Şimdi Ara

Tesla'nın ekonomik fiyatlı elektrikli otomobili Model 3 nihayet tanıtıldı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
1.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Menzil 500-600km olsa tadindan yenmez.sonuca klima,far,silecek,radyo,gps...kullanilacagini veya bagaj dolu yola cikilacagini hesaba katinca o menzil daha dusecek.hatta 5 derece sogukta batarya omru yariya iniyor.bunlara gore dusunmek lazim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu bahsi gecen araba tesla model S ise suanda onumde kirmizi renkte ve araba yaniyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 250 Bin civarı sipariş almış Tesla, adamlar maliyeti çıkardı gibi. 120.000 TL ile böyle bir arabaya binmek mükemmel olur. Bir an önce ülkemize gelmesi dileğiyle.
  • bu araçların menzilinin artması lazım, bi de hb versiyon gelirse iyi olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: 6s

başka dönemlerle karıştırıyorsunuz herhalde bu hükümet nereden nereye getirdi ülkeyi refah içinde yaşarken hep bir kulp bulun abartının böylesi sanki başka yerlerde vergi alınmıyor.

allah seni....
    zaten vurmuş birde ben vurmayayım.
    bazen şu ülkenin 81 iline 81 tane nukleer sallasın istiyorum birileri...yeminle bak ciddi ciddi bunu düşünüyorum bazen,çünkü çok tehlikeli bir cahilliğimiz var...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aycibin

Menzil 500-600km olsa tadindan yenmez.sonuca klima,far,silecek,radyo,gps...kullanilacagini veya bagaj dolu yola cikilacagini hesaba katinca o menzil daha dusecek.hatta 5 derece sogukta batarya omru yariya iniyor.bunlara gore dusunmek lazim.

Musk tanıtımda minimum 215 mil gider dedi. Yani kullanım şartlarına göre daha az değil daha çok gidecek
    Pazarlama stratejisi ile optimum şartlarda gideceği maksimum mesafeyi değil aksine minimum mesafeyi duyurdular
    Tesla elbet para kazanmak istiyor ama asıl amacı otomotivde devrim yapmak. Tanıtım videosunu baştan sona izleyince hayran kalıyor insan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Erbay güney

quote:

Orijinalden alıntı: orientem

35 000 doları vergisiz değer olarak alırsak ülkemizdeki fiyatı 135 000tl den başlıyacak. Karşılaştırmak gerekirse bmw i3 150 000tl den satılıyor ülkemizde ve model 3ün yarısı bile etmiyecek bir araç chevy bolt menzil olarak yaklaşsa da özellik olarak yine yanına bile yaklaşamıyor. Türkiye de Tesla'nın önemli pazarlarından biri benzin fiyatları zaten malum umarım iyi talep olur da Tesla hızlı şarj istasyonlarını Türkiye'de yayar biz de 18 ay sonra bu arabanın keyfini çıkarırız. Rockefeller boşuna Exxon mobili satmamış petrolün devri bitiyor fiyatları da bunu gösteriyor. Türkiye bu geçişin hızını iyi anlamamış ki yerli arabada hala hibritle uğraşıyorlar umarım aracın çıkış zamanına kadar elektrik motorunu iyi bir seviyeye getirirler de hibritle falan uğraşmayıp direk elektrikli araba pazarına girebiliriz.

Edit:Model 3'ün kwh değeri baya düşükmüş ötvde %3lük dilime giriyor bu yüzden kdvyi de ekleyince şuan ki kura göre 120 000tl civarı bir fiyat çıkıyor ortaya.

Hesap yanlis bence

35k dolar bizde 35k euro oluyor bunu iphoneden anliyoruz.

35x1.18x1.03x3.20+bayi kari ile 200k lira

Daha dogrusu hesabi soyle yapin anlarsiniz. 4000 lirays iphone olan yerde bu arac ne kadar olur

Cevap belli sanirim

Edit bir adet model 3 ile amerikada 45 adet iphone 6 s plus alinabiliyor amerikada. Bu hesaba vergiler ve bayi kari ekleyince durum daha vahim oluyor. Neyse biz 200 k diyelim.

Öyle bir fiyat artışı belirtmesine imkan yok çünkü şuan 35 000 dolar + vergi olarak Türkiye'den ön sipariş alıyor ben 35000 dolar dedim ama sizin ülkeniz şartlarında 200 000tl demez, ki şartlar elektrikli araçlar için akıllı telefonlardaki gibi kötü değil.

