temenni gibi algılanmaya başlamıştı. Sizin eğer gerçek fikriniz ise sonuna kadar saygı duyuyor ve sizden özür diliyorum. Ama böyle sizin gibi düşünmeyip sadece %10 la gelmemesini isteyenleride yok degil.

• QLBatiatus kullanıcısına yanıt

çözersiniz, onu da satıyor Tesla, adı powerwall.

Haber güzel ancak kaynak nedir? Kim görmüş? Nerede görmüş?

• quote:

Orijinalden alıntı: berkolo88

Juniper bugun Tr plakali Ankara’da gorulmus. Yani tip onayi icin gelmis. Daha ne diyeyim. Hayirlisi

Zaten gelecek yani, Tesla Türkiye pazarından çekiliyor değil ki. Bence esas önemli soru, acaba diğer ülkelerdeki gibi önden LR mi satmaya çalışacaklar? Launch Edition falan kastıracaklar mı? Yoksa bazı sayılı ülkede olduğu gibi en baştan SR satışa sunacaklar mı? Ve sanırım herkesin EN merak ettiği, SR yine %10 luk dilime girebilecek mi? Yoksa, tabi gelicek yani, hatta çok geç bile kaldı dünyada Juniper satılmayan tek ülke bile olabiliriz hali hazırda. Benim şahsi kanaatim, bu yakınlarda satışa sunarlarsa SR %10 luk dilime girebilir. Yok önden LR veya Launch Edition yapalım yıl sonuna doğru SR yaparız derlerse o iş biraz zor görünüyor. Bunu yakın zamanda SR aldım da temennim böyle gibi düşünmeyin, aracım da SHB'de satılık falan değil, sadece yıl sonuna doğru dolar 40 a yaklaşır, eh o halde de %10 matrahı olan 1.45M 36.25k USD yapar. Bu da çok açık arayla dünyanın en ucuz Juniperi Türkiye'de olur anlamına gelir ki ben bu ihtimali biraz zor buluyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat Lahur -- 22 Şubat 2025; 21:35:40 >

• Murat Lahur M kullanıcısına yanıt

Bu durumda Togg maliyetleride döviz oldugu için matrah güncellemesi de ihtimal dahilinde

Aynen, bu pozisyonun tek çıkar yolu matrah güncellenmesi öbür türlü çok zor, ancak onun için de T10F bekliyebillirler, eğer öyle olursa tesla da T10F i bekler mi acaba?

• dec_chaos D kullanıcısına yanıt

Selamlar,

Arkadasim. Hatta hizlica bana yazinca sasirdim. Cok heyecanliydi. Belli ki Tip onayi icin Ankara’daymis arac. Yakinda kasko bedeli ve siparisler belli olur. İyi takip edelim. Ben Mart ilk haftasi bekliyorum.

Hayırlısı olsun bakalım

• 
Sayfa: önceki 19911992199319941995
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.