Şimdi Ara

Tesla, yeni Model Y üretimine gelecek ay başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tesla, yeni Model Y üretimine gelecek ay başlıyor
    Tesla’nın Şangay'daki Gigafactory üretim tesisi Juniper olarak bilinen yenilenmiş Model Y üretimine önümüzdeki ay başlıyor. Şirket, ayrıca altı koltuklu Model Y'nin 2025 yılının son çeyreğinde teslimatına başlamayı planlıyor. Yenilenen Model Y zaten bir süredir bekleniyordu ve Model 3 yenilemesinin birçok unsurunu içereceği söyleniyor. Son zamanlarda yeni Model Y hakkında kamuflajlı görseller de ortaya çıkmıştı.

Model Y Juniper üretime geçiyor, 6 koltuklu versiyon yolda

Çinli yerel medya kaynaklarına göre Tesla, Çin’deki fabrikasında yeni Model Y'nin seri üretimine Ocak ayında başlayacak. Yenilenen Model Y, Tesla’nın kısa süre önce tanıttığı Model 3 Highland güncellemesine benzer bir şekilde iç ve dış tasarım, batarya kapasitesi, motor performansı ve otonom sürüş özelliklerinde iyileştirmelerle gelecek.

Raporlara göre Tesla, 2025 yılının sonunda altı koltuklu Model Y’yi piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu modelin üretimine yönelik çalışmaların hızlandığı belirtilirken, tedarikçilerin çift haneli üretim artışına hazırlık yapmaları istendi. Altı koltuklu Model Y’nin, özellikle aileler için geniş iç mekân sunmasıyla büyük bir ilgi görmesi bekleniyor.

Ayrıca Bkz.Tesla, İstanbul-İzmir otoyoluna Supercharger istasyonu kurdu

Tesla’nın dünya çapındaki en büyük fabrikası olan Giga Şangay, yılda yaklaşık 1 milyon araç üretim kapasitesine sahip. Şangay fabrikası, ağırlıklı olarak Model 3 ve Model Y üretimi yapıyor. 2019'un sonunda faaliyete başlayan fabrika, yerel üretim Model 3'ü 2020'nin Ocak ayında, Model Y'yi ise 2021’in Ocak ayında teslim etmeye başlamıştı.

Model Y, Tesla’nın Çin pazarındaki en popüler aracı konumunda. 2023’ün Ocak-Kasım döneminde Çin'de toplam 418,428 adet teslim edilen Model Y, Tesla'nın ülkedeki toplam satışlarının yüzde 72,87'sini oluşturdu.

Kaynak:https://cnevpost.com/2024/12/19/tesla-shanghai-to-start-production-facelifted-model-y-jan-report/

• Gelsin aslan parçası bakalım , umarım upgrade için mantıklı fiyattan gelir.

Yalnız editör bey / bayan aracın artık kod adı Juniper değil , Opal olarak değiştirildi

• Çin'den ziyade Almanya fabrikasının ne zaman üretime başlaycağı önemli Türkiye için.

Adamlar yazılımda öyle bir seviyeye getirdi ki durumu diğer markaların yazılımları çok ilkel kaldı. Tesla ilerde Tesla OS vs. adı altında diğer markalara yazılım desteği sağlarsa Google ın Android i misali şaşırmam.

Hangi marka aracına aşağıdaki gibi destek verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phoenix_88 -- 19 Aralık 2024; 23:57:56 >
  • Tesla’da işler çok yavaş ilerliyor. Çinliler neredeyse her gün yeni bir model tanıtırken model y yenilenemedi bir türlü. Model s ve x’in yüzü de aşırı eskidi. Umarım yeni model y ile birlikte ucuz versiyonun da tanıtımını yaparlar

• Türkiye'ye gelirmi ki. Ben baya niyetine girdim hatta arabayı bile sattım otobidde iyi de paraya gitti. Şimdi bundan düşünüyorum gelirse

• Aslı_g kullanıcısına yanıt
    Bu ilk başta Çin'de üretilecek. Almanya'da üretime girene kadar bize gelmesi zor olur.

• 2025 Eylül gibi sipariş toplanmaya başlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aslı_g kullanıcısına yanıt
    tarih bile belli değil henüz. kısa vadede beklemeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • pil ne vaad ediyor? CATL aldı başını gidiyor. tesle gerçek anlamda en düşük 450km sunamazsa biter. en son xioami 550km üstü veriyor denmişti. yeni CATL pilleri çıkınca bu rakam min 600leri geçerse çin alır başını gider. hem daha güvenli hem daha ucuz. alman sol hükümetleri nereye kadar diretirler görücez. bence almanya yenilgiyi kabul edip çin'den pil tedarik edecek. yoksa alman otomotiv sanayisi biter.

• phoenix_88 kullanıcısına yanıt

yazılım mı ilkel kaldı yoksa datalar mı eksik? elinde data yoksa yeterli farklılıkta sınıflandırma yapamazsan ML pek işine yaramaz. o yüzden büyük şirketler milyarlarca doları bu datalara harcıyorlar. çin birkaç seneye data olarak da farkı kapatır. teslanın yol tarifleri , google yanında hala ilkel kalıyor. o zaman neden tesla'nın sistemi bu kadar övülüyor?

• Tesla konusunda "dolubatarya" kanalını takip etmenizi tavsiye ederim. Bilal bey gördüğüm kadarıyla teknik bilen, teknoloji takip eden, hem de "-mış gibi" değil yakından takip eden bir ekip oluşturan, bu konularda "benim" diyecek kişi kadar bilgilidir benim gözümde..

Çin'de şu günlerde üretimin günlük 200'ü geçtiği bilgisi var.

Türkiye için Giga Berlin - Almanya fabrikasından alınacak haberler önemli, bize gelen araçlar bu fabrikadan geliyor, bu sebeple buradaki üretim kapasitesi, kapasite açığı vs gibi konular önemli, takip etmek gerekir. Böyle teknoloji ve araba açı bi ülke olduğumuzu bildiğinden TR'de elektriklide 2. sırada olan marka ağırdan almaz, alırsa ne satacak, eski modelleri bizde tüketmeye kalkarsa adeta BYD gibi boykot'u yer, bu konuda netim..

Ancak önemli olan bir konu da şu ki; tamam Juniper 450-500km menzil ile gelecek ancak fiyatla yine aynı menzili ve belki daha da teknolojik olarak dolu olabilecek araçlar da 2025 yılında ülkemizde olacaktır. Farklı markalar, bu menzillerde ancak bu fiyattan daha uygun olacak şekilde muhakkak araba getirecektir.

En başta da TOGG T10F.. Bizim milletin sedan sevdası vardır, sedan sever, ve asla bu sevda bitmez, sadece ertelenir. Agresif bir lansman fiyatı ve finansal fırsatla T10F sunulduğunda diğer marka elektriklileri de görmek gerekir. Tesla OK ancak bizim TOGG'umuz da artık buradayım der nitelikte olacaktır. Yeni yazılım, yeni pil, yeni kasa (Model Q) elektrikli bir mobilite cihazı için tüm bu koşullar göz önünde bulundurulduğunda Tesla Türkiye muhakkak hem Juniper için hemde ucuz Model Q için elini çabuk tutmak isteyecektir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.