• 6s 6 kullanıcısına yanıt
    Lideriniz ve onun gorusleri sayesinde tum dunya Turklere 3. Sinif insan gozuyle bakiyor. Nereye gitsin bu millet? Benim A.B. Vatandasligim var umrumda degilsiniz ama bu ulkede kaliteli yasami hak edip bu halkini somuren hukumetle yasamaya zorunlu birakilan o kadar cok insan var ki sadece o insanlar adina uzuluyorum. Zaten gidebilseler o insanlar da buradan basip giderler siz de sevgili hukumetinize arkanizi rahatca donup mutlu mesut yasarsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: B4ris

quote:

başka dönemlerle karıştırıyorsunuz herhalde bu hükümet nereden nereye getirdi ülkeyi refah içinde yaşarken hep bir kulp bulun abartının böylesi sanki başka yerlerde vergi alınmıyor.

allah seni....
    zaten vurmuş birde ben vurmayayım.
    bazen şu ülkenin 81 iline 81 tane nukleer sallasın istiyorum birileri...yeminle bak ciddi ciddi bunu düşünüyorum bazen,çünkü çok tehlikeli bir cahilliğimiz var...

vatan haini misiniz çekemiyorsanız koskoca dünyada size uygun yerlere gidin.

benim gibi düşünen bir insanın fırsatı olsa 1 saniye bu hayvan sirkinde kalacağını mı düşünüyorsun?
    ama sana birşey söyleyeyim,bu ülkenin bu kafayla bir 20-25 senesi daha yok ha bak bunu bir düşün...
    böyle bir jeopolitik konumda bir halt yiyemedin 100 yıldır,defolun gidin lan diyecek birileri çıkacak,bundan adım gibi eminim.
    bunun adı türkiyeye özgürlük operasyonumu olur,başka birşeymi olur onu bilemem ama dediğim gibi,fazla bir ömür biçmiyorum böylesine bir kapkara cahillik ve delilik akımına...

• 0-100 hizlanmasini 6 saniyenin altinda yapacagi aciklandi. Buradan cikisla o arac ust vergi dilimine girecektir. Ama ust vergi diliminde bile verginin cok dusuk oldugunu hatirlatirim.

Parayi devlete degil arabaya veriyorsunuz. Bu da benim gozumde onu diger arabalardan one koyar. Cunku ben 200 bin lira verdiysem 150 bin liralik teslaya binecegim. Bmwye versem ayni miktari 90 bin liralik bir bmwye biniyor olacagim.

Ayrica standard aractaki performans verilerini alacaginiz rakip araclar 250-300 beygirlik modellere tekabuk edecektir. Yani performans olarak ona denk gelecek araclar da ciddi pahali araclar. Turkiyede cok ilgi cekecektir her turlu.

Beni tek kuskulandiran bizim milletin su menzil olayina bakis acisi olur. Ama o da bedavaya superchargerdan sarj edebileceklerini duyduklarinda gecer. Sehir disinda superchargerlarda kuyruk gormeye hazir olun derim. Bizim millet bedava diye gider sehir disinda doldurur demedi demeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Godvater -- 2 Nisan 2016; 19:51:36 >
  • Godvater kullanıcısına yanıt
    Bunun turkiye'ye gelme ihtimali var mı? varsa ne zaman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mevsimsiz_kar45

ben hala bu konuda i8 gibi bir aracı rakipsiz görüyorum heleki şu batarya ve menzil işi halledildiğinde fiatı renosu pejosu gibi düşük segment üreticileri teslaya on basan araçlar üretirler ve ulaşılabilir fiyattan. tesla iphone gibdir. verdikleri bellidir istedikleri belirsizdir.

BMW İ8 hangi sınıf bir araba? Spor ve Hibrit bir otomobili tutup D (model S) ve C (model 3) ve SUV (Model X) kıyaslamak ne kadar mantıklı ? Yapılış ve hizmet amaçları çok farklı arabalar bunlar. Tabi Roadstar ile kıyaslarsanız o başka.Ondada aradaki sene farkına ne diyeceksiniz.

Eğer Model s ve Model 3 ile kıyaslayacaksanız evet BMW İ8 bu modellerin rakibi olamaz.Model X 7 kişi alabiliyor Model S P90D 500 km civarında yol yapabiliyor ve bunlar tam elektrikli otomobiller.İ8 gibi ne hibrit nede spor.Bu arabaların halihazırdaki tek rakibi Bolt.

Ayrıca Tesla modellerine 10 basacak araba üretebilir dediğiniz firmalarıda biliyoruz.Hepsi şu veya bu şekilde elektrikli araba işine bulaşmış vaziyette ama hala Teslanın arkasından takip ediyorlar ki Tesla patentleri herkese açmış vaziyette alın yapın diyor zaten.

Hem patentlerini bedava dağıtan 35 bin Dolara (bazı yerlerde 30 bin) ulaşılabilir ,makul fiyatta kaliteli (malzeme-tasarım-teknoloji ve üretim konusunda) ürün piyasaya süren bir şirket nasıl oluyorda Tekelci bir mantığa sahip Apple oluyor anlamadım ?

son olarak İ8'i canlı olarak görmüş ve beğenmemiş biriyim (bu konu tamamen kişiseldir.Beğenenler tabiki olacaktır.Neticede zevk meselesi).Yaşımız itibarı ile olsa gerek ama İ8 asla ama asla Tam elektrikli arabaların sınıfında değildir.zaten spor arabadır.Nerden bakarsanız bakın Tesla araçları ile İ8 ayrı dünyalar.

Edit: Birde fiyatlarına bakayım dedim. BMW İ8 140.000 dolar. Tesla S P90D (performansta en iyisi) 115.000 Dolar. 25 Bin dolar fark var.Model 3 'ü ise 35.000 dolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKTeknisyen -- 3 Nisan 2016; 0:46:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Godvater

0-100 hizlanmasini 6 saniyenin altinda yapacagi aciklandi. Buradan cikisla o arac ust vergi dilimine girecektir. Ama ust vergi diliminde bile verginin cok dusuk oldugunu hatirlatirim.

Parayi devlete degil arabaya veriyorsunuz. Bu da benim gozumde onu diger arabalardan one koyar. Cunku ben 200 bin lira verdiysem 150 bin liralik teslaya binecegim. Bmwye versem ayni miktari 90 bin liralik bir bmwye biniyor olacagim.

Ayrica standard aractaki performans verilerini alacaginiz rakip araclar 250-300 beygirlik modellere tekabuk edecektir. Yani performans olarak ona denk gelecek araclar da ciddi pahali araclar. Turkiyede cok ilgi cekecektir her turlu.

Beni tek kuskulandiran bizim milletin su menzil olayina bakis acisi olur. Ama o da bedavaya superchargerdan sarj edebileceklerini duyduklarinda gecer. Sehir disinda superchargerlarda kuyruk gormeye hazir olun derim. Bizim millet bedava diye gider sehir disinda doldurur demedi demeyin.

Elektrikli arabalarda vergilendirme güce göre yapılıyor. 85 KW altı vergi %3 (85-120 KW arası %7 120 KW üstü %15) ve %15 kadarda ÖTV var. Dolayısı ile üst dilime girmiyor.

• AKTeknisyen A kullanıcısına yanıt
    siz sanırım hiçbirşeyi takip etmiyorsunuz i8 deki mühendislik şuanda dünyada üretilmiş hiçbir araçta mevcut değil vw mercedes bmw konsosiryumundan haberinizde yok sanırım oradan yakın gelecekte çıkacak araçları gördüğünüzde teslada kimmiş ya aynı iphone mantığı diyeceksiniz. biraz uzun vadeli düşünün ve gözlemleyin günübirlik değil. tesla istediği kadar patent dağıtsın araba üreticilerin zaten elinde muazzam arge çalışmaları mevcut. teslanın hiçbir gram mühensidliğine hatta ve hatta kendini beğenmiş ukala elonun sahip argesine hiçbir firmanın ihtiyacı yok en sıradan tata firmasının bile buna ihtiyacı yok. az dünyadaki gelişmeleri takip ediniz.
  • quote:

siz sanırım hiçbirşeyi takip etmiyorsunuz i8 deki mühendislik şuanda dünyada üretilmiş hiçbir araçta mevcut değil vw mercedes bmw konsosiryumundan haberinizde yok sanırım oradan yakın gelecekte çıkacak araçları gördüğünüzde teslada kimmiş ya aynı iphone mantığı diyeceksiniz. biraz uzun vadeli düşünün ve gözlemleyin günübirlik değil. tesla istediği kadar patent dağıtsın araba üreticilerin zaten elinde muazzam arge çalışmaları mevcut. teslanın hiçbir gram mühensidliğine hatta ve hatta kendini beğenmiş ukala elonun sahip argesine hiçbir firmanın ihtiyacı yok en sıradan tata firmasının bile buna ihtiyacı yok. az dünyadaki gelişmeleri takip ediniz.

Yapacaklar..edecekler işini siyasilere bırakalım. Dediğiniz firmalar ürünü bir ortaya çıkarıp teknik değerleri bir ortaya koysunlar ondan sonra tartışırız.Olmayan ürünün neyini konuşalım? Porshe Mission E bile 2020 gibi çıkacak ve vaat ettiği değerler Tesla S'in şimdiki değerleri ile aynı nerede ise.Fiyat konusuna hiç girmiyorum bile.

Uzun vadeli düşünmeye gelince Tesla pil konusunda dünyanın en büyük fabrikasını kuruyor.Büyük ihtimal dediğin firmalara bile pil tedarikçisi Tesla olacak.Kim uzun vade düşünmüyormuş?

SEnin ellerinde muazzam ar-ge var dediğin firmalar daha ar-ge aşamasında iken adam piyasaya 4. ürününü sundu. Birleri daha işin teoriğini hesaplarken herifler tecrübe üzerine tecrübe yazıyor Elektrikli araba konusunda.

Patent ihtiyacının olup olmadığına ise hiç girme.Hiç bir firma bu güne kadar elindeki patenti bedava dağıtmadı.Nedeni ise temelde ya teknolojiyi saklamak yada patent üzerinden para kazanmak.O çok övdüğün firmaların bedava ve denenmiş teknolojiyi esmi geçeceğini zan ediyorsun? üstüne atlayacakları kesin.

Gelişmeleri takip ettiğini söylemişsin ama biraz tarafgir bakıyorsun olaya.Yoksa hangi mantık olmayan arabaları piyasada belirli yer edinmiş bir firmanın arabaları ile kıyaslar ki? Yada hangi mantık ucuza ulaşılabilir patentleri bedava dağıtan bir firmayı İphone ile kıyaslar? Aslında tamamen zıt firmalar.

Konuyu takip etmeye gelince ben Otomotiv Teknikeriyim zaten.İster istemez takip ediyorum.Mercedes'inde BMW'ninde ne olduğunu ne olmadığını bir miktar bilirim.

• AKTeknisyen A kullanıcısına yanıt
    Elektrikli arabalarda vergilendirmenin nasil yapildiginin farkindayim. Oradan yola cikarak model 3'un 120kW'nin ustunde olmasini bekledigimi soyledim. Su an yapilmis herhangi bir aciklama gormedim. Siz ust dilime girmedigini neye dayandiriyorsunuz?

• quote:

Hicbir sey bilmedigin ortada ama bir cift laf da ben edeyim.

Bmw i8'deki teknoloji hibrid teknolojisidir. Icinde ayni zamanda benzinli motor ayni zamanda elektrikli motor bukundurur. Kimsede yok dedigin teknoloji 1895'ten beri otomobil uretiminde kullanilan bir teknolojidir.

Kimsede yok dedigin hibrid teknolojosinin en iyisini porsche 918'de mclaren p1'de ferrari laferraride gorursun.

Tesla'yi diger firmalardan one geciren seyin ise kimse farkinda degil. Tesla butun bayiliklerine sahip bir sirket. Bunun sagladigi fayda ne mi? Her sirket bayilik verdigi zaman bayi ile bir anlasma imzalar bu anlasmada da herhangi bir yenilik degisimde aracin bayide yenilenmesi degistirilmesi gerektigi yazar.

Bu nedenle senin o bayildigin otomobil ureticileri internet uzerinden araba guncelleyemez. Tesla ne yapar biliyor musun? Geceleyin guncellemeyi yollar. Araban sen uyurken kendini wifi ile gunceller. Uyandiginda guncellenmis arabana merhaba dersin. Hicbir sey bilmeden konusmaya utanmali insan... Hicbir firmanin teslayi yakalayamayacagi konu da budur. Tesla butun araclardan bilgi toplar otopilotunu gelistirir. Diger firmalar bunu yapamaz cunku onlerinde kendi imzaladiklari belgeler bulunur.

Ayrica kucuk bi not. Lemans yarisinda hibrid arabalarla yarisan Audinin elektrik bolumunun sefi "Tesla her seyi dogru yapti" demistir.

Sana da ders olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Godvater

Elektrikli arabalarda vergilendirmenin nasil yapildiginin farkindayim. Oradan yola cikarak model 3'un 120kW'nin ustunde olmasini bekledigimi soyledim. Su an yapilmis herhangi bir aciklama gormedim. Siz ust dilime girmedigini neye dayandiriyorsunuz?

Kaynağı şimdi bulamadım ama 85 KW dan aşağı diye hatırlıyorum güç olarak. o yüzden %3'lük vergi dilimine gireceğini düşündüm. Eğer gücü bunun üzerinde olursa veya extra bir vergi dilimi girerse ona bir şey diyemem.Dediğim gibi tahminim tamamen vergi dilimi ve güçle alakalı.
  • Radyatörü olmayan doğal olarak ızgarası da olmayan bir otomobil göze çok tuhaf geliyor. Sanırım buna alışma zamanı geldi.

• o değilde günlerce kavgası yapılan bizim yerli arabadan bu günlerde ses soluk kesildi
    ha hatırladım ,yakın zamanda seçim falan yok :)
    bizimkiler yerli yapana kadar adamlar uçan araba yapacak gibi :)
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.